Четвъртък, 16 Август 2018
Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54

Huffington post: Гералд Кнаус превръща България във втори Ливан!

Българското правителство вече е решило да помогне на Германия за разплитане на тежкия възел с многобройните бежанци.

Вътрешният натиск върху Ангела Меркел я принуждава да търси вирианти да успокои своите сънародници с пренасочване на вълните от мигранти към България и Гърция. Българските медии така и не публикуваха едно важно изказване, което показва, че връщане назад по отношение на кризата с пришълците от Ирак, Афганистан и Пакистан едва ли ще има.

За пeриода 2011-2016 г. (б.а. 31.09.2016 г.) в страната ни трябва на няколко етапа да бъдат върнати между 19 000 и 23 000 получили тук статут, намиращи се обаче в Австрия, Германия, Дания, Белгия и Франция. Официалната статистика на българските власти за тази година вещае те да бъдат около 20 000. От началото на годината до средата на септември на българска територия са влезли общо 13 648 чужди граждани. Самият Доналд Туск препотвърди, че Вирант Б включва трайното заселване на чужденците в Югоизточна България, както и в някои обезлюдени места на Родопите.

Ясният с консервативните си уклони медиен център, поддържащ новинарския Huffington post потвърди, че българското правителство вече е решило да помогне на Германия за разплитане на тежкия възел с многобройните бежанци във Федералната република и да ги засели трайно в рамките на 2 години в пропадащите в демографско отношение общини Елхово, Малко Търново, Харманли и др.

През 80-те години Ливан се превърна в буферна зона, приемайки хиляди бежанци в лагери, в бивши общежития и във военни сгради. Това е и целта на канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, която напълно има доверие на българския премиер Бойко Борисов.
Само два дни преди срещата във Виена, на 22 септември авторът на споразумението между ЕС и Турция и шеф на Европейската инициатива за стабилност -, в интервю за ORV TV Thek заяви, че всички планове на ЕС са се провалили, а споразумението с Турция е застрашено.

Месец преди това, той направи друго изявление, което въобще не бе забелязано в България. На въпрос ако ЕС не е готов да отстъпи в спора по визите и се провали, какво правим, той отговори: „Преминаваме към план „Б”. Ще заложим на Албания и Македония, вместо на Турция, ще запалим една свещ за България и Гърция и ще се надяваме стотици хиляди, които биха могли да избягат, просто да останат заклещени в тези страни. Условията там ще станат толкова тежки, че никога вече никой няма да идва.

Гералд Кнаус, освен съветник на Ангела Меркел като ръководител на Европейска инициатива за стабилност, финансирана от Сорос, е автор и на този втори план за създаване на периферна зона– буфер, подкрепена с финансови инжекции от ЕС, за който писахме още през май т.г. А замисълът на Сорос и неговият Институт за мигрантска политика за обезпечаване заселването на нелегални имигранти, премахването на националните границии размиване идентичността на европейските нации и създаване на хаос в ЕС, са отдавна известни.

Истинските причини за това, че турско–европейското споразумение е застрашено от провал са не само в спора дали двете страни изпълняват своите обещания. Както на срещата на върха на ЕС, така и на тази на 11–те страни от нашия регион трябваше да се изясни концептуално, какво искаме срещу предоставяне на безвизов режим.

А това са три неща: първо Турция да стане преди всичко доказано сигурна трета страна за всички мигранти, които ще бъдат връщани; второ, да преодолее бързо вътрешната обстановка на недоверие към всички и репресии, което я отдалечава от нормите на демократична държава; и трето, да създаде административния капацитет, необходим за провеждане на качествен и прозрачен процес по даване на убежище.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54
  Бившият личен охранител на Сретен Йосич пред BIG5: Сретан беше напълно коректен с мен. Предадоха го български полицаи.

  Любо, с прякор Ломския е любопитна атракция на плажа на Златни пясъци. Днес той е 63 годишен, бивш спортист и бивш личен охранител в България на известния сръбски бандит Сретен Йосич.

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54
  Доклад на ДАНС: Чужди служби от региона работят активно за придобиване на информация в България

  В информационния масив на нежеланите чужденци в Република България са включени 5 лица на основание, че представляват заплаха за националната сигурност

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 20:54
  ФЕЙСБУК ДРАМА: Журналистът Стоян Тончев и "борецът против мигранти" Петър Низамов се захапаха онлайн

  Тончев: Низамов използва името ми за свой политически проект. Низамов: Тончев иска да ме използва за политически проект на Биволъ!

  Страшна фейсбук драма се заформи днес между две популярни лица в социалната мрежа. Става дума за журналиста от сайта Биволъ Стоян Тончев и псевдопатриотът-мутра Петър Низамов.

  Първо Тончев написа следното във фейсбук:

  "Сега видях, че Петър Низамов използва лицето ми за страница, с която търси съмишленици за някакъв негов политически проект.

  Това се случва без мое съгласие, не е съгласувано с мен и не желая името и личността ми да бъдат свързвани с каквато и да е политическа дейност, още по-малко, когато това се случва зад гърба ми за трупане на дивиденти!"

  Час по-късно той получи следния отговор от Петър Низамов:

  "Отказах на Биволъ да правя с тях политически проект,защото са обвързани с израелското посолство...

  Не мога да работя с хора,които вземат пари от Америка за България.

  Освен това жирналистите им, поне поморийският им кореспондент е хомосексуалист."

  Минути по-късно обаче, Низамов бързо изтри последното изречение, в което съобщаваше, че Стоян Тончев си пада по мъже. Не толкова бързо обаче, че самият Тончев да не го види и бързо да използва правото си на реплика:

  "Разграничих се от политическите му амбиции и се почна..

  Тук е мястото да бъде попитам - какво прави на всяка втора снимка във Фейсбук и четири дни в Прага с "хомосексуалист"? Защо след като го простреляха, първият човек, на когото се обади, е "хомосексуалист"? Защо е спал в дома на "хомосексуалист" и защо "хомосексуалист" е спал в дома му??

  Малки и жалки са хората, които са готови на всичко за слава и медийно време!

  Биволъ никога не е имал амбиция за политически проекти, още по-малко заедно с Низамов! Поне аз за първи път разбирам за подобно нещо!

  .. А на някои хора фантазиите им стигнаха чак до посолството на Израел в България и Америка за България! :D"

  От тази фейсбук кореспонденция обаче, не става ясно каква точно е причината за тази разлъка, при положение, че само до преди седмици Стоян Тончев и Асен Йорданов от сайта Биволъ демонстрираха доста приятелски взаимоотношения с патриота-мутра Петър Низамов.

  NBOX.BG

Оставете коментар