Понеделник, 16 Юли 2018
Събота, 19 Ноември 2016 08:57

Обама с последна визита като президент на САЩ

Американският държавен глава пристигна в Перу

Барак Обама пристигна в Перу за своята последна официална визита като президент на САЩ. Американският държавен глава вече обиколи някои държави в Европа.

Очаква се по време на визитата той да се сблъска с тежки въпроси, свързани с избора и политиката на наследника на поста му – Доналд Тръмп.

В събота Обама ще присъства на срещата на върха на лидерите от Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, където най-вероятно център на дискусиите ще бъде шокиращата победа на Тръмп и намерението му да прекрати участието на САЩ в TPP.

По-късно Обама ще се срещне с перуанския си колега Педро Пабло Кучински, а след това и с китайския държавен глава Си Дзинпин.

Рано в понеделник американският президент ще се върне в Белия дом.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 19 Ноември 2016 08:57
  Русия обяви НАТО за безполезен военен блок

  Според Министерството на външните работи на Русия НАТО е "безполезен военен блок". Това написа. Обвинението е написано в профила на министерството в Twitter в отговор на обвиненията на Алианса, че по неговите граници с Русия се извършват провокативни действия.

 • Събота, 19 Ноември 2016 08:57
  Премиерът прие оставката на скандалната зам.-министърка с тузарската екскурзията в САЩ

  Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Докато родителите на деца с увреждания протестират, тя се разходи за 16 000 лева до Ню Йорк. Скадналното в случая е, че парите са държавни, а Димитрова не си направила труда да си купи по-рано евтин билет и действала като милионерка, която може да си позволи да хване самолет до щатите, когато си иска. 

 • Събота, 19 Ноември 2016 08:57
  Зам.-министърката със златното пътуване до САЩ: Бях на конференция, не е важно колко пари са похарчени, а че съм била в Ню Йорк

  Социалната зам.-министърка Росица Димитрова обясни важността на луксозното си пътуване до Ню Йорк, което втрещи майките на деца с увреждания, както и цялата държава. Чиновничката пръсна 16 000 лв. за престоя си в САЩ за Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в централата на ООН. За зам.-министърката е напълно нормално да се профукат толкова пари.

Оставете коментар