Понеделник, 20 Януари 2020
Понеделник, 16 Януари 2017 05:02

Шефът на ТОТО-то, зам.председател на парламента и бъдещ кандидат спортен министър на спявка в столично заведение

Живко Вангелов и атлета Йордан Йовчев обсъдиха проблемите в спорта и потенциалната кандидатура на Йовчев за министър в служебния кабинет на Румен Радев.

Големият борец от близкото минало Живко Вангелов, който от ноември месец 2014 година е и председател на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор, проведе две успоредни срещи в елитно столично заведение видя BIG5.BG.

На първата среща Вангелов поприказва с заместник председателят на парламента Явор Хайтов, който малко закъсня, но се присъедини към боса на ТОТО-то и двама негови внушителни приятеля. Хайтов е Вангелов демонстрираха дружески отношения и прекараха няколко часа в приказки в елитно столично заведение.

Успоредно с това рандеву Вангелов се видя и с атлета Йордан Йовчев за когото пък от известно време упорито се говори, че ще поеме министерството на спорта в служебното правителство на президента Румен Радев.

За срещата си с Йовчев двукратният световен и европейски шампион по борба класически стил изостави първата компания и се премести на съседна маса за конфиденциален разговор с кандидат спортния министър. Двамата прекараха около половин час в приказки тет-а-тет, като най-вероятно обсъдиха и слуховете, че именно големият атлет Йовчев ще бъде следващият бос на спорта у нас.
Както стана ясно от медиите по-рано този месец, Йордан Йовчев е големият фаворит за поста служебен министър на спорта. Името на двукратния Спортист №1 на България (2001 и 2003 година) се очаквало да бъде посочено от новия президент Румен Радев за наследник на Красен Кралев, съобщиха редица издания в първите дни на януари.

Най-успелият ни гимнастик има сериозен опит във ведомството. Той бе заместник-министър в служебния кабинет на Марин Райков, когато начело на спорта бе Петър Стойчев. Няколко месеца по-късно Йовчев запази поста си в правителството на Пламен Орешарски, изпълнявайки отново длъжността на заместник, този път на Мариана Георгиева.

Очаква се Румен Радев да утвърди въпросните имена в края на месец януари.

Снимки:BIG5.BG

 

Оставете коментар