Четвъртък, 24 Май 2018
Неделя, 03 Септември 2017 12:53

Късна лятна буря удари България

Три екипа на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" отработват сигнали заради силната буря, която се разрази над столицата. Към момента са получени 20 сигнала за паднали клони на дървета, съобщи агенция "Фокус" по информация от Столичната община.

Изпратени са екипи на дирекцията и на столичната пожарна. Временно е променен маршрутът на трамвайна линия 10. Трамваите въртят на спирка пл. "Журналист". Промяната се налага заради паднали клони върху контактно-кабелната мрежа. На място са изпратени екипи на "Столичен електротранспорт", които да отстранят проблема.

В същото време невиждана буря удари и Враца, съобщи информационна агенция BulNews.bg. В центъра на града близо 40-годишна върба падна върху популярното кафене „Тракийска принцеса“. Малко преди това се е извил силен вятър, който помел масите и клиентите влезли вътре в заведението. Веднага след това върху него паднало огромно дърво, което стихията пречупила като кибритена клечка. Чадърите на близко кафене до тотото са пречупени, а единият от тях направо е срязан като с ножовка.

На около 200 метра от него огромно дърво паднало върху паркиран автомобил. Инцидентът е станал в района на печатницата и към този момент минаването по улицата е блокирано. Клоните са толкова гъсти че засега е ясно само, че колата е с врачанска регистрация.

Най-тежкият инцидент обаче е станал на около 50 метра от „Тракийска принцеса“. Бурята обърнала метална будка за сладолед, под която останала затисната продавачката. Служители от близкия магазин за дрехи подали сигнал на спешния телефон и веднага пристигнала линейка. С помощта на минувачи пострадалата жена била извадена и веднага закарана в болница. По неофициална информация продавачката е около 50 годишна и е с множество счупвания, включително и на таза.

Оставете коментар