Понеделник, 18 Март 2019
Петък, 15 Декември 2017 11:34

Корнелия Нинова: Крадат се 40 млрд. лв. годишно, държавата се източва

"Независимата КЕВР е независма само от народа си, зависима от концесионера си". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред протестиращите пред сградата на енергийния реryлатор срещу очакваното поскъпване на водата.

 

"Не може да се живее повече така. В момента КЕВР решава да вдигне цената на водата от 3 до 30%. Увеличението на цената на водата не е оправдано на фона на доходите на населението", заяви лидерът на БСП. По думите ѝ правителството провежда политики на геноцид. "40 млрд. лв. се крадат годишно, но няма 2.5 млн. лв. за онкоболни", допълни Корнелия Нинова. Тя каза още, че днешният протест е и във връзка с концесията на "Софийска вода".

Лидерът на БСП обясни, че управляващите не спират да крадат пари и като пример посочи тол систеглата, за която все още няма договор. "Благодаря, че имате мнение и смелост да го изразите. Предайте това на вашите съграждани. Нека и те поискат промяната, която искаме ние", обърна се Нинова към протестиращите. След нейното изказване се отправиха към сградата на Министерския съвет, където по думите й се намира главният виновник за увеличението на цената на водата. Протестът приключи малко преди 12:00 часа. 

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев допълни в парламента, че дългът на страната почти не се управлява. "Единствената стратегия за управление на външния дълг, ако можем да я наречем така, е когато предстои голямо плащане през следващата година да се вземе дълг през настоящата, за да се изплати", обърна се депутатът към финансовия министър Владислав Горанов в парламента по повод държавния дълг. "Това, което ГЕРБ предлага, е именно в управлението на дълга за 2018-2020 година тази стратегия да бъде приета", посочи той.

"Нягла как да се съгласим с това, защото нашата цел е да има по-прозрачна и дългосрочна стратегия. Липсата на такава стратегия е очевидна", заяви Драгомир Стойнев. Поддържат се курсове за ниско предлагане на дълга, а сега може би е възможно най-изгодният момент за държавата. Това изкуствено ниско предлагане не създава нормална пазарна среда и прави дълга неефективен за външни инвеститори", коментира Стойнев.

Оставете коментар