Понеделник, 18 Март 2019
Четвъртък, 21 Декември 2017 13:39

Осман Октай пред BIG5: С речта си Доган ще се прави на Путин, рано му е да уволнява Карадайъ

Хасан Адемов: Всичко ще мине спокойно довечера, не съм чувал за рокади и в управлението на партията. Тунчер Кърджалиев: Сокола ще говори за политическия резонанс, който се случи напоследък.

 

„Ахмед Доган за пореден път ще се направи на Влавимир Путин на традиционната среща на ДПС преди празниците. След прословутата годишна пресконференция на Владимир Путин, стана традиция библиотекарите да му пишат опорните точки. Пред съпартийците си Ахмед Доган ще начертае програмата и задкулисието в България. Все още е рано за сценарий като при срещата, на която беше махнат Лютви Местан. Все още е рано. Ахмед Доган елиминира всички инелигентни възможности, които биха употребени зад гърба му от Анкара“. Това заяви каза пред BIG5 политическият анализатор и бивша дясна ръка на Ахмед Доган – Осман Октай, по повод речта на Ахмед Доган пред ДПС тази вечер.  

„На срещата на ДПС с Ахмед Доган няма да се случи нищо особено. Това е мероприятие, което се случва вече 20 години. Това, което се случи преди 2 години с Лютви Местан, беше по конкретен повод. Сега няма такива хора. Не знам защо има подобни очаквания. Не искам да казвам, че всички неща са спокойни в партията ни. Нека всеки да си пише каквото си иска“, коментира депутатът Хасан Адемов. Той не пожела да коментира дали се обсъжда тази вечер оставката на Йордан Цонев и на самия лидер Мустафа карадайъ. По повод вота на недоверие също запази мълчание и каза, че дали с БСП имат общи мотиви и какви конкретно са те ще стане ясно на 17-и януари.

„Вече не съм в политиката и ми е трудно да коментирам Ахмед Доган. Обикновено неговите речи са свързанис послания към политическата партия ДПС, след това към българското общество. Напоследък имаше и сериозен международен резонанс. Какво ще каже тази вечер Ахмед Доган, не мога да предполагам, както и дали ще има изненади тази вечер в сараите“, заяви бившият депутат Тунчер Кърджалиев.

Оставете коментар