Понеделник, 18 Март 2019
Петък, 22 Декември 2017 21:35

Бойко Борисов: Ахмед Доган е мъдър човек, Валери Симеонов иска да се прави на важен на мой гръб

Прав е, че няма друга конфигурация за управление на този етап. Никога не съм имал връзки с олигарси. Делян Пеевски е депутат от ДПС. За него могат да говорят Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ. Премиерът се закани да си върне на БСП за вота на недоверие.

 „Ахмед Доган е мъдър човек. Той е бил много години в управление. Познава БСП, тъй като е бил с тях. Вместо да се съсредоточим за 6 месеца в председателството си в ЕС, сега ще се занимаваме с вот на недоверие. Доган е прав, че няма друга конфигурация при резултатите на изборите. Той е направил програмно изказване за партията си, когато направи огромен риск. Станишев и Местан се целуваха по площадите. Втори лифт в Банско ще има и със зелените сме провели разговор за това, но трябва да има правила. С Валери Симеонов не играем на доброто и лошото ченге. Такава ми е съдбата. Много хора искат да си придават важност на мой гръб. Такъв си е Валери Симеонов“.

Това заяви в „Панорама“ по БНТ1 премиерът Бойко Борисов в годишния си отчет пред държавната телевизия. Той се закани, че ще отвърне на удара на БСП за вота на недоверие и призова опоазицията да се държи послушно като дете в семейство пред гости.  

„Казах на Киро Ананиев да се обади на президента Румен Радев да му каже как ще спре кражбите с лекарствата. Вдигнали сме с 3-4 пъти парите за здравеопазване. Никога не съм бил инат. Обади ми се Корнелия Нинова и ѝ казах, че на следващия ден ще ѝ се обади Цветан Цветанов, за да решат мораториума в парламента. Когато Корнелия Нинова ми се обади човешки, се разбрахме, но не означава, че сме се сближили, както не сме се сближили с ДПС. Няма за какво да воювам с президента Румен Радев, но той ни дава оценки всеки ден и говори с думите на БСП“, каза още премиерът.

„Не атакувам Иво Прокопиев. Има независими органи като КОНПИ и прокуратурата, които се занимават със случая. Делян Пеевски е само депутат от ДПС. Когато погледнете сутрин печата, ще видити коя медия на кого е. Не съм работил с олигарси. За Пеевски могат да говорят само Мустафа Карадайъ и Ахмед Доган“, допълни Бойко Борисов. „Държавата не е моя. Правителството само преразпределя къде да отиват парите. Сега сме решили да обърнем повече внимание на образованието. Премиерът заплаши БСП, че ще отговори на вота на недоверие и че е готов да върне обвиненията. „Доган каза на всички, че не са готови и няма по-подготвени за управление от нас. Той подсказа на опозицията избързва и че ще си избере нов Пламен Орешарски“, коментира Борисов.

Оставете коментар