Събота, 18 Август 2018
Сряда, 07 Февруари 2018 07:49

Прибира ли пари Валери Симеонов от Делян Пеевски?

Вицепремиерът нарежда на общинските си съветници в Бургас през 2013 г. да не закачат лафките на депутата от ДПС. По-късно фирмата на Пеевски рекламира в телевизията на медийния шеф.

"През юни 2013 година в Общински съвет Бургас постъпва докладна записка от кмета Димитър Николов за допълнения и изменения на наредбата за павилионите. С нея на практика освен вестници и списания се разрешава продажбата на цигари и на храни. Всъщност се дава зелена светлина на веригите на Делян Пеевски "Лафка". Извдстна като групата на „Седемте самураи“ – съветниците на НФСБ в Бургас се събира преди сесията да гледа дневния ред. След като идва лидерът Валери Симеонов, който се отказа  от съветник, но при сбирки преди сесия понякога идва да обсъждаме въпросите и нас ни засърбя. Тоест ни поля със студен душ, пише сайтът на бившия политик от НФСБ Ангел Божидаров - capitan.bg.

"Тегли една кратка реч, колко са хубави “лафките“ и как съществуващите павилиони на дребните търговци не са красиви. С една дума ни прикани( използвам най-точната дума) да подкрепим докладната. Тогава стана нещо, което никога не се е случвало в партията. Всички до един се обявихме против. И друг път се е случвало особенно Фъртунов (светла му памет), Дражев и аз да не сме съгласни с мнението на Валери. Това, обаче беше първият случай, в който видях с очите си Валентин Касабов (депутат от Обединените патриоти и водещ в СКАТ) да не е съгласен с председателя. Вторият беше за обединението с Волен. Доста неща му наговорихме и за Пеевски , и за това, че общината е виновна за вида на някои преместваеми обекти. Да изготви визия и да им я наложи-никой няма да откаже. Като видя малкия бунт, Симеонов отстъпи. "Добре гласувайте , както искате, но ви моля поне да не скачате (наш израз за сериозна критика) на микрофона". Съгласихме се и нещата се успокоиха. Като обсъдихме дневния ред, пристигнаха Манев и Бачийски. С тях по важни въпроси съгласувахме действията си. Грях ми на душата, ама стоях в стаята и се смях, когато Бачийски убеждаваше Симеонов, че не е прав. “ Защо се смееш" - попита ме Коцето? "Защото ти за където си тръгнал, аз току-що от там се връщам“- му отговорих и всички се засмяха. На следващия ден на сесията стана една: Сърце юнашко не трае. Стана първи Касабов и ги почна. След него Дражев им тегли една критика, Митев не остана назад и накрая аз завърших „скачането“.

Разбира се (за сведение на дребния бизнес) докладната бе приета с 38 - за 7 - против и 2 - въздържали се. Прибрах се след заседанието вкъщи изморен(защото уверявам ви не е лесно да опонираш на монолитно мнозинство, когато си само с още 6 фронтовака) и ядосан, защото дадоха най-хубавите места топтан на фирма, зад която седи Шиши. Легнах на дивана и си мисля, защо Валери ни навиваше да подкрепим докладната. Пускам телевизора и…. По СКАТ върви реклама на „Лафките“. А сега де! Всяка реклама струва пари, нали! Може и без пари, ако правиш услуга на приятел. Сега въпросът е пари ли е вземал Валери Симеонов или просто е направил услуга на Делян Пеевски. Сега вече знаете какво означава великият лаф на професор Вучков “Боже, гледам и не вярвам на ушите си“, ама в патриотичен вариант. Това е, когато Симеонов громи от трибуната на парламента ДПС, а от първия ред Пеевски възкликва: "А леле майкооо…!"

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Цветанов, Симеонов и биячът на Сидеров купонясват в Жеравна, хотелиери питат къде са шумомерите на вицепремиера?

  За 9-та поредна година дясната ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов присъства на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в местността „Добромерица“ край Жеравна. "Тази вечер на събитието ме придружиха съпругата ми Деси, народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Котел Коста Каранашев, кметове на общини и кметства от страната. По време на събитието споделих, че атмосферата е уникална и зареждаща, а с всяка следваща година младите хора с народни носии се увеличават. Хората, които са част от този фестивал, се връщат 150 години назад и създават невероятно усещане". Това написа във фейсбука си Цветанов, който пусна и снимки, на които осве изброените скъпи гости са и вицепремиерът Валери Симеонов и съпартиецът му Валентин Касабов, който се сби с Волен Сидеров в парламента. 

  Организаторите на събитието предупредиха собствениците на шатрите да не вдигат много шум заради присъствието на Валери Симеонов. Вицепремиерът обаче явно е зарязал акциите си и му е отпуснал края в компанията на коалиционните си партньори. Поне от сводките на МВР няма информация за подадени сигнали за силна музика на купона. Собственици на заведения по Българското Черноморие започнаха да се шегуват на гърба на Симеонов, че от 2019 г., ако правителството оцелее, ще започнат да пускат само гайди или пък ще преместят бизнеса си в Жеравна. Сериозен остава въпросът обаче защо нямаше замерване на шума от купона в планината, където очевидно е по-тихо отколкото до морето. 

   

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Валери Симеонов почива с любовницата си на плаж на братя Диневи, за двамата бизнесмени проверки няма

  На страницата „Неутрална България“ във Фейсбук се появиха снимки на вицепремиера Валери Симеонов със следния текст:

  „Валери Симеонов с любовницата си Марияна Николова (шеф на кабинета му) на плажа на братя Диневи в Св. Влас. Сега нали разбирате, защо няма проверки там?!“

  https://www.facebook.com/neutralitet/posts/997068103804477

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Димитър Байрактаров пред BIG5: Пияните туристи и мръсотията по Черноморието са много по-голям проблем от шума в дискотеките

  Не можем да упрекваме българските бизнесмени, че имаме малка плажна ивица и кратък летен сезон. По Българското Черноморие се извършва административен тормоз. Хората в Бургас не са доволни от шума от летището в Сарафово. Трябва ли да спрем самолетите по логиката на Валери Симеонов? 

Оставете коментар