Неделя, 20 Януари 2019
Сряда, 07 Февруари 2018 07:49

Прибира ли пари Валери Симеонов от Делян Пеевски?

Вицепремиерът нарежда на общинските си съветници в Бургас през 2013 г. да не закачат лафките на депутата от ДПС. По-късно фирмата на Пеевски рекламира в телевизията на медийния шеф.

"През юни 2013 година в Общински съвет Бургас постъпва докладна записка от кмета Димитър Николов за допълнения и изменения на наредбата за павилионите. С нея на практика освен вестници и списания се разрешава продажбата на цигари и на храни. Всъщност се дава зелена светлина на веригите на Делян Пеевски "Лафка". Извдстна като групата на „Седемте самураи“ – съветниците на НФСБ в Бургас се събира преди сесията да гледа дневния ред. След като идва лидерът Валери Симеонов, който се отказа  от съветник, но при сбирки преди сесия понякога идва да обсъждаме въпросите и нас ни засърбя. Тоест ни поля със студен душ, пише сайтът на бившия политик от НФСБ Ангел Божидаров - capitan.bg.

"Тегли една кратка реч, колко са хубави “лафките“ и как съществуващите павилиони на дребните търговци не са красиви. С една дума ни прикани( използвам най-точната дума) да подкрепим докладната. Тогава стана нещо, което никога не се е случвало в партията. Всички до един се обявихме против. И друг път се е случвало особенно Фъртунов (светла му памет), Дражев и аз да не сме съгласни с мнението на Валери. Това, обаче беше първият случай, в който видях с очите си Валентин Касабов (депутат от Обединените патриоти и водещ в СКАТ) да не е съгласен с председателя. Вторият беше за обединението с Волен. Доста неща му наговорихме и за Пеевски , и за това, че общината е виновна за вида на някои преместваеми обекти. Да изготви визия и да им я наложи-никой няма да откаже. Като видя малкия бунт, Симеонов отстъпи. "Добре гласувайте , както искате, но ви моля поне да не скачате (наш израз за сериозна критика) на микрофона". Съгласихме се и нещата се успокоиха. Като обсъдихме дневния ред, пристигнаха Манев и Бачийски. С тях по важни въпроси съгласувахме действията си. Грях ми на душата, ама стоях в стаята и се смях, когато Бачийски убеждаваше Симеонов, че не е прав. “ Защо се смееш" - попита ме Коцето? "Защото ти за където си тръгнал, аз току-що от там се връщам“- му отговорих и всички се засмяха. На следващия ден на сесията стана една: Сърце юнашко не трае. Стана първи Касабов и ги почна. След него Дражев им тегли една критика, Митев не остана назад и накрая аз завърших „скачането“.

Разбира се (за сведение на дребния бизнес) докладната бе приета с 38 - за 7 - против и 2 - въздържали се. Прибрах се след заседанието вкъщи изморен(защото уверявам ви не е лесно да опонираш на монолитно мнозинство, когато си само с още 6 фронтовака) и ядосан, защото дадоха най-хубавите места топтан на фирма, зад която седи Шиши. Легнах на дивана и си мисля, защо Валери ни навиваше да подкрепим докладната. Пускам телевизора и…. По СКАТ върви реклама на „Лафките“. А сега де! Всяка реклама струва пари, нали! Може и без пари, ако правиш услуга на приятел. Сега въпросът е пари ли е вземал Валери Симеонов или просто е направил услуга на Делян Пеевски. Сега вече знаете какво означава великият лаф на професор Вучков “Боже, гледам и не вярвам на ушите си“, ама в патриотичен вариант. Това е, когато Симеонов громи от трибуната на парламента ДПС, а от първия ред Пеевски възкликва: "А леле майкооо…!"

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Управляващото мнозинство се разпадна заради F-16. НФСБ се обяви против

  Правителството иска от парламента да подпише празен чек в сделката за изтребителите, заяви от парламентарната трибуна секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

  Депутатите гласуват днес предложението на кабинета за започване на преговори със САЩ за придобиване на 8 нови изтребителя F-16 без съобразяване с предварителната финансова рамка от 1 милиард и 800 милиона лева.

  Докладът за закупуване на Ф-16 влиза в пленарната зала след като вчера две парламентарни комисии - по отбрана и по бюджет и финанси, подкрепиха започването на преговори със САЩ.

  „Тези дебати са срамни и позорни. Ако Димитър Списаревски беше свидетел, щеше да се обърне в гроба“, заяви председателят на парламентарната група на НФСБ Валери Симеонов в пленарна зала по време на дебатите за даване на мандат на правителството за старт на преговори със САЩ за купуване на F-16.

  НФСБ категорично ще гласуваме против решението, то по никакъв начин няма да обезпечи суверенитета на българското въздушно пространство. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по решението за преговори със САЩ за закупуване на самолети F-16.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Парадокс: Симеонов номиниран за „Човек на годината – 2018“ от българите в Украйна

  Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов е номиниран за наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината-2018“, информират с официално писмо от българската общност.

  Той е предложен от Одеското областно българско дружество от името на българските културно-просветни дружества в Бесарабия, съобщават от пресцентъра на НФСБ.

  С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември Валери Симеонов е утвърден за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „за голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България, за личен принос в културно-образователния процес на българската общност”.

  Церемонията по награждаването е днес във Всеукраинския център за българска култура в Одеса.

  Общоукраинският конкурс „Човек на годината“ е учреден през 2002 г. от Асоциацията на българите в Украйна и цели стимулиране и поощряване инициативите и действията по запазването на историческите ценности, съдействие за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна, задоволяване на културните, етнически, социално-икономически интереси, развитие на дружески и делови връзки между Украйна и България.

  Напомняме, че за „Човек на годината” в България пък приза взеха протестиращите майки на деца с увреждания, които Валери Симеонов нарече „кресливи жени” с „уж болни деца”, за което подаде оставка като вицепремиер по демографските въпроси.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Падна граничната ограда край Малко Търново, научаваме от Фейсбук след 8 дни

  Валери Симеонов няма нищо против БСП да сезира Прокуратурата, знаел, че оградата е паднала на 29 ноември, отнесена от дъждове

Оставете коментар