Понеделник, 22 Октомври 2018
Сряда, 07 Февруари 2018 07:49

Прибира ли пари Валери Симеонов от Делян Пеевски?

Вицепремиерът нарежда на общинските си съветници в Бургас през 2013 г. да не закачат лафките на депутата от ДПС. По-късно фирмата на Пеевски рекламира в телевизията на медийния шеф.

"През юни 2013 година в Общински съвет Бургас постъпва докладна записка от кмета Димитър Николов за допълнения и изменения на наредбата за павилионите. С нея на практика освен вестници и списания се разрешава продажбата на цигари и на храни. Всъщност се дава зелена светлина на веригите на Делян Пеевски "Лафка". Извдстна като групата на „Седемте самураи“ – съветниците на НФСБ в Бургас се събира преди сесията да гледа дневния ред. След като идва лидерът Валери Симеонов, който се отказа  от съветник, но при сбирки преди сесия понякога идва да обсъждаме въпросите и нас ни засърбя. Тоест ни поля със студен душ, пише сайтът на бившия политик от НФСБ Ангел Божидаров - capitan.bg.

"Тегли една кратка реч, колко са хубави “лафките“ и как съществуващите павилиони на дребните търговци не са красиви. С една дума ни прикани( използвам най-точната дума) да подкрепим докладната. Тогава стана нещо, което никога не се е случвало в партията. Всички до един се обявихме против. И друг път се е случвало особенно Фъртунов (светла му памет), Дражев и аз да не сме съгласни с мнението на Валери. Това, обаче беше първият случай, в който видях с очите си Валентин Касабов (депутат от Обединените патриоти и водещ в СКАТ) да не е съгласен с председателя. Вторият беше за обединението с Волен. Доста неща му наговорихме и за Пеевски , и за това, че общината е виновна за вида на някои преместваеми обекти. Да изготви визия и да им я наложи-никой няма да откаже. Като видя малкия бунт, Симеонов отстъпи. "Добре гласувайте , както искате, но ви моля поне да не скачате (наш израз за сериозна критика) на микрофона". Съгласихме се и нещата се успокоиха. Като обсъдихме дневния ред, пристигнаха Манев и Бачийски. С тях по важни въпроси съгласувахме действията си. Грях ми на душата, ама стоях в стаята и се смях, когато Бачийски убеждаваше Симеонов, че не е прав. “ Защо се смееш" - попита ме Коцето? "Защото ти за където си тръгнал, аз току-що от там се връщам“- му отговорих и всички се засмяха. На следващия ден на сесията стана една: Сърце юнашко не трае. Стана първи Касабов и ги почна. След него Дражев им тегли една критика, Митев не остана назад и накрая аз завърших „скачането“.

Разбира се (за сведение на дребния бизнес) докладната бе приета с 38 - за 7 - против и 2 - въздържали се. Прибрах се след заседанието вкъщи изморен(защото уверявам ви не е лесно да опонираш на монолитно мнозинство, когато си само с още 6 фронтовака) и ядосан, защото дадоха най-хубавите места топтан на фирма, зад която седи Шиши. Легнах на дивана и си мисля, защо Валери ни навиваше да подкрепим докладната. Пускам телевизора и…. По СКАТ върви реклама на „Лафките“. А сега де! Всяка реклама струва пари, нали! Може и без пари, ако правиш услуга на приятел. Сега въпросът е пари ли е вземал Валери Симеонов или просто е направил услуга на Делян Пеевски. Сега вече знаете какво означава великият лаф на професор Вучков “Боже, гледам и не вярвам на ушите си“, ама в патриотичен вариант. Това е, когато Симеонов громи от трибуната на парламента ДПС, а от първия ред Пеевски възкликва: "А леле майкооо…!"

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Хиляди излизат на протест утре с искане за оставка на Валери Симеонов

  Отвратените от думите му зоват: Носете си топли дрехи и храна, протестът ще е дълъг!

  Очаква се утре протестът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов да бъде най-масовият в рамките на кабинета "Борисов 3".

  В понеделник точно по обед пред Министерски съвет ще се съберат хора от цялата страна, възмутени от думите на лидера на НФСБ, че майките на деца с увреждания са "кресливи жени с уж болни деца". До момента участие в събитието, организирано от каузата "Системата ни убива" са потвърдили над  5200 души, а  23 000 са заявили интерес.

  "Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна", категорични са отвратените от думите на Симеонов.

  Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души. 

  Освен в столицата  се очаква протести за отстраняването на вицепремиера да има в Пловдив и Стара Загора, като те ще започнат от 18 часа. Българите пък в Лондон се събират пред посолството ни във вторник от 19 часа.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Марешки: Черната овца Валери Симеонов трябва да напусне кабинета

  "Двамата вицепремиери Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са черните овце в правителството. Това са хората, които излагат българското правителство", заяви в пред Нова тв лидерът на Воля Веселин Марешки след изказването на Валери Симеонов, в което той нарече майките на деца с увреждания "кресливи", а децата им - "уж болни".

  Марешки беше категоричен, че вицепремиерът трябва да подаде оставка.

  Относно вота на недоверие на тема здравеопазване, Марешки заяви: "Това е безпринципен вот на недоверие. Ще дам само един пример. От БСП казват, че 1,5 милиарда в първото правителство на Борисов е одържавено от Здравната каса. Е, добре - правителството на Орешарски върна ли го този милиард и половина? Тази безпринципност - "стани, за да седна", ние няма как да я подкрепяме".  

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Омбудсманът: Изказването на Валери Симеонов е срамно, жестоко и безчовечно

  Според Мая Манолова Бойко Борисов е този, който трябва да вземе решение за Валери Симеонов

  Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е срамно, жестоко и безчовечно. Това каза омбудсманът Мая Манолова по време на отчет за три години от встъпването ѝ на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите, цитирана от „Фокус“.

  „Не са моя работа кадровите решения. Те са си изцяло отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно жестоко и безчовечно изказване и отношение. То е недопустимо, абсолютно неприемливо и много жестоко. Оставям тези, които се занимават с политика и управление да го коментират в политически план. Заявявала съм го многократно, аз не коментирам оставки“, коментира Манолова.

  По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на друг.

  „И този друг е премиерът Борисов. Решенията ги взима той и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с каузи, с преследване на цели в интерес на българските граждани. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в интерес на хората. Това правя, независимо от това кои са персонажите. Това е едно срамно изказване“, подчерта омбудсманът.

  „Оптимист съм, че първата стъпка в реформата по отношение на хората с увреждания ще бъде направена. Има ясен ангажимент, поет от властта. През следващата седмица в социална комисия и в пленарна зала ще се разглеждат заедно двата закона – Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ“, обясни Манолова.

  Тя уточни, че е наясно, че реформата няма да се случи от 1 януари, но това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на реформата, да остане в тези закони.

Оставете коментар