Петък, 25 Май 2018
Сряда, 07 Февруари 2018 07:49

Прибира ли пари Валери Симеонов от Делян Пеевски?

Вицепремиерът нарежда на общинските си съветници в Бургас през 2013 г. да не закачат лафките на депутата от ДПС. По-късно фирмата на Пеевски рекламира в телевизията на медийния шеф.

"През юни 2013 година в Общински съвет Бургас постъпва докладна записка от кмета Димитър Николов за допълнения и изменения на наредбата за павилионите. С нея на практика освен вестници и списания се разрешава продажбата на цигари и на храни. Всъщност се дава зелена светлина на веригите на Делян Пеевски "Лафка". Извдстна като групата на „Седемте самураи“ – съветниците на НФСБ в Бургас се събира преди сесията да гледа дневния ред. След като идва лидерът Валери Симеонов, който се отказа  от съветник, но при сбирки преди сесия понякога идва да обсъждаме въпросите и нас ни засърбя. Тоест ни поля със студен душ, пише сайтът на бившия политик от НФСБ Ангел Божидаров - capitan.bg.

"Тегли една кратка реч, колко са хубави “лафките“ и как съществуващите павилиони на дребните търговци не са красиви. С една дума ни прикани( използвам най-точната дума) да подкрепим докладната. Тогава стана нещо, което никога не се е случвало в партията. Всички до един се обявихме против. И друг път се е случвало особенно Фъртунов (светла му памет), Дражев и аз да не сме съгласни с мнението на Валери. Това, обаче беше първият случай, в който видях с очите си Валентин Касабов (депутат от Обединените патриоти и водещ в СКАТ) да не е съгласен с председателя. Вторият беше за обединението с Волен. Доста неща му наговорихме и за Пеевски , и за това, че общината е виновна за вида на някои преместваеми обекти. Да изготви визия и да им я наложи-никой няма да откаже. Като видя малкия бунт, Симеонов отстъпи. "Добре гласувайте , както искате, но ви моля поне да не скачате (наш израз за сериозна критика) на микрофона". Съгласихме се и нещата се успокоиха. Като обсъдихме дневния ред, пристигнаха Манев и Бачийски. С тях по важни въпроси съгласувахме действията си. Грях ми на душата, ама стоях в стаята и се смях, когато Бачийски убеждаваше Симеонов, че не е прав. “ Защо се смееш" - попита ме Коцето? "Защото ти за където си тръгнал, аз току-що от там се връщам“- му отговорих и всички се засмяха. На следващия ден на сесията стана една: Сърце юнашко не трае. Стана първи Касабов и ги почна. След него Дражев им тегли една критика, Митев не остана назад и накрая аз завърших „скачането“.

Разбира се (за сведение на дребния бизнес) докладната бе приета с 38 - за 7 - против и 2 - въздържали се. Прибрах се след заседанието вкъщи изморен(защото уверявам ви не е лесно да опонираш на монолитно мнозинство, когато си само с още 6 фронтовака) и ядосан, защото дадоха най-хубавите места топтан на фирма, зад която седи Шиши. Легнах на дивана и си мисля, защо Валери ни навиваше да подкрепим докладната. Пускам телевизора и…. По СКАТ върви реклама на „Лафките“. А сега де! Всяка реклама струва пари, нали! Може и без пари, ако правиш услуга на приятел. Сега въпросът е пари ли е вземал Валери Симеонов или просто е направил услуга на Делян Пеевски. Сега вече знаете какво означава великият лаф на професор Вучков “Боже, гледам и не вярвам на ушите си“, ама в патриотичен вариант. Това е, когато Симеонов громи от трибуната на парламента ДПС, а от първия ред Пеевски възкликва: "А леле майкооо…!"

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Защо Борисов води в Израел омразния за всички евреи Валери Симеонов

  Това, че папата ще гали по главата Бойко на 24-и май е супер. Това, че Бойко ще гледа мач в Киев е ок. Това, че ще посрещне рождения си ден в Израел също е прекрасно.

  Но защо, по дяволите, ще мъкне със себе си по светите земи Валери Симеонов? "Буди недоумение и тревога, че подобни хора заемат постове в управлението на страната" - из позицията на организацията на евреите в България "Шалом" и на централния духовен израилтянски съвет, 18.5.2017г.

  Петьо Цеков, фейсбук

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Симеонов пожали тениските на футболистите

  Няма да има забрана на футболните тениски да стои реклама, според Закона за хазарта на вицепремиера Валери Симеонов. Ставаше въпрос за точката: "всяка форма на търговско послание, съобщение или препоръка, която включва и наименование на хазартна игра, или търговска марка на организатор на хазартна игра и/или дейност, върху продукти и стоки, които не са свързани с хазарт". 

  Според клубовете това означава, че в обхвата на забраните ще попаднат не само банерите по стадионите и спортните зали, а и тези по тв и радиоефира в полувремената. Забраната ще засегне дори екипите на спортистите, често брандирани с името и логото на спонсорите. "Евентуалното ограничаване по законодателен ред на възможността футболните клубове да рекламират върху екипите и фен-артикулите си името и логото на фирмата-организатор на хазартни игри, която ги спонсорира, както и да й предоставят места за поставяне на рекламни пана и др. подобни по време на провеждане на футболни срещи, ще доведе до оттеглянето на такива фирми от българския спорт и пренасочването на милиони левове от рекламните им бюджети към спортни клубове в други държави", заяви Симеонов.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 07:49
  Патриотите се снимаха с брояча на гласовете от Турция, докато почитат жертвите от клането в Батак

  Програмата на Обединените патриоти е писана от човек на ДПС, който е участвал в десетки афери. Информацията написа Bnews.bg, Медията разполага със снимки, които говорят за още по-сериозен дефицит на какъвто и да е било морал в средите на патриотарите. Медията припомня, че на 17-ти май свеждаме глави пред жертвите на баташкото клане. "Днес публикуваме една снимка. На нея се кипри един от емблематичните кадри на ДПС - Енвер Хатипоглу. Този господин дълги години бе координатор на ДПС в Турция. На практика това лице отговаряше за броя на гласовете на българските турци изселници. Има обаче и нещо много по-интересно за тази личност. Според самия него, той е четвъртият осъден на смърт атентатор на гара Буново, но е имал късмета да бъде разменен от турските служби. Правилно сте разбрали, за същата гара Буново говорим, която бе обект на атентат, извършен на 9-и март 1985 година. Атентат, при който загиват седем невинни жертви, други девет са тежко ранени. Именно на 9-и март всяка година патриотарите демонстрират своето най-цинично поведение чрез лъжливо почитане на жертвите. Може ли да си най-близък приятел с един от атентаторите на тези свидни невинни жертви, и да се правиш, че тъжиш за тях?", пише изданието. "Защото на снимките с които разполагаме, до същия този хубавец гордо се кипри в различни пози депутата патриотар, обявен от Валери Симеонов за основния автор на патриотарската програма, чрез която бяха излъгани хиляди българи да гласуват за тях. Нещо повече Симеонов гордо обявява приятеля на атентатора за таен консултант, който умишлено бил държан в тайна. От наши източници разбрахме, патриота Димитър Байрактаров след като разбира за тайния консултант незабавно напуска омерзен патриотите, като публично обявява, че листите с кандидат депутати са пълни с компрометирани лица. Димитър Байрактаров явно е разбрал, че конците на патриотарите се опъват именно от ДПС, което буквално го е сринало при мисълта, че е бил неволен съучастник в тази грандиозна измама. Сякаш за да си отмъсти на Байрактаров , Симеонов поставя човекът на ДПС и пръв приятел на атентатора, именно на мястото в листата, на което е трябвало да бъде патриота Димитър Байрактаров! Какъв цинизъм само!? Как смятате, имат ли срам патриотарите?

Оставете коментар