Неделя, 27 Септември 2020

Сряда, 18 Април 2018 08:00

Георги Кадиев: Има сигнали за Иванчева, че е склонна към корупция, сбърках, че я подкрепих за кмет

Най-важният извод, който си направих е, че не всеки добър протестиращ става за управляващ. Допуснах грешка, като подкрепих Десислава Иванчева за кмет. Трябваше преди това да я проверим, заяви бившият депутат Георги Кадиев, който застана зад кандидатурата на арестуваната кметица на "Младост".

 

„Безобразие и от двете страни. Арестът на Десислава Иванчева напомня на ареста на Николай Цонев. На кого е нужно да стоят две жени с белезници? Ако е взела подкуп, също е безобразие. Г-жа Иванчева беше избрана от протестиращите за кмет на „Младост“. Ние от „Нормална държава“ я подкрепихме. Никога не съм искал нищо от нея, тя искаше да има зам.-кметове от партията ни. След това ги изгони и дори им беше заключила кабинетите. Мислеше си, че като кмет ще забранява строежи. Моята грешка е, че не направих проверки. Не сме се чували и виждали от 9 месеца. Имаше сигнали, че е склонна към корупционни практики. Тя не търсеше адвокати и архитекти, а само отлагаше строежи“. Това заяви пред БТВ Георги Кадиев, който застана зад кандидатурата за кмет на „Младост“ на Десислава Иванчева, която беше арестувана показно в центъра на София.

„Най-важният извод е, че не трябва да не участват гражданите политиката. Грешки е възможно да стават. Големият урок за мен е, че ако си добър протестираш, не означава, че ставаш за управляващ“, каза още Кадиев.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Дамбовеца разказа скандални подробности за полицейското насилие на протеста

  Пламен Стоянов твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат

  „Провокиран съм да участвам в това предаване, за да покажем как функционира правовата държава у нас.“ Това заяви бизнесменът – Пламен Стоянов-Дамбовеца, в предаването “ЕвроДикоФ“, което се излъчва по ТВ Евроком.

  Той гостува на Сашо Диков и преди две седмици, когато също говори за неговия и ареста на сина му по време на първото Велико народно въстание на 2 септември.

  В предаването бе показана снимка, на която се вижда как полицай блъска бизнесмена. На въпрос от Сашо Диков, който го попита какво е казал на служителя на реда, Дамбовеца отговори така:

  „На конкретния полицай нищо. Едно от обвиненията е, че съм го заплашил с думите: „Ще ви … майката. Идея си нямате кой съм. Аз ще ви убия и унищожа!“ По думите на прокуратурата, аз отправям тези заплахи“, разказа Пламен Стоянов.

  Дамбовеца показа и видео, в което показва и обяснява какво точно се е случило, докато той и синът му са били душени от полицаи.

  „Три пъти обяснявам на полицаите, че ще има дела за това, което правят. През това време Димитър е с обездвижени две ръце отзад. И през гушата дърпа колкото може. Има десет минути борба. Имате подготвен микробус, имате инструкции да го вкарате в Първо районно. Това е опит за убийство. Ние сме душени няколко минути поред.“, сподели предприемачът.

  Дамбовеца твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат.

  „Това става под диктовка. И ще го докажа, когато започне делото.“, завърши Дамбовеца.

  Цялото интервю на Сашо Диков с Пламен Стоянов-Дамбовеца можете да изгледате след 47:55 във видеото:

   

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Бизнесмен: Борисов ще падне до Нова година, ще има шокиращи разкрития (ВИДЕО)

  'Този протест се различава. Аз в последните години съм бил на почти всички протести. По няколко характеристики се различава от другите. Мнението искам да си изразя, аз имам внук на 4 години, който ми казва да ходим да викаме ''Оставка''. Това заяви бизнесменът Пламен Стоянов-Дамбовеца в предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по ТВ Евроком. Стоянов и синът му бяха сред арестуваните на първото Велико народно въстание, провело се на 2-ри септември

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00

Оставете коментар