Събота, 22 Септември 2018
Сряда, 18 Април 2018 08:00

Георги Кадиев: Има сигнали за Иванчева, че е склонна към корупция, сбърках, че я подкрепих за кмет

Най-важният извод, който си направих е, че не всеки добър протестиращ става за управляващ. Допуснах грешка, като подкрепих Десислава Иванчева за кмет. Трябваше преди това да я проверим, заяви бившият депутат Георги Кадиев, който застана зад кандидатурата на арестуваната кметица на "Младост".

 

„Безобразие и от двете страни. Арестът на Десислава Иванчева напомня на ареста на Николай Цонев. На кого е нужно да стоят две жени с белезници? Ако е взела подкуп, също е безобразие. Г-жа Иванчева беше избрана от протестиращите за кмет на „Младост“. Ние от „Нормална държава“ я подкрепихме. Никога не съм искал нищо от нея, тя искаше да има зам.-кметове от партията ни. След това ги изгони и дори им беше заключила кабинетите. Мислеше си, че като кмет ще забранява строежи. Моята грешка е, че не направих проверки. Не сме се чували и виждали от 9 месеца. Имаше сигнали, че е склонна към корупционни практики. Тя не търсеше адвокати и архитекти, а само отлагаше строежи“. Това заяви пред БТВ Георги Кадиев, който застана зад кандидатурата за кмет на „Младост“ на Десислава Иванчева, която беше арестувана показно в центъра на София.

„Най-важният извод е, че не трябва да не участват гражданите политиката. Грешки е възможно да стават. Големият урок за мен е, че ако си добър протестираш, не означава, че ставаш за управляващ“, каза още Кадиев.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Иванчева и заместничката ѝ: Не знаем, дали утре ще сме живи, срещу нас има офанзива от група строители

  Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова дадоха първото си интервю, след като бяха арестувани през април тази година за поискан и получен подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. "Не знаем, дали утре ще сме живи. Системата иска да ни мачка. Мислех, че живеем в държава с нормална полиция и прокуратура, но не е така", казаха пред БТВ обвиняемите.

  "Срещу нас има офанзива на група строители, които са свикнали да си плащат за услуги. Виждали сме се само един път с Ваклин. Той искаше да строи на детска площадка. Казва, че съм се държала като катаджия, защото той има престъпно мислене. Ако иска да си плаща, означава ли, че ми е дал подкуп", попита Иванчева.

  Тя коментира и поведението на предишния кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, който е свидетел по делото. "За разлика от нас, той има право на светлина, на библиотека, но по закон заслужава 1 година затвор зарзади разкрития, които прави пред медиите, а те са част от делото", обясни Иванчева. 

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Иванчева отказа да получи акта си, отлагат делото срещу бившата кметица на "Младост"

  Разпоредителното дело по случая „Иванчева“, което беше насрочено за днес, се отлага. Причината е, че обвиняемите по него не са се запознали с обвинителния акт в 7-дневен срок, което се полага по закон.

  Актът е получен на 31 август, като срокът започва да тече от 1 първи септември.

  Същевременно от прокуратурата обясниха, че не са готови всички експертизи за здравословно състояние на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева.

  На обвиняемите ще се даде допълнителна възможност, за да се запознаят с материалите по делото.

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Бивш общински съветник прати сигнал до ЦИК срещу кмет от ГЕРБ на областен град, иска оставката му

  Гинекологът преглежда пациентки, след като преди това приема в другия си кабинет в общината граждани и решава проблемите на Търговище.

Оставете коментар