Сряда, 18 Юли 2018
Сряда, 18 Април 2018 08:00

Георги Кадиев: Има сигнали за Иванчева, че е склонна към корупция, сбърках, че я подкрепих за кмет

Най-важният извод, който си направих е, че не всеки добър протестиращ става за управляващ. Допуснах грешка, като подкрепих Десислава Иванчева за кмет. Трябваше преди това да я проверим, заяви бившият депутат Георги Кадиев, който застана зад кандидатурата на арестуваната кметица на "Младост".

 

„Безобразие и от двете страни. Арестът на Десислава Иванчева напомня на ареста на Николай Цонев. На кого е нужно да стоят две жени с белезници? Ако е взела подкуп, също е безобразие. Г-жа Иванчева беше избрана от протестиращите за кмет на „Младост“. Ние от „Нормална държава“ я подкрепихме. Никога не съм искал нищо от нея, тя искаше да има зам.-кметове от партията ни. След това ги изгони и дори им беше заключила кабинетите. Мислеше си, че като кмет ще забранява строежи. Моята грешка е, че не направих проверки. Не сме се чували и виждали от 9 месеца. Имаше сигнали, че е склонна към корупционни практики. Тя не търсеше адвокати и архитекти, а само отлагаше строежи“. Това заяви пред БТВ Георги Кадиев, който застана зад кандидатурата за кмет на „Младост“ на Десислава Иванчева, която беше арестувана показно в центъра на София.

„Най-важният извод е, че не трябва да не участват гражданите политиката. Грешки е възможно да стават. Големият урок за мен е, че ако си добър протестираш, не означава, че ставаш за управляващ“, каза още Кадиев.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Марин Марковски пред BIG5: Пълни измишльотини! Как Иванчева ще организира протести, като е в ареста и се вижда само с майка си и с мен?

  Как може Иванчева да организира протести, след като тя беше в болница и в ареста се вижда само с мен и с майка си? Това са измислици. Няма смисъл да искаме отново промяна на мярката ѝ, тъй като следствието приключва тази седмица и делото влиза в съда.

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Пак друг свърши работата на МВР: Избягалият арестант се предаде с адвоката си

  Предаде се избягалият на 26 юни от Трето районни управление в Пловдив арестант Петър Петров. Той е отишъл в полицията в родния си град Монтана с адвокат. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той е задържан за 72 часа.

  Петър Петров успя да се изплъзне от конвоиращите го полицаи във вторник сутринта, след като го оставили да отиде в необезопасена тоалетна на втория етаж на полицейското управление. Петров е родом от Монтана. Залавян е многократно с хероин и марихуана. Криминално проявен е. Сега ще му бъде повдигнато обвинение и за бягството от ареста. Ако бъде доказана вината му в съда – за притежанието на наркотици го заплашва затвор от 2 до 8 години, а за бягството – друга присъда до 3 години затвор.

  Заслугата, както и при случая в Ловеч, отново не е на МВР. Източници в МВР съобщиха пред BIG5, че младият мъж се е предал, след като адвокатът му го е увещавал и го е убедил да не влошава и без това тежкото положение, в което е изпаднал. Очакваме, естествено, както при случая с Владимир Пелов, който беше "арестуван" убит, полицията да излезе и да ни каже как отново била по горещи следи и на косъм да хване беглеца. Приказките от 1001 нощ на МВР обаче започват да стават повод само за вицове в социалните мрежи. Вместо респект, полицията днес буди само подигравки. 

 • Сряда, 18 Април 2018 08:00
  Бившата кметица на "Младост" иска да излезе от ареста

  Бившата кметица на “Младост” Десислава Иванчева иска да излезе от ареста. Преди две седмици тя беше приета по спешност в болницата на затвора заради тежко заболяване. Иванчева е отказала да бъдат коментирани причините за състоянието й. Тя беше задържана заедно със заместничката си Биляна Петрова на 17-и април по подозрение, че е взела подкуп от 70 000 евро.

  Парите били искани от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му бъде придвижена по-бързо преписка за разрешение на строеж.

Оставете коментар