Петък, 22 Февруари 2019
Петък, 04 Май 2018 08:24

Борисов: Надявам се сделката ЧЕЗ-Гинка да се провали. Бизнесът да се страхува от КОНПИ. С Радев трябва да сме като коне пред каруца, но той първи ме атакува

С Реформаторския блок управлявахме шизофренно. Срамувам се, че не приехме Истанбулската конвенция. Направиха ми номер с ЧЕЗ. Издебнаха, че съм в Брюксел. Надявам се сделката с Гинка Върбакова да не се случи. Премиерът „предсказа“ на водещите Николаев и Радева, че може някой ден да седнат на неговия стол.

„Трябва да свиквате. Може утре и вие да сте тук“. Това заяви пред Виктор Николаев и Аделина Радева Бойко Борисов, който ги прие в Министерския съвет, а не отиде в студиото на Нова ТВ. Премиерът заяви, че има много ангажименти и няма време с НСО да отиде до медията.
„Срам ме е, че оттеглихме Истанбулската конвенция, защото насилието над жените и децата е страшно. Така беше атакувано всичко, за да не приемем конвенцията. Гордея се, че свалихме външния ни дълг с над 2 млрд. лева“, обясни министър-председателят, който се похвали с погасените пожари около плащанията на дълговете ни.

„Издебнаха ме за договора с ЧЕЗ. Бях в Брюксел и не можахме да поговорим. Теменужка ми каза, че се познава с Гинка и я посъветвах да подаде оставка. Нарочно беше избран месец февруари, когато и преди ни свалиха по същата причина с тока. Много внимателно наблюдаваме темата с ЧЕЗ. Става въпрос за големи компании, които имат добри адвокати и могат да ме съдят за милиони. Лично аз се надявам сделката да не се случи“, коментира Борисов.

„Лично аз видях, че трябва да се опише номера на всяка една банкнота при ареста на Десислава Иванчева. При Цветан Цветанов, когато беше министър, имаше плик, в който не бяха преброени банкнотите, заради което падна дело. Трябва да дадем шанс на комистията по антикорупцията. Да си вземат поуки да броят по-бързо парите при арестите. И главният прокурор, и правосъдният министър работят в синхрон. Всеки може да изпусне реплика. Престрелките с Румен Радев са от него към нас. Дядо ми казваше, че два коня трябва да тръгнат в една посока. Така са решили неговите хора, така се случва. Министрите са принципали и носят наказателна отговорност, затова им казах да се срещат с държавния глава. Неслучайно, шефът на АПИ, например, е подсъдим. Неслучайно има КОНПИ, за да има бизнесът страх“, каза още премиерът.

„На мен са ми правили номера в Костинброд. Ако каже прокуратурата, да отиде и да разследва Делян Пеевски. Г-н Николаев, имали ли сте проблем с мен за последните 15 години със свободата на словото? Ще работим всеки собственик на медии да излезе на светло. Правителството не е оказвало натиск на нито една медия. САЩ е блатото на корупцията със CNN и Фейсбук. Ако напишем доклад за тях, ще бъде чудовищен. Какво да направим да спрем Прокопиев и Пеевски да спрат да воюват? Само заради репликата за столчето, Антон Тодоров не беше депутат, така действаме ние“, заяви министър-председателят.
„Атака, ВМРО и НФСБ са три различни партии. Те няма да станат ГЕРБ. Всички ще отидем като отделни партии. Волен Сидеров иска да си привлича проруски настроени хора, а Валери Симеонов има свои позиции за цигарите. Краси Каракачанов ми пусна декларация срещу това, Сърбия да влиза в НАТО. Всеки си пази облика на партията. С Реформаторския блок управлението ни беше шизофренно“, коментира коалицията Бойко Борисов.

"Да си премерим силите с БСП на евроизборите. При служебното правителство на президента имаше 150 млн. по-малко приходи. Реши се въпросът само за самолетите. Като се каже нещо, се поправяме. Румен Радев се държи като президент само на БСП и на ДПС", каза още премиерът. Той коментира високите цени от 275 лв. на черешите и призна, че има търговци в храма. "Имаме валутен борд и фиксиран курс към еврото. Имаме огромен златен резерв, което се отчита от световната банка", заяви още Борисов. "Докато охранявах Тодор Живков, ми разказваше как е охранявано политбюро. Не се плаша от властта. Станах за подигравка с оставката си. От Царя съм чул същите истории, които и от Тато. Всичко това ми е било от полза", обясни премиерът думите си, че Сакскобургготски и Живков са били академия в политическия му живот. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар