Събота, 17 Ноември 2018
Петък, 04 Май 2018 08:24

Борисов: Надявам се сделката ЧЕЗ-Гинка да се провали. Бизнесът да се страхува от КОНПИ. С Радев трябва да сме като коне пред каруца, но той първи ме атакува

С Реформаторския блок управлявахме шизофренно. Срамувам се, че не приехме Истанбулската конвенция. Направиха ми номер с ЧЕЗ. Издебнаха, че съм в Брюксел. Надявам се сделката с Гинка Върбакова да не се случи. Премиерът „предсказа“ на водещите Николаев и Радева, че може някой ден да седнат на неговия стол.

„Трябва да свиквате. Може утре и вие да сте тук“. Това заяви пред Виктор Николаев и Аделина Радева Бойко Борисов, който ги прие в Министерския съвет, а не отиде в студиото на Нова ТВ. Премиерът заяви, че има много ангажименти и няма време с НСО да отиде до медията.
„Срам ме е, че оттеглихме Истанбулската конвенция, защото насилието над жените и децата е страшно. Така беше атакувано всичко, за да не приемем конвенцията. Гордея се, че свалихме външния ни дълг с над 2 млрд. лева“, обясни министър-председателят, който се похвали с погасените пожари около плащанията на дълговете ни.

„Издебнаха ме за договора с ЧЕЗ. Бях в Брюксел и не можахме да поговорим. Теменужка ми каза, че се познава с Гинка и я посъветвах да подаде оставка. Нарочно беше избран месец февруари, когато и преди ни свалиха по същата причина с тока. Много внимателно наблюдаваме темата с ЧЕЗ. Става въпрос за големи компании, които имат добри адвокати и могат да ме съдят за милиони. Лично аз се надявам сделката да не се случи“, коментира Борисов.

„Лично аз видях, че трябва да се опише номера на всяка една банкнота при ареста на Десислава Иванчева. При Цветан Цветанов, когато беше министър, имаше плик, в който не бяха преброени банкнотите, заради което падна дело. Трябва да дадем шанс на комистията по антикорупцията. Да си вземат поуки да броят по-бързо парите при арестите. И главният прокурор, и правосъдният министър работят в синхрон. Всеки може да изпусне реплика. Престрелките с Румен Радев са от него към нас. Дядо ми казваше, че два коня трябва да тръгнат в една посока. Така са решили неговите хора, така се случва. Министрите са принципали и носят наказателна отговорност, затова им казах да се срещат с държавния глава. Неслучайно, шефът на АПИ, например, е подсъдим. Неслучайно има КОНПИ, за да има бизнесът страх“, каза още премиерът.

„На мен са ми правили номера в Костинброд. Ако каже прокуратурата, да отиде и да разследва Делян Пеевски. Г-н Николаев, имали ли сте проблем с мен за последните 15 години със свободата на словото? Ще работим всеки собственик на медии да излезе на светло. Правителството не е оказвало натиск на нито една медия. САЩ е блатото на корупцията със CNN и Фейсбук. Ако напишем доклад за тях, ще бъде чудовищен. Какво да направим да спрем Прокопиев и Пеевски да спрат да воюват? Само заради репликата за столчето, Антон Тодоров не беше депутат, така действаме ние“, заяви министър-председателят.
„Атака, ВМРО и НФСБ са три различни партии. Те няма да станат ГЕРБ. Всички ще отидем като отделни партии. Волен Сидеров иска да си привлича проруски настроени хора, а Валери Симеонов има свои позиции за цигарите. Краси Каракачанов ми пусна декларация срещу това, Сърбия да влиза в НАТО. Всеки си пази облика на партията. С Реформаторския блок управлението ни беше шизофренно“, коментира коалицията Бойко Борисов.

"Да си премерим силите с БСП на евроизборите. При служебното правителство на президента имаше 150 млн. по-малко приходи. Реши се въпросът само за самолетите. Като се каже нещо, се поправяме. Румен Радев се държи като президент само на БСП и на ДПС", каза още премиерът. Той коментира високите цени от 275 лв. на черешите и призна, че има търговци в храма. "Имаме валутен борд и фиксиран курс към еврото. Имаме огромен златен резерв, което се отчита от световната банка", заяви още Борисов. "Докато охранявах Тодор Живков, ми разказваше как е охранявано политбюро. Не се плаша от властта. Станах за подигравка с оставката си. От Царя съм чул същите истории, които и от Тато. Всичко това ми е било от полза", обясни премиерът думите си, че Сакскобургготски и Живков са били академия в политическия му живот. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 04 Май 2018 08:24
  Оставката като фарс

  На мен от самото начало на сагата с Валери Симеонов ми е все тая ще подаде ли оставка тоя или не. И с оставката му, и без оставката му, едва ли нещо ще се промени към по-добро.

  Валери е подобен с останалите управници. Нали помните понятието „подобни триъгълници” от геометрията за 7-ми клас? Може и да е за 8-ми. Това няма значение.
  Валери ще се върне в събранието като депутат и ще продължи да е подобно вреден в качеството си на депутат, което е подобно на министър и вицепремиер.

  И няма никакво значение как изглежда и колко струва сделката за вицепремиерската му оставка между него и премиера. Никога няма да узнаем цената.
  Всички радости и щастия, предизвикани от тая предизвестена оставка, са напразни и безсмислени.

  Вицепремиерът Симеонов е мъртъв!

  Да живее депутатът и шеф на партия Валери!

  Със Симеонов, или без Симеонов, Борисов остава и си е същият.

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Петък, 04 Май 2018 08:24
  Валери Симеонов подаде оставка! Не искал да тежи на кабинета. Борисов я прие

  След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си.

  В 19.55 часа Валери Симеонов лично съобщи пред медиите в Министерски съвет, че депозира оставката си: "Решението за оставката е лично - става въпрос за медийна кампания, която удря върху авторитета на правителството", заяви вицепремиерът. 

  По думите му тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. "Не става въпрос за моята личност, не става въпрос за партията, на която съм ръководител, а за управлението на България“, каза още той по време на извънредния брифинг.

  „Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, допълни той. 

 • Петък, 04 Май 2018 08:24
  Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков

  Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма от първото правителство на Борисов не успял да докаже произхода на въпросната сума

  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла искане в Софийския градски съд за отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков.

  Искането е внесено, след като Трайков не е успял да докаже произхода на голямата сума. Той попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. Тогава КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и активи и реалните му приходи
  Антикорупционната комисия е проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г. До момента на Трайков, който бе и кандидат-президент от името на Реформаторския блок, бе наложен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити.

  Трайчо Трайков стана клиент на прокуратурата заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, докато той беше ресорен министър. Заедно с него обвинени по това производство са бизнесменът Иво Прокопиев и бившият министър на финансите Симеон Дянков. 

Оставете коментар