Неделя, 23 Септември 2018
Сряда, 09 Май 2018 10:33

Вижте новата Искра Фидосова!

Бившата земеделска министърка Десислава Танева направи цял спектакъл в парламента. Депутатката директно от трибуната командва как да гласуват колегите ѝ от ГЕРБ, без да се притеснява, че буквално ги унижава пред останалите народни представители. Светла Бъчварова от БСП предложи да се промени закона за пчелите. Първоначално Танева нареди да се гласува "въздържал се". След това обаче законът се прегласува, защото Васил Антонов от БСП се оплака от системата, която не му е отчела гласа. Преди втория вот бившата земеделска министърка директно нареди на групата от ГЕРБ този път да подкрепят промените за пчелите.  

В първия парламент, в който участваха хората на Бойко Борисов, подобна роля имаше митичната юристка Искра Фидосова. Тя вдигаше маркери и папки с различни цветове, за да покаже как да гласуват колегите ѝ. Нямаме нищо против заплатите на депутатите да станат и 10 000 лева, стига да ги оправдават, а не да се държат като в детската градина и леличката да им подсказва какво да казват на тържество пред родителите, ако забравят стихчето или песничката. Зам.-председателят на парламента Емил Христов също помагаше в целия цирк. Той на няколко пъти влезе в ролята на възпитател и помоли народните представители да млъкнат и да внимават какво им казва класната Танева. В крайна сметка, след дълго мислене и колебания от страна на ГЕРБ, се приеха предложенията на БСП за опазване на пчелите. В следващите парламенти функциите на Фидосова "иззеха" Цецка Цачева и Цвета Караянчева. Цветан Цветанов също се намесва и наставлява депутатите, когато я няма новата "класна" Десислава Танева. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Май 2018 10:33
  Цветанов отново плете интриги в БСП, държи се като нов шеф на МВР

  Весела Лечева: Похарчихте милиарди за ремонти, които знаем как правите

 • Сряда, 09 Май 2018 10:33
  Георги Свиленски: Чудите се как да сложите колани на правостоящите в градския транспорт, поне съм се къпал и съм чист, за да говоря

  "Не се занимавате с важните въпроси! Миналата седмица решихте правостоящите в градския транспорт на София да слагат колани. Фандъкова, жената се чуди какво да направи. Какви са тези циркове? Било мъжко поведение, че се подава оставка. Да, но не след една седмица, като е искана от премиера Бойко Борисов, а на следващия ден". 

  Това заяви в парламента Георги Свиленски от БСП по време на дебатите за оставките в кабинета. Той попита новите министри какво ще правят с вечния хаос в БДЖ, с концесията на летище "София", за Български пощи, потърси отговор и за ТОЛ системата. "Да дойде някой експерт и да обясни на гражданите за какво се харчат 180 млн. лева за тази система. Един министър се замисли, че всъщност не бил виновен за трагедията край Своге и оставката не била май поемане на отговорност. Какво е тогава отговорност? Да стане от министър зам.-министър ли? Коя оставка беше приета? На Теменужка Петкова, на Бисер Петков, на Делян Добрев ли? Така ли се прави? Да готвите Нанков за зам.-министър? Ако, г-н Борисов, бяхте ни предложили всички оставки на кабинета, БСП щеше да ви подкрепи", заяви Свиленски.

  По повод "скандала" със СПА процедурите, депутатът подчерта, че е ходил на басейн и поне се е къпал, за да е чист, за да говори.  

 • Сряда, 09 Май 2018 10:33
  Депутатите въведоха задължителни колани в автобуса

  Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани за пътниците и с устройство за мобилно видеонаблюдение. Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се изменя Законът за автомобилните превози.

  Текстовете бяха приети със 79 гласа „за” и 20 въздържали се. Изискването за оборудване с колани влиза в сила в 9-месечен срок от обнародването на промените, а за видеорегистраторите – в 18-месечен срок.

  Изискването за обезопасителни колани няма да се прилага за моторни превозни средства при специализиран превоз по маршрути с еднопосочна дължина до 30 км.

  Превозвач, който допусне извършване на превоз на пътници с моторно превозно средство, което не е оборудвано с обезопасителни колани, ще се наказва с глоба или имуществена санкция от 3000 лева, а глобата за водача ще е 500 лева.

  Към момента българското законодателство предвижда санкция от 50 лева за пътник, който не е поставил колан, припомниха вносителите на промените от ГЕРБ, посочва БТА.

Оставете коментар