Сряда, 18 Юли 2018
Сряда, 09 Май 2018 10:33

Вижте новата Искра Фидосова!

Бившата земеделска министърка Десислава Танева направи цял спектакъл в парламента. Депутатката директно от трибуната командва как да гласуват колегите ѝ от ГЕРБ, без да се притеснява, че буквално ги унижава пред останалите народни представители. Светла Бъчварова от БСП предложи да се промени закона за пчелите. Първоначално Танева нареди да се гласува "въздържал се". След това обаче законът се прегласува, защото Васил Антонов от БСП се оплака от системата, която не му е отчела гласа. Преди втория вот бившата земеделска министърка директно нареди на групата от ГЕРБ този път да подкрепят промените за пчелите.  

В първия парламент, в който участваха хората на Бойко Борисов, подобна роля имаше митичната юристка Искра Фидосова. Тя вдигаше маркери и папки с различни цветове, за да покаже как да гласуват колегите ѝ. Нямаме нищо против заплатите на депутатите да станат и 10 000 лева, стига да ги оправдават, а не да се държат като в детската градина и леличката да им подсказва какво да казват на тържество пред родителите, ако забравят стихчето или песничката. Зам.-председателят на парламента Емил Христов също помагаше в целия цирк. Той на няколко пъти влезе в ролята на възпитател и помоли народните представители да млъкнат и да внимават какво им казва класната Танева. В крайна сметка, след дълго мислене и колебания от страна на ГЕРБ, се приеха предложенията на БСП за опазване на пчелите. В следващите парламенти функциите на Фидосова "иззеха" Цецка Цачева и Цвета Караянчева. Цветан Цветанов също се намесва и наставлява депутатите, когато я няма новата "класна" Десислава Танева. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Май 2018 10:33
  Корнелия Нинова: След нашето председателство Европа никога не е била толкова разединена

  Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със слабо политическо съдържание. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание по време на дебатите по доклада за българското европредседателство.

  Искаме да благодарим на администрацията, макар и зад камерите направиха възможна добрата организация на председателството, каза Нинова. По думите й консенсус, конкурентоспособност и кохезия са били три ключови думи за европредседателството.

  Но според Нинова Европа сега е по-разделена от всякога по ключови въпроси, като например миграцията и бюджета.
  Европа се раздели на различни групи - Източна срещу Западна, периферия срещу центъра.

  Българският премиер и правителството не можаха да осигурят консенсуса на българските институции, каза Нинова.

  Европейската икономика получи сериозен удар в областта на конкурентоспособноста, каза Нинова. Търговската война и спорове между САЩ и Европа ще намали конкурентоспособността на европейската икономика, коментира Нинова.

  Председателството започна с шесторно убийство и завърши с убийството на затворник, 72 протеста бяха проведени в цялата страна, каза Корнелия Нинова.

  Като заключение Нинова заяви, че председателството е било еднопартийно мероприятие, което не е могло да мобилизира енергията на българския народ.

  Това председателство беше голяма възможност, но тя беше пропиляна, каза Нинова.

 • Сряда, 09 Май 2018 10:33
  Пример за подражание: Депутат от НФСБ се скара на журналистите, че му се пречкат в кулоарите на НС

  Йордан Апостолов от "Обединените патриоти" си изпусна нервите. Докато най-търпеливо репортери го питаха в кулоарите на парламента има ли криза в "малката коалиция", народният представител и член на НФСБ се изцепи: "Само обикаляте депутатите като пилци квачка! Ходите оп червените килими и ни занимавате. Ние сме дошли да вършим работа!", тросна се патриотът.

  За пореден път обаче никой от колегите не каза на пишман депутата, че не е изпратен в парламента да дава квалификации , а именно чрез репортерите да информира какви решения се взимат в Народното събрание. те също така не набраха смелост да кажат на агронома, че не заслужават подобни обиди заради това, че най-малкото си губят времето да се занимават с глупостите, които повечето депутати блещят ежедневно. 

 • Сряда, 09 Май 2018 10:33
  Проверяват депутати и министри с тест за почтеност

  Депутати и министри може да бъдат проверявани дали са почтени. Ще бъдат разработени и въведени системи за проверка почтеността на лица, заемащи висши държавни длъжности. Това се предвижда в тригодишния план за действие за изпълнението на Национална програма за развитие: България 2020.

  Предвижда се да се разработят тестове за проверка, които ще са част от мерки, чиято цел е ефективно противодействие срещу корупцията, съобщава "Труд". Работата по разработване на системите за проверка на почтеността ще започне през октомври.

  Идеята е година след това тя да започне да се прилага. Ще се разработят стандарти за почтеност на три категории служители - висши държавни служители, служители с ръководни функции и служители с експертни функции.

Оставете коментар