Сряда, 20 Февруари 2019
Неделя, 05 Август 2018 15:35

Вижте видео от следствения експеримент с арестувания на остров Бали Стефан Кленовски

Вчера на остров Бали бе арестуван Стефан Кленовски. Той бе обвинен от индонезйските власти, че е участвал в група за източвала различни банкови карти. В миналото Кленовски бе популярния у нас само като бизнесмен. 

За случая съобщават медиите в Индонезия, цитирани вчера от БЛИЦ. Според тях заедно с Кленовски са арестувани още Пламен Николов, който в момента на задържането е бил с австралийски паспорт, както и Иван Станчев.

Тримата са били причакани до заведение за бързо хранене и са задържани. Разследването на дейността им е започнало на 18 юли.

При обиска на наетата от българите вила, са намерени множество празни банкови карти, валута, оръжия, лаптоп, дискове, както и скиминг устройства. В момента тримата българи са в ареста.

 

Пламен Николов е издирван от Австралия за същото престъпление. Името на Стефан Кленовски нашумя през 2012 година. Тогава той бе арестуван показно в мол на "Цариградско шосе", където празнуваше рождения ден на сина си. Той бе задържан по време на операция "Шок" с европейска заповед за арест. При задържането му тогава той се оплака от полицейско насилие и излишна показност.

Обвиненията срещу Кленовски бяха за участие в престъпна група в италианския град Трани за фалшифициране на карти за банкомати и източване на пари. Впоследствие той бе екстрадиран до Италия, откъдето го върнаха в България след няколко месеца. Близък до Кленовски е Андрей Цветанов, който е издирван с червената бюлетина на Интерпол.

Източници на БЛИЦ пък твърдят пред медията, че в момента той се намира на територията на България. Цветанов също е пребивавал на територията на остров Бали.

BIG5.BG пък ви предлага видео от следствения експеримент направен с Кленовски от полицията на остров Бали днес.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар