Неделя, 21 Юли 2019
Неделя, 16 Септември 2018 08:53

Елена Йончева: Плащаме кръвен данък с магистралите на Борисов, ГЕРБ намали безработицата, като изгони хората в чужбина

"Не искаме да регламентираме назначаването на чисто партийни хора на държавна хранилка. Ако не напуснем парламента, правим точно това. Всеки от нас ще е в своя избирателен регион, защото хората дават тона и дебата. Живеем във фасадна демокрация. С магистралите вече плащаме кръвен данък, данък жиявот". 

Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Елена Йончева. "Легитимираме с присъствието си това, което прави ГЕРБ, докато аргументите по законопроектите на депутатите им отпадат. Техен бивш депутат ги описа като шайка. Не го казвам аз, а хората, които са управлявани 10 години от групировка. Тя е влязла в общините и в други партии. ГЕРБ си отива не по желание на опозицията, а на хората. Във всяка сфера България е на дъното. Имаме проблеми при преките чуждестранни инвестиции, при образованието, от учебните инвестиции излизат неграмотни хора, загиват хора в автобуси. Ние не искаме оставки на министри, а на цялото правителство. Разговорът е как ще измънкнем от дъното, независимо кой управлява. През 2006-2007 имахме 10 млрд. преки инвестиции, днес са под 1 млрд. лева", посочи Йончева.

"Безработицата по данните на ГЕРБ намалява, защото гони хората навън, няма време за политическа скромност", каза още журналистката.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 16 Септември 2018 08:53
  Нинова към Борисов: Страх лозе пази, но е късно за пазача

  Лидерът на БСП коментира в социалната мрежа заявлението на премиера Бойко Борисов, че България ще подкрепи Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС

 • Неделя, 16 Септември 2018 08:53
  Борисов: България ще подкрепи румънката Кьовеши за европейски главен прокурор

  България ще гласува за избирането на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Подкрепата за румънската прокурорка е обещана от премиера Бойко Борисов пред Людовик Орбан, председател на Националната либерална партия на Румъния.

  НЛП е румънската дясна партия, която си води сестринска на ГЕРБ и членува в ЕНП. Борисов и Орбан са обсъждали подкрепата за Кьовеши, срещу която се бори румънското социалистическо правителство, още в края на юни при среща на двамата в София. В телефонен разговор миналата седмица българският премиер е потвърдил подкрепата си за румънката.

  "Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията", казва Борисов пред "24 часа". От правителствената пресслужба потвърждават информацията.

 • Неделя, 16 Септември 2018 08:53
  Микровълнови печки, откраднати милиони и пълно безхаберие

  Владимир Береану коментира реакцията на управляващите след изтичането на данни от НАП

   

Оставете коментар