Сряда, 20 Февруари 2019
Вторник, 02 Октомври 2018 15:27

Подкараха и Петя Славова! Агенция “Митници” влезе в завода на банкерката в Поморие

Ще последва ли шефката на Инвестбанк Миню Стайков в спецсъда?

Неочаквана проверка прави Агенция "Митници" във винзавода на банкерката Петя Славова. Изненадващото нахлуване на властите е като в завода на Миню Стайков Винпром "Карнобат" преди седмица.

Това разкриват работници и служители на „Черноморско злато” в Поморие. Те са алармирали, че вероятно ги очаква същата съдба като тази на колегите от Карнобат, съобщава "Флагман".

Рано тази сутрин служители от оперативното звено на Агенция Митници от София са показали заповед, че трябва да влязат и да направят цялостна проверка на мощностите.

По непотвърдена информация са открити нарушения около 16 крана, но в каква връзка са те с винопроизводството и плащането на данъци – не е ясно.

„Има някакъв натиск върху винопроизводителите от Бургаска област, защо не притискат собственици на подобни предприятия в други части на България”, питат се поморийци, анализирайки съдбата на конкурентите си от Карнобат, които бяха запечатани в пика на гроздобера преди седмица и благодарение на съда не бе унищожена още по-голяма част от суровината им.

Подозренията са, че е вход мръсна поръчка за отстраняването на директора на Митница Бургас Валери Стефанов, който, вероятно, не е удобен на определен кръг с особена власт в държавата.

Винпром „Черноморско злато” в Поморие е собственост на Феста холдинг. Има две производствени бази, основната е край Поморие, а другата – в Каблешково. Произвеждат вино, ракия и винено бренди.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 02 Октомври 2018 15:27
  През 1991 г. БНТ прави филм за Цветан Цанев, въпреки това всички медии крият снимката му

  Миналата седмица някои медии разкриха за връзката между „Инвестбанк“ АД и „адвоката“ от Венецуела, който в момента живее в Доминикана

 • Вторник, 02 Октомври 2018 15:27
  Хърсев: Българските служби са знаели за 60-те милиона евро от Венецуела

  Безлов: Трудно е да се каже какво точно САЩ считат за незаконно в цялата схема

 • Вторник, 02 Октомври 2018 15:27
  Софийска адвокатска кантора – връзка между банкерката Петя Славова и каптагоновия бос Цветан Цанев

  Адвокатско дружество, регистрирано в София, е най-вероятната връзка между шефката на Надзорния съвет на „Инвестбанк“ АД Петя Славова и скандалния каптагонов бос от ДС Цветан Цанев.

  Адвокат Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са партньори в консултанските дружества „Бърд Консултинг“, „Холк Консултинг“ и „ИБ-Консултинг 1“, показва справка в Търговския регистър.

  Именно тези дружества с управител Мартин Божанов са и основните консултанти на „Инвестбанк” и лично на собственичката Петя Славова. Нещо повече, тези компании са най-доверените съветници на Славова, представлявайки банката по най-важните дела, а именно наказателното дело, по което бяха осъдени бившият изпълнителен директор на банката Владимир Владимиров и счетоводителят Петър Маринов.

  Същите адвокати представляваха „Инвестбанк” във връзка със скандалния случай ДИГ-94. Нека припомним, че през 2015 година банката бе осъдена на втора инстанция да плати 1,19 млн. лева на фирмата „Диг-94” ЕООД, като съдия изпълнител бе направил запор за сумата.

  Тогава обаче „Инвестбанк” оспори запора и обжалва решението във Върховния съд. БНБ с писма до съдия изпълнителя също оспори запора, като от Централната банка написаха, че изпълнението на съдебното решение ще нанесе „увреда” на „Инвестбанк” (като че ли тя е над съда и трябва да й се опрости).

  И точно в този момент на съпротива срещу изплащането на дължимата сума, се оказва, че „Инвестбанк” вече е изплатила на неизвестния никому (освен на полицията) събирач на железа, регистриран за кражби – Васил Колев от кв. „Модерно предградие”. Оказа се, че Колев се е бил регистрирал с фалшиви документи като съуправител на едноличната фирмата „ДИГ-94” ЕООД. Той дори е бил вписан от Агенцията по вписвания на 13 август 2015, като още същия ден е постигнал споразумение с банката и тя му е открила сметка в свой клон в центъра на София, като му е изплатила на каса в брой над 1 милион лева.

  И тук стигаме до най-интересното. Оказва се, че същата кантора представлява не друг, а скандалния каптагонов бос от бившата Държавна сигурност Цветан Цанев по две дела по описа на СГП. Става дума за прокурорски преписки с номера 46322/2013 и 3961/2014 година. И двете дела са по сигнал във връзка с извършена измама, като те са подадени именно от въпросните адвокати надлежно упълномощени от самия Димитрийка Андреева, която пък в същото време е член на Надзорния съвет на „Инвестбанк“. От друга страна пък се оказва, че лично Цветан Цанев персонално е дал обяснения пред органите на досъдебното производство, че именно той е измамен в лицето на неговото дружество „Петро Алианс АГ“, регистрирано в кантон Цуг в Швейцария.

  Всъщност, от горното се разбира основно фактът, че между шефката на „Инвестбанк“ Петя Славова и международния аферист Цветан Цанев има повече от пряка връзка, част от която може би са Велимир Атанасов и неговият съдружник Мартин Божанов. Този факт става още по-любопитен, допълнен от упоритите твърдения, че именно Цанев е един от скритите акционери в банката на Петя Славова. Твърди се, че „топла връзка“ на Цанев в управлението на финансовата институция е самата Димитрийка Андреева, която пък, както вече стана ясно, е член на Надзорния съвет на банката.

  Към всичко това трябва да добавим и настойчивите твърдения, че Мартин Божанов минава за един от най-доверените хора на собственичката на „Инвестбанк“ Петя Славова.

  източник: bgregioni.com

Оставете коментар