Неделя, 16 Декември 2018
Вторник, 02 Октомври 2018 15:27

Подкараха и Петя Славова! Агенция “Митници” влезе в завода на банкерката в Поморие

Ще последва ли шефката на Инвестбанк Миню Стайков в спецсъда?

Неочаквана проверка прави Агенция "Митници" във винзавода на банкерката Петя Славова. Изненадващото нахлуване на властите е като в завода на Миню Стайков Винпром "Карнобат" преди седмица.

Това разкриват работници и служители на „Черноморско злато” в Поморие. Те са алармирали, че вероятно ги очаква същата съдба като тази на колегите от Карнобат, съобщава "Флагман".

Рано тази сутрин служители от оперативното звено на Агенция Митници от София са показали заповед, че трябва да влязат и да направят цялостна проверка на мощностите.

По непотвърдена информация са открити нарушения около 16 крана, но в каква връзка са те с винопроизводството и плащането на данъци – не е ясно.

„Има някакъв натиск върху винопроизводителите от Бургаска област, защо не притискат собственици на подобни предприятия в други части на България”, питат се поморийци, анализирайки съдбата на конкурентите си от Карнобат, които бяха запечатани в пика на гроздобера преди седмица и благодарение на съда не бе унищожена още по-голяма част от суровината им.

Подозренията са, че е вход мръсна поръчка за отстраняването на директора на Митница Бургас Валери Стефанов, който, вероятно, не е удобен на определен кръг с особена власт в държавата.

Винпром „Черноморско злато” в Поморие е собственост на Феста холдинг. Има две производствени бази, основната е край Поморие, а другата – в Каблешково. Произвеждат вино, ракия и винено бренди.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 02 Октомври 2018 15:27
  Падна ли и Петя Славова в капана? Историите с контрабанда отдавна не са чужди на финансовата акула от "Инвестбанк"

  Имаме ли нов рекордьор с цели 9 нерегистрирани крана? При направен експеримент на място стана ясно, че от тези кранове за 1 час излизат 3 600 литра алкохол без акциз.

  Девет нерегистрирани крана за източване на алкохол и междинни продукти са открити във Винпром Поморие, обяви вчера зам.-директорът на Агенция "Митници" Юлиан Мирков. Съоръженията веднага бяха запечатани. Предприятието се казва "Черноморско злато", в чийто надзор е собственичката на "Инвестбанк" Петя Славова.

  Нека припомним, че в данъчен склад, находящ се в град Поморие, след проверка на Агенция "Митници" вчера бе установено наличието на 9 крана, монтирани върху дестилационни съоръжения. Крановете са поставени без одобрението на митническите органи, не се пломбирани и на съответните точки не са монтирани измервателни уреди. През крановете е установено, че изтича готова продукция - алкохол. Някои от тях са с голям дебит - с експеримент митническите служители доказаха, че 5-литров съд се запълва за 45 секунди. Това означава, че за един час от фабриката в Поморие изтичат скандалните 3 600 литра нелегален алкохол!

  Свидетели разказват, че на място митнически служители на всеослушание се шегували помежду си, че това не го е имало дори по време на "сухия режим" в САЩ. Не е ли това нечувана наглост, чувство за безнаказаност и невероятна арогантност, коментираха още те. 

 • Вторник, 02 Октомври 2018 15:27
  Спецпрокуратурата разследва кмета на Поморие за злоупотреби с общинска собственост

  Специализираната прокуратура разследва кмета на община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев за продажбата на публична общинска собственост под паметника на Яворов в черноморския град.

  Казусът „Яворов“ се превърна в общонационална кауза след разследванията на Биволъ за незаконната продажба.
  Окръжна прокуратура – Бургас е на мнение, че има извършени множество престъпления от общ характер.
  Установява се наличието на достатъчно данни за извършени престъпления от кмета на Община Поморие по чл.282, чл. 219 и чл. 220 от НК, с оглед множеството нарушения от негова страна на Закона за общинската собственост.

  Обект на разследване от прокуратурата е и наличието на нарушения, констатирани от АДФИ при проверка на Община Поморие за законосъобразност. Проверката на Окръжна прокуратура-Бургас бе започната по независимите един от друг сигнали на вицепремира Валери Симеонов и кореспондента на „Бивол“ от Поморие Стоян Тончев.

 • Вторник, 02 Октомври 2018 15:27
  "Милко Понса" го закъса. Петя Славова и Цветелина Бориславова взимат хотела му в Слънчев бряг!

  Хотелски комплекс „Перла“ в Слънчев бряг е обявен за публична продажба, показа проверка на сайта Gramofona.com.

Оставете коментар