Петък, 03 Юли 2020

Вторник, 23 Октомври 2018 13:23

Валери Симеонов призова да не се провежда контрапротест, но оставка не подава! Предстои КС на "малката коалиция"

В официално изявление от Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов помоли организираният протест в негова подкрепа да не се състои. Той благодари на организаторите, изчитайки всички организации, но тъй като се чувства достатъчно убеден в това, което върши, още един протест не бил нужен.

„Поводът на този кратък брифинг е обявеният контрапротест в защита на моята скромна персона утре в 10.00 пред сградата на МС. След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във „Фейсбук“, искам много да благодаря на организаторите“, зави още Симеонов и благодари на организациите, които го подкрепят.

"Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно - средствата на уличния натиск“, заяви още Симеонов. 

Във връзка с вчерашния протест на майките и с участниците в него, Симеонов коментира: „Протестът беше тюрлю гювеч. Всички го видяхме. Как да го коментирам".

„Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него“, каза Симеонов и уточни, че смята, че казва истината. 

В 14:30 ч. ще имаме заседание и ще обсъдим всички неща, които са на дневен ред", допълни той. 

"Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров. Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още. Не искам да го превръщам това в конференция по всички въпроси. Правителството може да продължи и с оставката ми, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината", каза още Симеонов.

Напомняме, че от "Атака" вече снеха политическото си доверие от Валери Симеонов и призоваха да подаде оставка. Още не е известно мнението на ВМРО на Красимир Каракачанов.

За резултатите от коалиционния съвет на „Обединени патриоти” вижте в материала на BIG5 „Патриотите закрепиха Симеонов: Каракачанов не поиска оставката му, а Сидеров не присъства

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар