Неделя, 31 Май 2020

Събота, 03 Ноември 2018 14:18

БСП: Спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли

Корнелия Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джоба.

Председателският съвет към НС на БСП заседава по алтернативния бюджет на левицата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори, съобщиха от пресцентъра на БСП.

 „Като не се регистрирахме в петък в Народното събрание, спасихме над 2,5 млн. българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и Обединени патриоти ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите”, заяви Нинова пред председателите на съвети.

Председателският съвет обсъди финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП. Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

„Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясни разчети откъде ще дойдат парите”, коментира Нинова. Председателският съвет направи последен преглед на алтернативните мерки, преди внасянето им от народните представители.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар