Сряда, 22 Май 2019
Вторник, 06 Ноември 2018 12:31

Елена Йончева: Скандално е, че Гинка Върбакова и екипът й влизат в управлението на ЧЕЗ

През 2009 г. по предложение на правителството в управлението на ЧЕЗ влиза Митко – Каратиста. Тогава на журналистически въпрос защо, говорителят на дружеството отговаря: „Български гражданин, който добре познава социалната и политическа среда в България“

„Стана известно, че Гинка Върбакова и част от нейния екип влизат в управлението на "ЧЕЗ България". Това може да стане на извънредно общо събрание на "ЧЕЗ България", което се предвижда на 27 ноември. Това е скандално“, заяви говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева пред журналисти.

Тя припомни, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отказала на Гинка Върбакова придобиването на ЧЕЗ.

„Премиерът Бойко Борисов още в края на месец март ни уверяваше, че държавата е поискала да участва в сделката. Самата г-жа Върбакова каза: „Премиерът желае да има пълен контрол върху сделката“. За това питам Гинка Върбакова ли е държавата в този случай? Кой предложи на ЧЕЗ г-жа Гинка Върбакова, както и нейният екип? Бойко Борисов ли препоръча Гинка Върбакова и нейният екип да влязат в ръководството на ЧЕЗ?“, попита Йончева.

Според нея, докато правителството се тресе от поредния скандал, зад гърба на българите Гинка Върбакова и нейният екип влизат в управлението на ЧЕЗ.

Елена Йончева напомни аналогичен случай отпреди 10 години с Митко – Каратиста, който беше УС на ЧЕЗ:

„През 2009 г. по предложение на правителството в управлението на "ЧЕЗ България" влиза Митко – Каратиста. Това става на 14 октомври 2010 г. Тогава на журналистически въпрос към ЧЕЗ защо Митко – Каратиста влиза в управлението на ЧЕЗ, говорителят на дружеството отговаря това: „Български гражданин, който добре познава социалната и политическа среда в България“.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Ноември 2018 12:31
  Елена Йончева: Бойко Борисов е пропуснал да декларира още една къща в Банкя

  Имаме министър-председател, който лъже, заяви Йончева

 • Вторник, 06 Ноември 2018 12:31
  Елена Йончева: В България работещите бедни са работещи гладни

  Трябва да спре разграждането на България, заяви водачът на евролистата на БСП

 • Вторник, 06 Ноември 2018 12:31
  Корнелия Нинова: Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх!

  Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх. Никой няма да уволни, никой няма да ви репресира. Гласувайте като свободни българи, за да спрем веднъж завинаги порочния модел на управление. Този призив отправи към всички избиратели лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя и водачът на евролистата на левицата Елена Йончева бяха тази сутрин в студиото на БиТиВи.

  Бойко Борисов управлява чрев всяване на страх, но и него много го е страх, коментира Нинова. Тя е убедена, че твърденията му, че "подготвят Костинброд 2", са именно от страх, че ще загуби изборите. Това е начин да оправдае загубата на ГЕРБ, подчерта лидерът на БСП.

  Нинова коментира и обвиненията на Борисов, че с президента Румен Радев заедно правят предизборна кампания. Имаме много общи позиции и с държавния глава, и с Иво Христов. Но обвиненията, че президента се обвързва с БСП още веднъж показват страх, категорична бе тя. Няма как желанието за върховенство на закона и за справедливост да е партийно пристрастие, смята лидерът на опозицията. 

Оставете коментар