Неделя, 08 Декември 2019
Четвъртък, 20 Декември 2018 09:39

Стефан Данаилов: В БСП няма разцепление, партията е единна

Свидетели сме на монолози между глухи със самочувствие

 

В БСП няма разцепление, партията е единна. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на радио „Фокус“ Стефан Данаилов – политик от БСП и народен представител в шест парламента. 

Според него много неща са се изговорили за партията и това кара хората да не я искат на власт. Но дори да спечели изборите, трябва да се помисли за коалиционни партньори.

"Влудяваща е липсата на чуваемост между партиите. Свидетели сме на монолози между глухи със самочувствие. Има и умни хора без значение от кой лагер са, които заслужават да бъдат чути, каза той и допълни, че те нямат достъп до трибуната. Там са активистите, каза Данаилов. 

Той коментира и думите на Румен Овчаров, според когото вътрешно-партийните отношения на БСП приличат на епизоди от сериала „Междузвездни войни“. 

„Чудя се, как може умни хора да говорят такива приказки. Личното неудовлетворение води до такива мисли и съображения. Той не харесва сегашното ръководство. Чух дори по-страшни неща от него, че партията е разцепена. Няма такова нещо. БСП е толкова единна в момента. Това, че 20-ина човека бият тъпаните и са все недоволни, и се чудят как да пречат на ръководството, е друг въпрос. Не е разцепление това, че 20 човека имат друго мнение. Те плюят, защото не са в ръководството на партията и в парламента“, коментира той. 

Стефан Данаилов каза още, че на предстоящия конгрес на БСП „Визия за България“ ще се оформи като предизборна програма.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар