Неделя, 27 Септември 2020

Петък, 21 Декември 2018 09:42

Ключов министър напуска Тръмп

Джеймс Матис се оттегля от поста на министър на отбраната

 

Американският министър на отбраната Джеймс Матис ще напусне поста си в края на февруари. Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Fox News.

Матис е изпратил писмо до Тръмп, в което е поискал да се оттегли. В него Матис заявява, че за Тръмп ще е по-добре да си намери министър с възгледи, които да са по-близки до неговите.

„В края на февруари Джеймс Матис ще се оттегли, след като служи като министър на отбраната през последните две години. С него отбелязахме сериозен напредък в подновяването на въоръжаването си“, заяви Тръмп.

През тази седмица Тръмп обяви, че ще изтегли американските войски от Сирия. Това не беше одобрено от много политици в САЩ.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 21 Декември 2018 09:42
  СЗО: Жертвите на COVID-19 могат да достигнат 2 милиона преди ваксината

  Общият брой на починалите от коронавирус вече наближава един милион души

  Броят на смъртните случаи от коронавирус може да достигне два милиона, преди успешна ваксина да влезе в широка употреба. Това заяви високопоставен представител на Световната здравна организация, предаде „Ройтерс“, цитирано от Факти.

  „Освен ако всички не го направим, броят на смъртните случаи, за който говорите (два милиона души), е не само възможен, но, за съжаление, е твърде вероятен“, каза на брифинг Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни ситуации на СЗО.

  Общият брой на починалите от коронавирус вече наближава един милион души. По данни на университета „Джонс Хопкинс“ към момента в света потвърдените случаи на заразяване с COVID-19 са над 32 476 000, а жертвите са над 987 000. Най-много са починалите в САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Великобритания.

 • Петък, 21 Декември 2018 09:42
  Газовата конкуренция между Русия и САЩ в Европа стана взривоопасна

  Гeрмaнcкият бизнec, зaинтeрecoвaн oт дocтaвкитe нa руcки гaз и имaщ гoлямo влияниe върху прaвитeлcтвoтo, иcкa дa ce зaбрaви иcтoриятa нa Нaвaлни кaтo лoш cън и прocтo дa ce oткупи

 • Петък, 21 Декември 2018 09:42
  Доналд Тръмп: Русия и Китай завиждат на САЩ за най-мощните оръжия

  Президентът Доналд Тръмп вярва, че САЩ имат „най-мощното оръжие на земята“, а Русия и Китай завиждат на това. Той заяви тази позиция в неделя в интервю за Fox News.

Оставете коментар