Събота, 30 Май 2020

Четвъртък, 27 Декември 2018 11:44

Бомба избухна пред църква в центъра на Атина

До момента никой не е поел отговорност за атентата

Един полицай е леко ранен при експлозия на самоделно взривно устройство тази сутрин пред църква в луксозния квартал Колонаки в центъра на Атина, съобщи Франс прес, като се позовава на полицейски източник.

Експлозията е станала в 07.10 часа местно време, докато полицаят оглеждал "подозрителен" пакет, поставен пред църквата "Свети Дионисий" на една от главните улици в квартал Колонаки.

Полицаят е приет в болница с леки наранявания, а кварталът е отцепен от полицейски сили за борба с тероризма.

До момента никой не е поел отговорност за атентата. Полицията подозира, че той може да е дело на крайнолеви или анархистки движения.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 27 Декември 2018 11:44
  Борисов: Газовата връзка с Гърция е важна за страната ни

  Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

  Той изтъква в поста си, че като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ.

  Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други, завършва той.

  Към поста си той е добавил  и видео с кадри как се изгражда газовата връза със съседна Гърция, как се подготвя трасето, как се полагат част от тръбите.

 • Четвъртък, 27 Декември 2018 11:44
  Гърция излиза от карантината, глоба за неносене на маски

  С плавен преход към ново ежедневие и правила, Гърция излиза поетапно от наложената карантина и преминава към втора фаза в борбата с COVID-19. Девизът "Оставаме вкъщи“ се променя на "Оставаме в безопасност“. Това заяви в обръщение към гръцкия народ премиерът Кирякос Мицотакис, съобщава "Труд".

 • Четвъртък, 27 Декември 2018 11:44
  Гърците ще градят колективен имунитет срещу коронавируса през лятото

  Новата им цел ще е контролирана циркулация на вируса

Оставете коментар