Четвъртък, 20 Юни 2019
Вторник, 01 Януари 2019 15:24

Патриарх Неофит отслужи молебен за Васильовден и Нова година

С архиерейска Света Василиева литургия започна Новата 2019 година днес в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Богослужението беше отслужено за Господския празник Обрезание Господне и за празника на Св. Василий Велики. Негово Светейшество българският патриарх Неофит взе молитвено участие в Светата литургия, а след нея възглави молебена за Новата година, съобщиха от Българската патриаршия, цитирани от БТА. 

„Да бъде благословено и прославено името Господне, да бъде благословена и нашата скъпа Родина България за слава Божия и за доброто и благопреуспяването на обичния ни православен народ! Божията милост и Неговата всещедра и всепобеждаваща любов да бъдат винаги с нас, Божията крепка Десница да ни ръководи във всяко наше лично и общностно дело, с което и през Новата 2019 година ще продължим да изграждаме нашите съдбини”.

Това е казал в словото си патриарх Неофит. Литургията е водил Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод и предстоятел на църковното настоятелство при патриаршеската катедрала. 

Молебенът за Новата година от патриаршеската катедрала е излъчен на живо и в официалната страница на Светия синод във Фейсбук.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар