Петък, 18 Януари 2019
Петък, 04 Януари 2019 10:59

АПИ за хаоса с електронните винетки: Съжаляваме!

Сайтът bgtoll.bg се поддържа от 54 IT специалисти.

 

Единственият проблем е с терминалите за самообслужване. На хората, които бяха принудени да си закупят винетка по няколко пъти за един и същи период заради някои грешки, ще им бъдат възстановени парите. Съжаляваме за нервите и че им изгубихме времето.

Това сподели в студиото на сутрешния блок на БНТ директорът на Националното ТОЛ управление в Агенция "Пътна инфраструктура" Антон Антонов. 

,,Проблем със системата няма, имаше някои грешки със самообслужването, но този проблем вече е отстранен'', увери Антонов и добави, че сайтът bgtoll.bg се поддържа от 54 IT специалисти.

,,Факт е, че в началото сайтът не тръгна добре, но после се справихме'', заяви той. 

,,Не очаквам да настъпят някакви загуби покрай този техничен хаос, защото вярвам, че гражданите са добросъвестни и ще си закупят електронни винетки'', заяви Антонов. 
По отношение на бъдещата ТОЛ система Антон Антонов посочи, че около 15% ще струва нейната издръжка, но все още няма представа колко точно е средната заплата в новото звено на АПИ.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 04 Януари 2019 10:59
  АПИ: „Автомагистрали“ няма сключени договори с подизпълнители за строителство на АМ "Хемус"

  Държавното дружество ще изгражда 134 км от АМ „Хемус. Пътната агенция в отговор на искането на БСП за представяне условията на договора за изграждане на магистралата.

 • Петък, 04 Януари 2019 10:59
  Елена Йончева: Фирма "Автомагистрали" няма капацитет за строителството. Вярно ли е, че шефът й Стоян Беличев е бил съдружник с Гинка Върбакова?

  Депутати от ПГ на "БСП за България" внесоха в АПИ искане за предоставяне на договора между АПИ и държавното дружество "Автомагистрали" за строителство на АМ „Хемус“.

  "Искаме от "Агенция пътна инфраструктура" да ни бъде предоставен договорът между АПИ и държавната фирма "Автомагистрали" за възлагане на строителството на АМ "Хемус". Искаме и от МРРБ да ни бъдат предоставени рамковите споразумения между държавното дружество "Автомагистрали" и фирмите, които ще строят отсечките от аутобана."

  Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева пред медиите след като тя и група народни представители от левицата внесоха искането в АПИ.

  "Още на 10 октомври 2018 г. бившият директор на АПИ Светослав Глосов казва, че до края на 2018 г. ще бъдат обявени обществените поръчки за строителството на АМ "Хемус". Малко след това строителството се възлага на фирми, без конкурс и обществена поръчка", припомни Елена Йончева.

 • Петък, 04 Януари 2019 10:59
  Защо ни се сриват е-винетките?

  АПИ търси IT-специалист на длъжност „Началник” за ... 510 лв. заплата

Оставете коментар