Събота, 20 Юли 2019
Неделя, 03 Февруари 2019 15:54

САЩ удариха армията на Башар Асад

При атаката в Източна Сирия е била унищожена и земна артилерия.

Двама сирийски войници са били ранени, след като ръководената от САЩ международна коалиция в страната е атакувала военни части в провинция Дейр ез Зор в източната част на страната, съобщава сирийската държавна новинарска агенция САНА.

Въздушните удари, проведени вчера, са били извършени в село близо до град Ал Букамал. Артилерия също е била унищожена при нападението.

Допълва се, че сирийската артилерийска позиция също така е била атакувана от терористичната групировка "Ислямска държава", но правителствените сили са успели да победят терористите и да убият или ранят повечето от тях.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 03 Февруари 2019 15:54
  Иранската криза е тласкана само от едно – петрол

  Агресията на Вашингтон е част от десетилетните усилия да се контролира кранчето на Персийския залив

 • Неделя, 03 Февруари 2019 15:54
  Тръмп с расистко изказване срещу жени от Демократическата партия

  Американският президент призова цветнокожи конгресменки "да се върнат откъдето са дошли"

 • Неделя, 03 Февруари 2019 15:54
  Правителството одобри актуализация на бюджета заради сделката за Ф-16

  Замразяват се проектите за нови кораби и бронирани машини. Заради сделката в края на юни беше емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева.

  Министерски съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

  Това е втора актуализация на бюджета през годината. Първата беше заради намаляването на партийните субсидии. Този път кабинетът трябва да осигури допълнителен ресурс за закупуването на военната техника, като по-късно през месеца ще бъде поет още дълг от вътрешния пазар. Очакваната сума на новите задължения е 200 млн. лева.

  Законопроектът е изготвен във връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, се уточнява в съобщението.

Оставете коментар