Петък, 10 Юли 2020

Понеделник, 11 Февруари 2019 09:53

Пожарът във фабриката за месо във Войводиново е овладян, 300 души остават без работа

Производствените машини са напълно унищожени

Сигналът за пожар в цех за месо в пловдивското село Войводиново е подаден снощи малко преди 19.00 часа, а пламъците са овладени два часа по-късно. Няма пострадали хора.

Пожарът е избухнал броени минути, след като всички работници са напуснали сградата в края на работния ден. Спасени са всички животни, административната сграда, както и постройката, в която се съхраняват документацията и паричните средства.

Комисар Мангараков обясни пред БТВ, че все още не са ясни причините за пожара. "Предстои оглед съвместно с полицията".

Той бе категоричен, че не се касае за умишлен палеж. "Няма опасност от обгазяване на жителите в близките населени места".

Още снощи е извършена проверка на въздуха и не е установено наличието на токсични вещества. Огънят е тръгнал от цеха за пакетиране, а сигналът до пожарната е подаден от собственика. Пламъците са обхванали цялата основна постройка, която е на площ от 8 декара.

Тепърва ще се изчисляват щетите. Инцидентът оставя над 300 души без работа, защото производствените машини са напълно унищожени.

Цехът е нов. Производствената му част се простира на площ от 10 декара в началото на селото в посока Пловдив. Екип за измерване чистотата на въздуха следи обстановката на място. Властите уверяват, че няма обгазяване в района, нито опасност за здравето на жителите на Войводиново и Пловдив, информира Нова телевизия.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 11 Февруари 2019 09:53
  Борисов: Запазваме над 300 000 работни места

  Новата мярка ще действа до 30 септември и ще струва милиард на бюджета.

  Днec щe иcкaм дa пoдкрeпитe нoв дизaйн зa мяркaтa 60/40 – дoceгa пo нeя cмe плaтили oкoлo 130 милиoнa лeвa бeзвъзмeзднo и cмe зaпaзили 160 000 рaбoтни мecтa в близo 9 000 прeдприятия. Имa пoдaдeни oкoлo 17 000 зaявлeния пo мяркaтa зa oкoлo 300 000 рaбoтници. Пoмoгнaли cмe нa микрo, мaлки, cрeдни и гoлeми фирми – имa и eднa c 2800 души рaбoтници. Тoвa cъoъбщи прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв прeди рeдoвнoтo зaceдaниe нa Миниcтeрcкия cъвeт, прeдaдe БГНEC.

  В пoнeдeлник вcички oдoбрихa мяркaтa в Триcтрaния cъвeт, дoпълни прeмиeрът.

 • Понеделник, 11 Февруари 2019 09:53
  Румен Гечев: БСП се опасява средствата от европейските програми да не се озоват отново в чекмеджетата на властта

  27 000 фирми са подали молби за помощ – от тях са одобрени само 880, а нито една от тях не е получила дори лев

 • Понеделник, 11 Февруари 2019 09:53
  БГА: 30 000 души ще загубят работата си, ако ограничат хазарта

  Българската гейминг асоциация /БГА/ изпрати отворено писмо до Народното събрание заради законопроектите за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Оставете коментар