Петък, 19 Април 2019
Неделя, 14 Април 2019 11:30

Омбудсманът Мая Манолова е политикът с най-високо доверие в София

На второ и трето място се нареждат Румен Радев и Йорданка Фандъкова

 

Омбудсманът Мая Манолова е политикът с най-високо доверие в София - тя получава одобрението на половината от хората в столицата. На второ място е президентът Румен Радев с 45 на сто, а на трето кметът Йорданка Фандъкова, към която положително отношение имат 44% от софиянци.

ГЕРБ и БСП са на практика с изравнени позиции в столицата - разликата между тях е около 2% в полза на партията на Бойко Борисов, но цифрите са в рамките на грешката, която е възможна при всички социологически проучвания. Цитираните данни са от изследвания на социолози за вътрешна употреба на двете най-големи партии.

Според данните за ГЕРБ Мая Манолова е най-одобряваният политик в София с действията си в момента, но не и като кандидат за кмет на столицата. Хипотетична битка между нея и Фандъкова на местния вот наесен би завършила със съкрушителна победа за настоящият кмет при резултат 44,2 на 19,4 на сто. Общо за другите кандидати в надпреварата ще гласуват пак 19,4 на сто, а 17% изобщо нямат намерение да отидат до урните.

Четвъртата по популярност в София – Елена Йончева, водач на листата на БСП за евровота, ако се беше изправила срещу Фандъкова за кметския стол щеше да получи 6,5 на сто подкрепа, а резултатът на сегашния кмет да скочи над 48%. Броят на негласуващите остава без промяна.

Според социологическото проучване за БСП обаче Мая Манолова ще победи с 5% Йорданка Фандъкова. Омбудсманът ще получи над 35%, а кметът над 30 на сто.

За драстичните разминавания в прогнозите за местния вот в София и от двете партии нямат обяснения.

Засега нито Мая Манолова, нито Йорданка Фандъкова са обявили официално, че ще участват в надпреварата на местните избори в София. 

nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 14 Април 2019 11:30
  Йончева: Победата на БСП ще е началото на краха на ГЕРБ

  Следващата седмица ще покажем още доказателства, които доказват, че г-н Банов фалшифицира документи, обеща водача на евролистата на БСП

 • Неделя, 14 Април 2019 11:30
  Иво Христов: Няма конфликт между мен и президента

  Не само, че няма конфликт между мен и президента, а има съвпадение на възгледите. Това каза кандидатът за евродепутат от "БСП за България" и бивш началник на кабинета на държавния глава Иво Христов пред журналисти в отговор на въпрос дали има конфликт между него и президента Румен Радев, предаде Агенция "Фокус". 

  "Някои медии представят желаното за действителност. Не само че няма конфликт, има съвпадение на възгледите още от самото начало - от неговата кампания, та до ден днешен", допълни той.

 • Неделя, 14 Април 2019 11:30
  Внасят 12 г. "по-млади" трамваи втора употреба в София

  Електронни билети - чак след 2 години

Оставете коментар