Неделя, 18 Август 2019
Сряда, 17 Април 2019 09:49

Иран обяви Централното командване на САЩ за терористична организация

Преди седмица САЩ разгневиха Техеран, след като поставиха КГИР в списъка си с чуждестранни терористични организации

Иранският парламент заклейми САЩ като държава спонсор на тероризма и обяви за терористична организация американското Централно командване (Сентком), ръководещо военните операции на Вашингтон в Близкия изток, съобщи иранската държавна телевизия, цитирана от ДПА и БТА.

В съобщението на телевизията се посочва, че депутатите са защитили Корпуса на гвардейците на Ислямската революция - паравоенна организация, подчинена лично на върховния лидер аятолах Али Хаменей - и са определили корпуса като неразривна част от Иран.

Преди седмица САЩ разгневиха Техеран, след като поставиха КГИР в списъка си с чуждестранни терористични организации.

Приетият днес законопроект, чийто вносител е иранският министър на отбраната ген. Амир Хатами, е бил одобрен с гласовете на 204 от присъствалите общо 207 депутати на днешното заседание в 290-местния парламент. Законопроектът беше приет ден след като решението на САЩ да обявят КГИР за терористична организация официално влезе в сила, отбелязва Асошиейтед прес.

nbox

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 17 Април 2019 09:49
  Сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг

  Китайските медии разпространиха снимка, на която са заснети четирима от ръководителите на протестите в компанията на ръководителя на политическата секция на консулството на САЩ

 • Сряда, 17 Април 2019 09:49
  В САЩ изпълниха смъртна присъда

  Смъртното наказание е законно в 29 американски щата, Уест беше 11-ият човек, екзекутиран тази година в Съединените щати

 • Сряда, 17 Април 2019 09:49
  Преведена е сумата по договорите за доставка на самолетите F-16

  Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от Правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение

Оставете коментар