Понеделник, 19 Август 2019
Сряда, 08 Май 2019 10:00

Елена Йончева: Искаме проверка на пътищата, за да покажем за каква кражба става дума

Проверката на Европейската сметна палата е един голям шамар от Брюксел за управляващите, категорична е водачката на евролистата на левицата

„Европейската сметна палата изисква проверка на изразходването на европейски средства за българските пътища и магистрали. Ние вече пет месеца искаме разрешение от АПИ да бъдат направени независими проверки на основни пътища, ремонтирани през последните години. АПИ на практика ни отказа такава проверка. Искаме я, за да покажем за каква кражба става дума”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на среща с жители на гр. Русе, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Тя бе категорична, че това е един голям шамар от страна на Брюксел. „Надявам се, че корупцията в големите инфраструктурни проекти ще излезе наяве”, каза още Йончева. Водачът на листата на левицата, добави, че днес излезе доклад на БАН, в който се казва, че ще ни трябват 44 години, за да достигнем средните за Европа стандарти. „Управляващите казват, че имаме 3,6% икономическо развитие, но чуждестранните инвестиции са се сринали за последните 10 години. Това е така не само заради корупцията, но и заради липсата на предвидимост”, коментира Йончева. Тя даде пример с това, че ръководството на едно от най-големите шивашки предприятия в област Русе, което е посетила днес, не знае дали ще може да издържи след като цената на тока се вдигне отново от средата на годината.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Можем да спрем разрушаването на България, Европа ни дава не само средства, но и възможност за това”, категорична бе Елена Йончева. Тя добави, че правителството работи срещу средната класа заради един малък кръг от хора. „Въздухът в Русе е замърсен, но държавата казва, че няма такова нещо. Властта не взима мерки, защото има обвързаност между бизнеса и властта”, заяви водачът на листата на БСП. Тя каза още, че на тези избори трябва да се гласува заради България и бъдещето й. „За да решим тези и още стотици други проблеми, на 26-и май ние ще победим с №18 в бюлетината”, завърши Елена Йончева.

Петър Витанов: Голямата ни битка е за смяна на модела на управление

„Брюксел не е далеч, много е важно какви хора изпращаме там и дали те отстояват българските интереси”, заяви кандидатът за евродепутат Петър Витанов. Той добави, че ЕС е възможност за развитието на страната ни, но първо той трябва да възстанови социалния си характер. „Дори и да извоюваме повече средства от ЕС- какво от това, след като ще ги харчат за къщи за гости и рушащи се стадиони в малки села. Затова голямата ни битка е за смяна на модела на управление, защото ГЕРБ съсипаха държавата в името на собствения си интерес. Трябва ние, българските граждани, да си върнем България и 26-и май е тази възможност”, категоричен бе Петър Витанов.

Момчил Неков: Искаме ЕС да се превърне в социален съюз

„Искаме от политически и икономически съюз ЕС да се превърне в социален и да гарантираме минимални заплати и пенсии на европейско равнище”, каза кандидатът за евродепутат Момчил Неков. Той обясни, че това може да стане през различни сектори. Неков даде пример със селското стопанство и коментира, че е нужно първо да възстановим това, което имахме преди в сектора.

„Повече от 80% от субсидиите в земеделието у нас отиват в по-малко от 6% от земеделските производители. Искаме да сложим тавани на тези субсидии, за да можем да разпределим допълнителни средства за производство на плодове, зеленчуци и животновъдството”, добави той.

Неков каза още, че управляващите разбират членството ни в ЕС само като пари и цифри усвоени средства. Той коментира, че никой не прави анализ на това- как се изразходват усвоените средства и какъв ефект имат те.

„Освен да се усвояват европейски средства, е нужно и във всеки сектор, особено в земеделието, да се изгради дългосрочна и работеща стратегия”, каза още Момчил Неков.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 08 Май 2019 10:00
  Задържаха полицейски инспектор с подкуп

  Гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи призовка за шофиране с превишена скорост

 • Сряда, 08 Май 2019 10:00
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Сряда, 08 Май 2019 10:00
  Швейцарска телевизия разказва за "мръсната тайна на българското земеделие"

  Става дума за 4 000 тона силно отровни стари пестициди, които трябва да бъдат обезвредени с помощ от Швейцария

Оставете коментар