Неделя, 15 Декември 2019
Четвъртък, 16 Май 2019 11:01

Петиция иска презаснемане на “Игра на тронове”

Фенове настояват да се снима отновопоследният осми сезон на сериала

Почитатели на култовия сериал “Игра на тронове” започнаха петиция, с която молят НВО да презаснеме последния осми сезон на сагата, предават световните медии.

До момента тя е подписана от над 200 хил. души и бройката им бързо се увеличава, предава БТВ. 

“Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс доказаха, че са абсолютно некомпетентни сценаристи ако нямат оригинален материал (т.е. книги), на които да се опрат”, пише в петицията. 

Това е епизод пореден от масовото недоволство на публиката към последния сезон на “Игра на тронове”. Почитатели, а и критика, седмици наред оплюваха лошото заснемане, евтините (на места) специални ефекти, лошо замислените истории на героите, както и диалозите между тях. 

Онлайн се появиха изказвания, че феновете се чувстват предадени, след като са инвестирали толкова години от живота си в следене на този сериал. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Публиката е обезпокоена и от информацията, че именно Бениоф и Уайс ще бъдат сценаристи на три предстоящи филма от сагата "Междузвездни войни", чиято продукция беше обявена от "Дисни" преди седмица. 

Коментар от създателите Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс към този момент все още няма. НВО също не са коментирали реакциите на зрителите. 

Въпреки негативните ревюта относно съдържанието на сериала, последният сезон на “Игра на тронове” бие всички рекорди по гледаемост. 

Последният епизод е идната неделя.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Май 2019 11:01
  Мини-сериалът „Чернобил“ надмина по рейтинг „Игра на тронове“

  Британската актриса и сценаристка Карла Мери Суит се възмути в Туитър от отсъствието на чернокожи актьори в сериала

 • Четвъртък, 16 Май 2019 11:01
  Поредно безобразие на Петрохан! Къде спи надзорът на АПИ?

  Близо 11 милиона лева са похарчени за търкалящи се камъчета на опасните завои

 • Четвъртък, 16 Май 2019 11:01
  БСП организира петиция до ЕК и ОЛАФ за проверка на магистралите у нас

  Организираме петиция до Европейската комисия и ОЛАФ за проверка на качеството на българските магистрали в лицензирана европейска лаборатория. 

  Това казва в декларация говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева. „Искаме ЕК и ОЛАФ да направят независима експертиза на участъците от автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“, „Марица“, изградени през последните 5 години със средства на ЕС“, обяви тя.

  „Целта на експертизата е да установи има ли в действителност пропуски в качеството на получения краен продукт“, обясни Йончева. 

  „Изграждането на некачествени пътища представлява опасност за българските граждани“, заяви говорителят на ПГ на БСП. 

  „Внесохме в АПИ искане за независима експертиза на пътната настилка на българските магистрали в лицензирана европейска лаборатория. Отговор все още няма“, посочи Елена Йончева. 

  „Ако не искат да чуят нашия глас, се надяваме гласът на българския народ да бъде чут“, коментира тя. 

  „Фактът, че има толкова голям отпор за независима проверка говори за страх от констатиране на нередности. Проверката не уронва престижа на българските строители. Независимата експертиза помага на строителите, принудени да работят в обстановка, при която се констатират редица нередности по цялата верига на инвестиционния процес“, каза още Елена Йончева. 

  „Призоваваме всеки българин, който настоява за независима експертиза, да подпише тази петиция без страх“, заяви тя.

  Йончева припомни, че на 25 август тази година при инцидент на пътя София – Своге, загинаха 20 граждани.

  "Тогава министърът на регионалното развитие и благоустройство съобщи, че в износващия пласт на пътя има недопустимо количество материал. „Това е недопустимо по задължителните изисквания на техническата спецификация, на която трябва да отговарят всички вложени материали по одобрената рецептура. Тя очевидно не е спазена“, заяви Йончева.

  По думите й случаят в Своге показва, че при строителството на пътища се влагат материали, които не отговарят на задължителните изисквания. "Тъй като подобни отклонения има и в магистралните участъци, настояваме за независима експертиза, която да докаже създава ли се опасност за живота на гражданите от качеството на българските магистрали", посочи тя.

  "В българското общество съществува и убеждението, че изграждането на големи инфраструктурни проекти - строителството на пътища, е основен инструмент, който генерира корупция. Съществува съмнението, че значителен процент от стойността на обществените поръчки за изграждането за магистрали и пътищата, вместо за изграждането им, се връща към властта", изложи аргументите си за исканата проверка Елена Йончева.

  Това е петицията, която БСП призовава всеки български гражданин, който подкрепя искането за независима експертиза на българските магистрали, да подпише без страх.

  към ПЕТИЦИЯТА

  Снимка на участък от магистрала " МАРИЦА", от 11.11.2018 г.

Оставете коментар