Неделя, 17 Ноември 2019
Четвъртък, 23 Май 2019 10:54

Велизар Енчев: За 10 години управление на ГЕРБ - най-голямото обедняване на българите

Във всички места, които посетих през последните дни, присъстват две думи - страх и гняв, сподели той

 "За 10 години авторитарно управление на кабинета "Борисов" се сблъскваме с неработещо правосъдие и корумпирана система." Това заяви пред БТВ кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Велизар Енчев, съобщиха от пресцентъра на партията. 

"Случилото се с къщите за гости ще удари България по два начина. Първо- ще връщаме пари и второ- ще платим глоба. Защото ГЕРБ е партията на българската корупция. За 10 години намаляха 10 пъти чуждите инвестиции у нас. Налице е най-голямото обедняване на българите за последните 30 години", каза още Енчев. 

Той добави, че сме най-бедната и болна нация в Европа. Кандидатът за евродепутат от "БСП за България" припомни, че австрийското правителство падна заради корупционен скандал, а в България това не се случва. 

"Ако сравним премиерите на България и Австрия, ще видим двойните стандарти на г-н Борисов", каза още Енчев. Той се обяви против санкциите срещу Русия и припомни, че големите европейски страни увеличават търговията си с руската страна. 

На въпрос - дали можем да преборим корупцията и да превърнем страната ни в едно по-добро място, Велизар Енчев каза, че докато ГЕРБ управляват и дума не може да става за това. 

"Самата партия ГЕРБ е синоним и символ на корупцията. Във всички места, които посетих през последните дни, присъстват две думи - страх и гняв. Страх от административен тормоз и терор от местните феодали на ГЕРБ и гняв от олигархична им структура, която ни направи най-бедните в ЕС. И само гласуването с бюлетина №18 на изборите дава алтернатива на този мафиотски модел", заключи Велизар Енчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Май 2019 10:54
  Евродепутатът Иво Христов: Хората, които завлякоха БСП на дъното, в момента критикуват изборните ѝ резултати

  "Изборът на главен прокурор е законово предрешен, тъй като президентът действа в условия на обвързана компетентност, т.е. той трябва да обнародва това назначение. Разбира се, той има последната дума да прецени точно как ще се аргументира и дали ще прави някакви изявления. Но Конституцията не му дава траектория, в рамките на която да маневрира."

  Това коментира в предаването "РеАктивно" по Дарик радио Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. 

  Според Иво Христов българското общество е изпуснало няколко възможности да рестартира системата : "Имахме избори тази година - местни и европейски. Но гражданите не излизат да гласуват. Как очакват политиците да възприемат този сигнал? След европейските избори бяха изтрити всички вересии на властта - къщите за гости, апартаментите с асансьори и т.н. Борисов прие резултатите като опрощение от страна на гражданите и тутакси им отне демократични права. Бе премахнато машинното гласуване, което даваше възможност за някакъв контрол на обективното броене на гласовете и лиши партиите от финансиране."

 • Четвъртък, 23 Май 2019 10:54
  Социалисти се отричат от подписка за оставка на Нинова

  Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

 • Четвъртък, 23 Май 2019 10:54
  КС обяви 10-те критерия за баланс между свободата на словото и личните данни за противоконституционни

  Преди половин година БСП атакува спорните текстове, с които се създаваха условия за цензура и самоцензура на българската журналистика и се въвеждаха безпрецедентни критерии за работата на журналистите

Оставете коментар