Вторник, 17 Септември 2019
Събота, 25 Май 2019 09:37

Ден за размисъл преди утрешния вот

Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

Днес е ден на размисъл преди гласуването утре за членове на Европейския парламент. Забранена е политическата агитация, както и съобщаването на резултати от допитвания до общественото мнение, съобщава БНТ.

Утре ще изберем 17-те представители на България в бъдещия Европейски парламент. На евровота ще участват 13 партии, осем коалиции и шестима независими кандидати.

Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

Winbet - победата е емоция! (18+)

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 25 Май 2019 09:37
  Корнелия Нинова: По-спокойно, г-н премиер, пилците се броят наесен !

  ГЕРБ има да дават много отговори в кампанията за местните избори, заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  Бойко Борисов казва, че няма нужда от промяна в София, ние не мислим така, бе категорична Нинова. Тя коментира подписаното сутринта споразумение ГЕРБ - СДС за местния вот. "Изборите ще бъдат много подли, особено в София", каза на пресконференцията Бойко Борисов.

  По-спокойно с упреците, посъветва премиера лидерът на БСП.

  "Искам да коментирам думите на премиера, който изглежда много нервен и звучи много обречен за София днес. По-спокойно да му кажа. Кампанията е още на старта, ще трябват още сили до края на кампанията, да си ги запази. Пилците се броят на есен. Премиерът тича доста пред вятъра. Ние още не сме обявили кандидат за София, още не сме приели платформата си за София, а той вече ни определи като популисти, без да знае какво предлагаме и като едни хора, които ще правят подла кампания в София. Защо всичко това, защото БСП не издига свой кандидат.

 • Събота, 25 Май 2019 09:37
  Корнелия Нинова: Отказвам разговори за пари и власт с отделни личности в БСП. От това ми идват проблемите

  "За диалог с партията съм готова винаги и го правя постоянно в страната. За разговори за пари и власт на отделни личности в БСП, за лична изгода на гърба на партията, за задкулисни договорки не съм готова. И от това ми идват проблемите.

 • Събота, 25 Май 2019 09:37
  Крум Зарков за машинното гласуване: Машината дава просто и лесно решение на проблемите в изборния процес

  „Само преди 3-4 месеца дебатът за машинното гласуване се водеше остро, с аргументи. Сега ЦИК констатира проблеми с машинното гласуване, но те се дължат на това, че то не беше въведено изцяло.

Оставете коментар