Четвъртък, 20 Юни 2019
Понеделник, 03 Юни 2019 09:34

Лидерът на АТАКА: Изборите се броят от фирма с неизвестни акционери

Кой осъществява контрол върху „Информационно обслужване” АД, пита Сидеров

 

Едно акционерно дружество брои резултатите от изборите. ЦИК е институцията, която легитимира резултатите от Информационно обслужване (ИО). В ЦИК не се занимават с обработка на информация и с пресмятане. От ЦИК само може да се изисква да има повече контрол върху ИО. За съжаление това го няма. Това каза в предаването „Неделник” Волен Сидеров във връзка с резултатите от отминалия евровот.

„Чувал съм през годините от хора, които знаят какво са избори – знаеш ли, че от тези парламентарни избори от АТАКА бяха отрязани не по-малко от 3 или 4 процента. Тоест дори когато сме взимали най-добрия резултат, са били отрязани някакви проценти. Основно това се случва в акционерното дружество”, коментира лидерът на АТАКА.

„ИО” АД е дружество за „производство и търговия в страната и чужбина на информационни продукти и консумативи, научно-изследователска и развойна дейност, лизинг, включително финансов, отдаване под наем на собствено движимо и недвижимо имущество и техника, извършване на обучение и професионална квалификация с цел реализиране на доходи, посредничество при информиране и наемане на работа на български граждани в други страни и на български и чуждестранни граждани в Република България”. Това е написано в Търговския регистър като предмет на дейност на дружеството. „Само търговия с оръжие не са вписали”, пошегува се председателят на ПГ на ОП.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Информационно обслужване  е 99.5% държавно, 0.5 на сто е частното участие, като никой не знае как е разпределено и решено това да е така. То печели всички поръчки за броене на избори, а в съвета на директорите му попада и небезизвестният всичколог Михаил Константинов. „Кой осъществява контрол върху най-важния стълб на демокрацията – вота на народа”, пита Сидеров.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 03 Юни 2019 09:34
  АТАКА иска минимален праг за признаване на избори

  Партията готви поправки в Изборния кодекс

 • Понеделник, 03 Юни 2019 09:34
  Волен Сидеров: Внасяме проект за анекс към договора със Северна Македония - да запазим достойнството, паметта и историята си и да не позволяваме с тях да се спекулира

  Волен Сидеров обясни, че проектът предвижда Народното събрание да възложи на правителството да изготви анекс и да го предложи към договора със Северна Македония

 • Понеделник, 03 Юни 2019 09:34
  13 577 лева похарчила ЦИК за храна и напитки само за четири дни

  От 25 до 28 май двадесетината членове на ЦИК са погълнали храни и топли напитки за 13 577,57 лв, което прави по 169 лева на човек за ден. Това става ясно от стенограмите на изборния орган. Храните са доставяни от Хранителния комплекс на Народното събрание, известен с ниските си цени за “депутатски кюфтета” и други субсидирани от бюджета гастрономически удоволствия, съобщава "Биволъ".

  Стенограмата:

  "СЕВИНЧ СОЛАКОВА: Докладвам ви докладна записка от госпожа Манолова с вх. № ЦИК-09-107 от 10 юни 2019 г. Това е във връзка с осигуряването на храни и топли напитки от Хранителния комплекс на Народното събрание в периода на изборите от 25 до 28 май 2019 г. 

  Колеги, представени са стокови разписки с посочени номера и фактури, издадени от Хранителния комплекс за този период на обща стойност 13577,57 лв. Такива средства по план-сметката имаме налични и могат да бъдат изплатени. В случая ви предлагам да одобрим плащането по така представените стокови разписки."

Оставете коментар