Понеделник, 19 Август 2019
Сряда, 05 Юни 2019 12:34

Волен Сидеров: Резултатът на ВМРО на евроизборите е една голяма сделка

Лидерът на „Атака” не обмисля оттегляне от малката коалиция

 

Резултатът на ВМРО на изборите за Европейски парламент е една много голяма сделка и тези малко над 7% ще струват на българския народ 3 млрд. лв., колкото струват самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на „Атака” Волен Сидеров. 

На евроизборите партиите от малката коалиция в управлението – ВМРО, „Атака” и НФСБ, се явиха отделно. ВМРО получи 7,36%, „патриоти за Валери Симеонов (НФСБ) – 1,5%, а партията на Волен Сидеров – 1,07%. 

„Не поздравих Красимир Каракачанов за резултата, как да подкрепя една измама. Това не е честен вот. ВМРО никога не е взимала на парламентарни избори над 1%”, обяви Сидеров. 

Неговата партия протестира и срещу методиката за определяне на мандатите, но предложението им за промени в Изборния кодекс е било отхвърлено. 

Лидерът на „Атака” обаче не обмисля оттегляне от малката коалиция. Има управленска програма и по нея се работи, уточни той.

На въпроса кой в бъдеще ще играе ролята на синя каска, която по едно време играеше Каракачанов, той отговори: Няма нужда от каски, а от сиво вещество под каската.

Източник: btv.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 05 Юни 2019 12:34
  ВМРО започва обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация при престъпления

  От ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие, което намалява с една трета присъдите при тежки престъпления. Това става ясно от разпространена до медиите позиция на партията, „която идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество”.

  Става дума за пребитото до смърт и изнасилено седемгодишно момиченце в сливенското село Сотиря, за което е обвинен 21-годишен мъж. 

  От ВМРО са категорични, че неизбежната отбрана също трябва да бъде внедрена в наказателната юриспруденция максимално бързо.

  От партията започват обществено обсъждане на идеята за химическа кастрация в престъпления като изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави. 

  Публикуваме пълния текст на позицията на ВМРО:

 • Сряда, 05 Юни 2019 12:34
  Случаят в Сотиря показва, че концепцията за несоциализираните общности, трябва да бъде приета

  Красимир Каракачанов преди повече от половин година предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им

 • Сряда, 05 Юни 2019 12:34
  Волен Сидеров: Молете се да отсъствам по-често от работа, скъпи В и К!

  Молете се да отсъствам по-често от работа, скъпи В и К! Това написа лидерът на "Атака" Волен Сидеров в личната си страница във "Фейсбук"

Оставете коментар