Вторник, 07 Юли 2020

Вторник, 16 Юли 2019 10:59

Прокуратурата влезе в Държавен фонд "Земеделие" по делото на Миню Стайков

Търсят се документи от периодите, когато Румен Порожанов бе шеф и на ДФЗ, и на Министерството на земеделието

 

Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, извършва действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси.

Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Припомняме, собственикът на „Винпром - Карнобат“ Миню Стайков бе задържан в края на септември миналата година и в момента е в ареста.

Winbet - победата е емоция! (18+)

На прицела на започналото тази сутрин разследване на Държавен фонд „Земеделие“ във връзка с делото срещу Миню Стайков за злоупотреби с европейски фондове от страна на Спецпрокуратурата е бившият шеф на фонда Румен Порожанов, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на два осведомени източника.

Документите са от периодите, когато Румен Порожанов бе шеф и на ДФЗ, и на Министерството на земеделието. Не е изключено той да е усетил, че предстои подобно разследване и именно заради това да е освободил министерското кресло.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар