Неделя, 05 Юли 2020

Четвъртък, 01 Август 2019 09:55

Пламен Георгиев обмисля да съди общината заради терасата си

Заключението на НАП е, че няма несъответствия в доходите на семейството. Така приключва казусът с терасата на председателя на антикорупционната комисия

 

Бившият вече председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви, че данъчната му ревизия е приключила вчера. Затова и подава оставка. По думите му заключението на НАП е, че няма несъответствия в доходите на семейството. Така приключва казусът с терасата по отношение на председателя на антикорупционната комисия.

По отношение на Пламен Георгиев като собственик на имота обаче развръзката тепърва предстои, съобщава bTV.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първоначалната проверка на община Слатина завърши със становището, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни. Шефът на столичния строителен надзор Влади Калинов реши да обезсили това становище и се раздели с поста си. Тогава Калинов се позова на декларация на бившия собственик, в която пише, че е строил тези навеси, преди да бъде издаден Акт 16 на сградата.

Георгиев обмисля да съди общината заради това, че през 2012 г., преди да купи апартамента, е било установено незаконно строителство и нищо не е направено. Юристи обаче отбелязват, че когато купуваш нещо, притежаваш и активите и пасивите, така че ако Георгиев е купил имота с незаконно строителство, то той трябва да понесе последствията от това.

До месец се очаква да е готова новата проверка на инспекторите от „Слатина”, която ще бъде окончателна.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Август 2019 09:55
  Сотир Цацаров: По делото “Прокопиев” беше прекрачена границата

  "Правовата държава е така устроена, че нито президентът да може да каже, че няма доверие в прокуратурата, нито прокуратурата да може да каже, че няма доверие в президента. Това са институции, трябва да съществува необходимият баланс. Този баланс не означава затваряне на очи“

 • Четвъртък, 01 Август 2019 09:55
  Комисията на Цацаров прибира близо 140 млн. лв. от Стайкови

  На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 139 577 143.18 лв.

 • Четвъртък, 01 Август 2019 09:55
  Цацаров за Прокопиев: Войната не е приключила

  Председателят на КПКОНПИ коментира и запорите върху имущество на бизнесмени като Миню Стайков, Баневи и Арабаджиеви

Оставете коментар