Четвъртък, 27 Февруари 2020

Петък, 02 Септември 2016 17:03

Стефан Шарлопов: Петър Стоянов просеше луксозен апартамент на половин цена

Аргументите му били повече от смешни – само табелката с името му щяла да доведе куп купувачи

Бизнесменът Стефан Шарлопов разкри, че президентът Петър Стоянов е опитал да си изпроси супер луксозен апартамент в най-скъпия столичен район на половин цена. Скандалът гръмна от разказ в биографичната му книга „Рискувам&Печеля“, написана от журналистката Светослава Рудолф, екс Тадаръкова.

Бай Ганювщината на бракоразводния адвокат от Пловдив, който обитаваше „Дондуков“ 2 в периода 1997-2002 година, става още по-смешна, когато чуете аргумента да си поиска дом „на промоция“ в „Парк Резидънс“ на бул. „Витоша“ 202 срещу Южния парк. Според Стоянов, само метална табелка с името му на входа щяло да доведе много мераклии за останалите жилища. Сградата наистина е толкова престижна, че към нея моментално проявяват интерес политици и звезди, например Петър Стоянов. Шарлопов обаче не се поддал на рекета и натирил посредника.

Ето дословно разказа на бизнесмена. Публикуваме го без редакторска намеса, за да не бъдем обвинени, че сме манипулирали историята:

„Петьо Коня, помниш ли го?! Искаше да купува апартамент там и ми пратил адвокат Лъчо Таков да ми предаде – цената за него да е наполовина, защото като станело известно, че той е там, щяла да се изкупи бързо цялата сграда. Викам: – Абе, Лъчо, да изчезваш! Че като те почна и тебе, и президента Стоянов! Я слез от облаците малко на земята.“

Петър Стоянов не играе на дребно. Жилището, което е драпал да получи на половин цена, се намира в една от най-престижните сгради в София, освен че е една с най-добрите локации. „Парк Резидънс“ е на входа на Южния парк и се отличава с елегантност, модерна архитектура, иновации в технологиите и всичко това – с гледка към Витоша. Зданието издържа на 9-а степен земетресение по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник и разполага с куп екстри – охраняем паркинг за живущите и посетителите в сградата; 24-часова физическа охрана и видеонаблюдение на всички нива на сградата; персонален контрол на достъпа; пожароизвестителна система; паркоместа на две подземни нива, достъпът до който се осъществява посредством рампа, модерен частен фитнес и спа център. Удоволствието да живееш тук струва 3000 евро на квадратен метър, които Пешо Стоянов опитал със селски трик да редуцира до 1500. Номерът, обаче, не минал.

Сестра му твърди, че я е оставил на улицата

В мемоарната си книга Стефан Шарлопов разкрива и куп други любопитни неща за себе си. Така например от изповедта му става ясно, че той в продължение на 2 години не си е говорил със сестра си, след като я уволнил от семейния бизнес. На мястото й поставил дъщеря си Ева, която по думите му се справя „повече от перфектно“.

Докато сестра му управлявала хотелите, непрекъснато имало дефицити и загуби. В един момент двамата се скарали и тя напуснала корпорацията, оставяйки ключовете на масата. Шарлопов не направил нищо, за да я спре, а сестра му започнала да приказва наляво и надясно, че брат й я е оставил на улицата. В момента двамата общуват, но „дистанцирано“. Срещат се главно на семейни сбирки.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Септември 2016 17:03
  Румен Радев: Скандалът с къщата в Барселона засяга България в международен план

  Президентът Румен Радев отрече да има нещо общо с публикацията за "Къщата в Барселона". Случаят с т.нар "Къща в Барселона" засяга не само премиера Бойко Борисов, но и България. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти скандала с разследването на пране на пари с българско участие в Испания, в който беше намесено името на министър-председателя от испанския вестник.

 • Петък, 02 Септември 2016 17:03
  Ще разпитват Петър Стоянов и Иван Костов заради твърденията на Стив Ханке

  Прокуратурата на Република България се самосезира във връзка с изнесените на 16 февруари 2020 г. от проф. Стив Ханке твърдения за корупция „по високите етажи на властта“. Същите бяха представени в интервю (вж цялото тук) за предаването „120 минути“ на национална телевизия бТВ.

  Интервюто съдържа данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление: „Да Ви потопя в атмосферата – седяхме в малкия кабинет на Стоянов до големия президентски кабинет. Бяхме с госпожа Ханке, Стоянов и преводача. Тъкмо бях пристигнал от Щатите и споменах за пореден път, че „Трябва да се справим с корупцията“, а той отвърна: „Професор Ханке, хиляди пъти съм Ви казал, че ако нямате доказателства, не мога нищо да направя. Имате ли доказателства?“ Отвърнах му, че вече имам доказателства, той ме погледна смутен и попита „И, къде са?“ Показах му това. Куфарчето, което винаги носех в България. Пълно с документи, доказващи случай на корупция. Извадих ги от куфарчето, той попита дали може да ги копира и го направи. Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – „професор Ханке те е хванал в крачка“.

 • Петък, 02 Септември 2016 17:03
  Скандал в парламента заради състава на Комисията за регулиране на съобщенията

  В Народното събрание процедурата за избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) стана повод за остра размяна на реплики и обвинения в задкулисие, пише БНР.

Оставете коментар