Събота, 11 Юли 2020

Петък, 02 Септември 2016 17:03

Стефан Шарлопов: Петър Стоянов просеше луксозен апартамент на половин цена

Аргументите му били повече от смешни – само табелката с името му щяла да доведе куп купувачи

Бизнесменът Стефан Шарлопов разкри, че президентът Петър Стоянов е опитал да си изпроси супер луксозен апартамент в най-скъпия столичен район на половин цена. Скандалът гръмна от разказ в биографичната му книга „Рискувам&Печеля“, написана от журналистката Светослава Рудолф, екс Тадаръкова.

Бай Ганювщината на бракоразводния адвокат от Пловдив, който обитаваше „Дондуков“ 2 в периода 1997-2002 година, става още по-смешна, когато чуете аргумента да си поиска дом „на промоция“ в „Парк Резидънс“ на бул. „Витоша“ 202 срещу Южния парк. Според Стоянов, само метална табелка с името му на входа щяло да доведе много мераклии за останалите жилища. Сградата наистина е толкова престижна, че към нея моментално проявяват интерес политици и звезди, например Петър Стоянов. Шарлопов обаче не се поддал на рекета и натирил посредника.

Ето дословно разказа на бизнесмена. Публикуваме го без редакторска намеса, за да не бъдем обвинени, че сме манипулирали историята:

„Петьо Коня, помниш ли го?! Искаше да купува апартамент там и ми пратил адвокат Лъчо Таков да ми предаде – цената за него да е наполовина, защото като станело известно, че той е там, щяла да се изкупи бързо цялата сграда. Викам: – Абе, Лъчо, да изчезваш! Че като те почна и тебе, и президента Стоянов! Я слез от облаците малко на земята.“

Петър Стоянов не играе на дребно. Жилището, което е драпал да получи на половин цена, се намира в една от най-престижните сгради в София, освен че е една с най-добрите локации. „Парк Резидънс“ е на входа на Южния парк и се отличава с елегантност, модерна архитектура, иновации в технологиите и всичко това – с гледка към Витоша. Зданието издържа на 9-а степен земетресение по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник и разполага с куп екстри – охраняем паркинг за живущите и посетителите в сградата; 24-часова физическа охрана и видеонаблюдение на всички нива на сградата; персонален контрол на достъпа; пожароизвестителна система; паркоместа на две подземни нива, достъпът до който се осъществява посредством рампа, модерен частен фитнес и спа център. Удоволствието да живееш тук струва 3000 евро на квадратен метър, които Пешо Стоянов опитал със селски трик да редуцира до 1500. Номерът, обаче, не минал.

Сестра му твърди, че я е оставил на улицата

В мемоарната си книга Стефан Шарлопов разкрива и куп други любопитни неща за себе си. Така например от изповедта му става ясно, че той в продължение на 2 години не си е говорил със сестра си, след като я уволнил от семейния бизнес. На мястото й поставил дъщеря си Ева, която по думите му се справя „повече от перфектно“.

Докато сестра му управлявала хотелите, непрекъснато имало дефицити и загуби. В един момент двамата се скарали и тя напуснала корпорацията, оставяйки ключовете на масата. Шарлопов не направил нищо, за да я спре, а сестра му започнала да приказва наляво и надясно, че брат й я е оставил на улицата. В момента двамата общуват, но „дистанцирано“. Срещат се главно на семейни сбирки.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Септември 2016 17:03
  След “Индипендънт” и “Гардиън” писа за компроматния скандал с българския премиер

  Скандалът с аудиозаписа, на който се чува глас, наподобяващ премиера Бойко Борисов, продължава да печели внимание извън страната. Сега от историята се заинтригува и авторитетното британско издание „Гардиън”.

 • Петък, 02 Септември 2016 17:03
  Радев: Експертиза на записа, в който се предполага, че се чува гласът на Борисов

  Президентът Румен Радев призова за спешна експертиза на аудиозаписа, разпространяван в социалните мрежи, в който се предполага, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов, съобщава БНР. Според държавния глава е необяснимо защо Борисов не желае експертиза.

  „Този запис е груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие. Той демонстрира арогантност, демонстрира авторитаризъм и порочен стил на управление“, каза Румен Радев, след като наблюдава редовни тактически занятия на служителите на Националната служба за охрана.

  „Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан“, посочи президентът.

  „Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм пред Меркел, пред Фон дер Лайен, пред Кристин Лагард и другите дами от европейската политика“, каза Радев и добави.

 • Петък, 02 Септември 2016 17:03
  Братя Диневи изсекоха гората над Свети Влас след заменка от Станишев (СНИМКИ)

  Имот от скандална държавна заменка в гората над Св. Влас, собственост на братя Диневи, вече се застроява с ваканционно селище.

Оставете коментар