Вторник, 26 Май 2020

Понеделник, 02 Септември 2019 09:50

Очаква се Фандъкова да поиска днес нов мандат, с нов екип

Йорданка Фандъкова ще обяви кандидатурата си по обяд по време на проверка на участък от третата линия на метрото на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова казва днес: Искам още един мандат. Тя ще обяви кандидатурата си по обяд по време на проверка на участък от третата линия на метрото на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”.  

Фандъкова зае пост № 1 през 2009 г., когато довърши мандата на Бойко Борисов, след като той стана премиер. Преди това - от 2005 г. бе зам.-кмет по култура и образование. 

На парламентарните избори на 5 юли 2009 г. Йорданка Фандъкова е избрана за народен представител от ГЕРБ. Двайсетина дни по-късно е избрана за министър на образованието, младежта и науката. 

През септември 2009 г. ГЕРБ обявява кандидатурата на Фандъкова за освободения от лидера на партията Бойко Борисов пост на кмет на Столичната община. Печели изборите с 67% от подадените гласове. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

През октомври 2011 и 2015 г. Фандъкова отнова печели изборите за кмет на София. През октомври тя ще стане най-дълго управлявалият кмет на София в историята на града.

Досега Фандъкова винаги е печелила битката за столицата на първи тур, за първи път обаче вотът ще бъде провеждан без Цветан Цветанов. 

Фандъкова вече обяви, че съставът на ГЕРБ в Столична община и в Столичният общински съвет ще бъде обновен.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Септември 2019 09:50
  София с 350 яхти, 87 самолета и 80 джета

  1008 трактора са със софийски номера. Половината от регистрираните коли са над 20-годишни

 • Понеделник, 02 Септември 2019 09:50
  Битумът се разтекъл, понеже... бил поставян през нощта

  „Всеки гражданин, който констатира повреда в гумите на автомобила си, може да извади протокол от застраховател, който ще предявим към фирмата изпълнител“, уверява Фандъкова

 • Понеделник, 02 Септември 2019 09:50
  От 7 май възстановяват "синя" и "зелена" зона в София

  От четвъртък, 7 май възстановяваме работата на "синя" и "зелена" зона, едновременно с това започваме поетапно да нормализираме графиците на градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

Оставете коментар