Неделя, 31 Май 2020

Неделя, 06 Октомври 2019 11:37

Министърът на енергетиката е оптимист за реализирането на проекта АЕЦ "Белене"

От 1 октомври са в сила промени в наредбата за топлоснабдяването. Бяха направени съществени промени, коментира Теменужка Петкова

Към днешна дата министърът на енергетиката Теменужка Петкова е оптимист за реализирането на проекта АЕЦ "Белене". Това заяви тя в сутрешния блок на БНТ. Провежда се процедура за избор на стратегически инвеститор. Тази процедура беше публикувана в официален вестник на ЕС, целта беше да стигне максимално широк кръг заинтересувани лица. Да бъде абсолютно публична, така че да могат наистина големи компании да заявят интерес и да участват в този проект, защото смятам, че ще бъде важен не само за България, но и за целия регион, заяви тя. От 1 октомври са в сила промени в наредбата за топлоснабдяването. Бяха направени съществени промени, коментира Петкова.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Определени са конкретни срокове, свързани с ангажиментите на фирмите за топлинно счетоводство. На първо място – да извършват отчетите, те трябва да бъдат готови до 10 юли. До 15 юли те трябва да представят изравнителните сметки и до 31 август е срокът за обжалване на съответните сметки, ако хората смятат, че има определени проблеми, посочи тя.

Министър Петкова допълни, че в наредбата се дава възможност етажната собственост сама да определи размера ѝ - между 20% и 40%. Тя каза още, че българските граждани трябва да са спокойни, че газ ще има, а през юни са реализирани и първите доставки на втечнен газ от Съединените щати.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар