Неделя, 17 Ноември 2019
Понеделник, 04 Ноември 2019 10:26

ЦИК няма компетенцията да касира избори

Кандидатите, които го искат, трябва да се обърнат към съда и ако той реши, тогава могат да се касират избори, заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева

ЦИК няма компетенцията да касира избори. Кандидатите, които го искат, трябва да се обърнат към съда и ако той реши, тогава могат да се касират избори. Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на ЦИК Таня Цанева.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров заяви, че след приключване на преброяването ще поискат касиране на изборите за кмет на София.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Ноември 2019 10:26
  Янаки Стоилов към Гергов: Няма как да си подизпълнител на проекти на властта и да си алтернатива!

  "В Русе победихме с единение, компетентност и подкрепата на ръководството на БСП". Това заяви Пенчо Милков и призова и Националният съвет да покаже единение

 • Понеделник, 04 Ноември 2019 10:26
  Кирил Добрев: Входът на БСП за местната власт е през областните градове (допълнена)

  За първи път от 1995 г. се слага край на тенденцията БСП да получава по-ниски резултати на местни избори

 • Понеделник, 04 Ноември 2019 10:26
  БСП обсъжда на пленум резултатите от местните избори и бюджета

  Националният съвет на БСП се събира на пленум, за да обсъди резултатите от местните избори и да предложи алтернативен бюджет. По-рано през седмицата група социалисти разпространиха алтернативен критичен анализ, в който ясно се заявява, че лидерът на БСП Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро трябва да подадат оставка. Негов автор е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет. От пресцентъра на "Позитано" 20 уточниха: Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите.

  Депутатът от БСП Александър Симов нарече писмото "кабинетно размишление", което не отчита фактори като чудовищния натиск по места, намалената партийна субсидия и връщането на БСП в четири областни центъра. Въпросът с лидерството в БСП трябва да бъде решен на редовен конгрес през месец май 2020-а година.

Оставете коментар