Неделя, 17 Ноември 2019
Вторник, 05 Ноември 2019 10:02

Консулът ни в Гърция: Може да бъдат привикани български граждани за даване на показания за камиона с мигранти

Консулът обясни, че все още няма информация кой е собственикът на камиона

Може да бъдат привикани български граждани за даване на показания в Гърция. Генералното консулство в Солун оказва помощ, правим консултация, уточняваме подробности около съдебните процедури. Има доста случаи на превозни средства, регистрирани в България, които са използвани за контрабандна дейност. Това заяви пред Нова тв Владимир Писанчев, генерален консул на Република България в Солун.

Както е известно, отново се появи българска следа в нелегален трафик на хора. 41 мигранти бяха намерени в хладилен камион с български номера. Превозното средство е спряно за проверка от пътната полиция в Северна Гърция, край Ксанти. Шофьорът се оказа грузински гражданин и е арестуван на място.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Повечето мигранти са от Афганистан. Те били в ремаркето, без да е включена хладилната система. Хората не са пострадали, но част от тях поискали да бъдат прегледани.

"Потвърждавам информацията до момента. Има камион с българска регистрация, шофиран от грузински гражданин", заяви Писанчев.

Консулът обясни, че все още няма информация кой е собственикът на камиона.

Снимка: БТА/АР

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:02
  Борисов: Ще свържем Егейско с Черно море и то без войни

  "Ще можем да кажем на българите - можем да доставим газ отвсякъде, никой не може да ви спре парното", увери премиерът и заяви, че отваряме пътя на Гърция към Севера

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:02
  Нелегалните мигранти имат нов балкански маршрут

  Федералната полиция на Германия е заявила за в. „Велт ам Зонтаг“, че „мигрантите вече използват нова разклонена мрежа от маршрути през страните балканския регион, за да достигнат Централна и Западна Европа“. Централна възлова точка е кантонът Уна и Сана в Босна и Херцеговина“

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:02
  Президентът: Гласувайте, за да не решава купеният вот бъдещето ви

  Нека да е ясно, че България е член на ЕС и българските граждани са граждани на Обединена Европа и свободата на движение е тяхно право, заяви Радев по повод изказването на Макрон, че предпочита мигрантите от Африка пред български банди.

Оставете коментар