Неделя, 07 Юни 2020

Вторник, 05 Ноември 2019 10:02

Консулът ни в Гърция: Може да бъдат привикани български граждани за даване на показания за камиона с мигранти

Консулът обясни, че все още няма информация кой е собственикът на камиона

Може да бъдат привикани български граждани за даване на показания в Гърция. Генералното консулство в Солун оказва помощ, правим консултация, уточняваме подробности около съдебните процедури. Има доста случаи на превозни средства, регистрирани в България, които са използвани за контрабандна дейност. Това заяви пред Нова тв Владимир Писанчев, генерален консул на Република България в Солун.

Както е известно, отново се появи българска следа в нелегален трафик на хора. 41 мигранти бяха намерени в хладилен камион с български номера. Превозното средство е спряно за проверка от пътната полиция в Северна Гърция, край Ксанти. Шофьорът се оказа грузински гражданин и е арестуван на място.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Повечето мигранти са от Афганистан. Те били в ремаркето, без да е включена хладилната система. Хората не са пострадали, но част от тях поискали да бъдат прегледани.

"Потвърждавам информацията до момента. Има камион с българска регистрация, шофиран от грузински гражданин", заяви Писанчев.

Консулът обясни, че все още няма информация кой е собственикът на камиона.

Снимка: БТА/АР

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:02
  Гърция е готова за военен конфликт с Турция

  Атина има готовност да се защити от турска агресия, заяви гръцкият военен министър

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:02
  На море у нас по-евтино, отколкото в Румъния и Гърция

  Тази година цените за почивка на румънското черноморско крайбрежие се очертават „експлозивни“ – очевидно по-високи от тези на курортите в България и Гърция, пише в. „Адевърул“.

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:02
  Борисов: Газовата връзка с Гърция е важна за страната ни

  Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

  Той изтъква в поста си, че като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ.

  Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други, завършва той.

  Към поста си той е добавил  и видео с кадри как се изгражда газовата връза със съседна Гърция, как се подготвя трасето, как се полагат част от тръбите.

Оставете коментар