Четвъртък, 09 Юли 2020

Четвъртък, 28 Ноември 2019 11:36

Изслушват Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Обвинител номер едно внесе в парламента своята концепция

Изслушват кандидатите за председател на Антикорупционната комисия. Един от тях е настоящият главен прокурор Сотир Цацаров. Народните представители от Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, ще заседават днес, като първа точка от дневния им ред е разглеждане на документите и приемане на Решение за допускане до изслушване на кандидатите за длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Освен Цацаров, чиято номинация е предложена от ГЕРБ и „Обединени патриоти”, кандидат за председател на Антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ е депутатът от „Воля” Симеон Найденов. Обвинител номер едно внесе в парламента своята концепция, в която предлага нов структурен модел и правилник за работата на комисията във вторник. На 3 декември ще бъде изслушването на двамата кандидати в пленарната зала на Народното събрание.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Досега шеф на КПКОНПИ беше Пламен Георгиев, който подаде оставка в последния ден на юли 2019 г. и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Напускането на поста беше свързано със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която – според Столична община, има построени незаконни постройки. Премиерът му направи ултиматум, че става консул в Испания, ако бутне незаконните постройки от терасата си. Съответно Георгиев оттегли жалбата си срещу община Слатина и първите дни на месец октомври започна да премахва навеси и барбекю от покрива на апартамента си.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар