Понеделник, 30 Март 2020

Петък, 27 Декември 2019 09:44

Чешкият президент: Борбата с климатичните промени се е превърнала в нова религия

Милош Земан разкритикува глобалната борба с климатичните промени като прекомерна и я сравни с нова религия

 

"Разискванията около климатичните промени се превръщат в нова религия. Затова позволете ми да бъда еретик", заяви 75-годишният Земан в традиционното си коледно обръщение, предаде ДПА.

Земан предупреди, че Европа трябва да е нащрек да не изостане икономически от други райони в света заради множеството мерки за защита от климатичните промени.

"На теория е възможно Европейският съюз да се превърне в екологичен музей с по-нисък стандарт на живот за жителите си", каза Земан.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Чешкият президент също така разкритикува стотиците хиляди протестиращи, които в редица масови демонстрации поискаха оставката на премиера Андрей Бабиш, който е разследван за измама със субсидии от ЕС.

"В една парламентарна демокрация, каквато ние сме и ще продължим да бъдем, правителствените ръководители идват и си тръгват от власт въз основа на резултатите от свободни избори. Точка", заяви чешкият президент.

източник: БТА

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 27 Декември 2019 09:44
  Румен Радев към творците: Вашият дух лекува душите ни и ни единява

  Президентът Румен Радев поздрави всички представители на театралната общност и на българската култура и изкуство по повод Международния ден на театъра - 27 март, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

 • Петък, 27 Декември 2019 09:44
  Президентът Румен Радев дари средства на Община Видин

  Президентът на Република България Румен Радев дари средства за Община Видин, съобщиха от пресслужбата на областния град.

 • Петък, 27 Декември 2019 09:44
  Радев: Настоявам за социални и икономически мерки като в Германия и Франция

  Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество. Тази позиция разпространиха от прессекретариата на държавния глава Румен Радев.

  Вижте какво още пише в нея:

  Истинският дефицит в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение обаче е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще.

Оставете коментар