Четвъртък, 27 Февруари 2020

Петък, 09 Септември 2016 19:41

Областният управител на София подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов поиска прокуратурата да се захване със скандалната продажба на „Царските конюшни“

Областният управител на София Веселин Пенев все пак подаде оставка заради скандала с продажбата на земите под „Царските конюшни“ в столицата.

По-рано днес той заяви, че няма намерение да напуска поста си, но в крайна сметка Пенев реши да се оттегли, а премиерът Бойко Борисов, който преди това поиска той да напусне поста си, прие оставката му. До скандала се стигна след като от БСП разкриха, че 7,5 декара в идеалния център на столицата са продадени на безценица. Тази сутрин премиерът Бойко Борисов издаде заповед за проверка на спорната продажба и заяви, че не е знаел за сключването.

„Ако се установи нередност на сделката, каза, че очаква областният управител да си подаде оставката. Ако не си я подаде, той ще му я поиска”, обясни пък министър Румяна Бъчварова.

Интересното е, че Веселин Пенев е излъчен от Народна партия Свобода и достойнство – партньор в Реформаторския блок с лидер Корман Исмаилов. Но според БСП отговорността за целия скандал е преди всичко на управляващите.

В крайна сметка Бойко Борисов вече взе решение да даде сделката на прокурор, защото имало достатъчно събрани  тревожни данни около нея.  От Реформаторския блок и днес запазиха мълчание по темата.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар