Сряда, 05 Август 2020

Неделя, 23 Февруари 2020 09:54

Цецка Цачева не иска да слезе от държавния мерцедес

Има право да се вози в него до края на януари 2021 година

Цецка Цачева, която натрупа авторитетни титли, пред които обаче стои неутешимото определение бивша – министърка на правосъдието и председателка на Народното събрание, продължава да се вози в мерцедес на Националната служба за охрана. Законът й дава право да се наслаждава на безплатния, но много елегантен транспорт и служебната охрана чак до края на януари 2021 г. , пише в новия си брой „Уикенд“.

Посредствената юристка, която тръгна от Плевен и се издигна до върховете на властта, благодарение на принадлежността си към ГЕРБ, споделила пред близки, че ще ползва, каквото й се полага, докато има право. Нямала никакво намерение да се откаже от мерцедеса. 

Това обаче будело страшно възмущение сред бившите й съпартийци в ГЕРБ, но на тях не им остава друго, освен да скърцат със зъби. Законът казва, че ексшефовете на парламента и бившите премиери могат да се возят в „специализиран транспорт”, тоест коли на НСО, до 4 години след като се разделят с поста си, а президентите се радват на охрана и служебна кола до края на живота си.

Единствената привилегия, с която Цецка набързо се раздели, е разкошният служебен апартамент на бул. „Жолио Кюри”, точно срещу прословутия ресторант, който се казваше „Монтерей”. Навремето тя влезе в него след люта разправия с предишната му обитателка, позабравената вече царистка Антония Първанова.

Сега обаче с какви очи Цачева да остане в шикозния апартамент, след като тя изхвърча като тапа от властта точно заради евтино жилище. С него се беше сдобила от фирма „Артекс” в столичния квартал „Изток”. Госпожа Цачева-Данговска платила за 233 квадратни метра само 138 000 евро или малко над 590 евро за квадратен метър според Имотния регистър. Експерти казаха, че това е 4 пъти по-ниска от реалната цена, а Цачева подчерта, че било на „груб строеж”. Обясненията й обаче не минаха и тя се раздели с властта. Сега се радва на трохите от миналото си величие. От преживяния шок пак е качила някой и друг килограм, които с много зор бе свалила.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Все пак съпругът й – архитектът на гробищния парк в Плевен Румен Данговски, също добре намаза покрай жена си. Той работи в РВД, където дават огромни заплати и назначават на определени позиции само връзкари от новия хайлайф. Длъжността, която Данговски заема, няма много допирни точки с досегашните му професионални занимания. Според запознати господинът по цял ден пуши цигари и пълни кошчето с малки бутилчици срещу заплата от над 6000 лева.

За самата Цецка не се е чуло да е наметнала отново адвокатската тога. Но да не ги мислим,  явно семейството хич не е притеснено материално. В последната декларация на Цачева на раздяла с властта е отбелязала, че със съпруга си имат няколко банкови влога: 136 853 лева, 13 112 евро, 15 013 евро, 9843 лева и още 23 441 лева. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 23 Февруари 2020 09:54
  Емил Тонев ще изпълнява правомощията на началник на НСО

  Президентът назначи полковник Емил Тонев за изпълняващ правомощията на началник на Националната служба за охрана, съобщава прессекретариатът на президента на Република България.

  Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г.  Указът е издаден на основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 7, т. 1 и чл. 8, ал. 4, т. 1 от Закона за Националната служба за охрана. 

  Бригаден генерал Красимир Станчев подаде оставка на 10 юли, след като президентът му я поиска заради скандалите около охраната на лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган край парк „Росенец“ и изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване достъпа на граждани до парка.

  С друг указ президентът определи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Емил Тонев, да изпълнява правомощията на началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г.

 • Неделя, 23 Февруари 2020 09:54
  Масонът и бивш служител на НСО Румен Ралчев прогнозира сблъсъци на протеста

  Една малко по-силна провокация и нещата могат да излязат извън контрол

   

 • Неделя, 23 Февруари 2020 09:54
  Депутат от ДПС: Имаше още няколко опита за покушение срещу Доган!

  Охраната от НСО не е за живота му, а за вота на 500 000 български избиратели, обясни Ерджан Ебатин

Оставете коментар