Понеделник, 28 Септември 2020

Сряда, 09 Септември 2020 10:32

Парламентът събра кворум при втора регистрация, Данаил Кирилов вече не е депутат

Парламентът събра кворум при втора регисграция, когато електронното табло отчете 126 депутати, макар че в залата имаше много повече.

В 9.00 часа парламентът не успя да събере кворум, за да започне редовното си заседание.

От всички 240 депутати се регистрираха само 120. За да започне заседанието е необходимо да се регистрират поне 121 от народните представители.

Следващият опит парламентът да започне работа бе след десет минути. БСП спази заръката си да не участва в осигуряването на кворум. Социалистите не се регистрираха.

Вчера председателят на парламента Караянчева заяви: Не мисля, че ще имаме проблем с кворума. Просто в петък имахме колеги, които са болни, колеги под карантина. Очаквахме, че колегите от БСП и опозицията ще се регистрират, защото все пак петък е денят на опозицията. Разбира се, кворумът е отговорност на управляващите и не се отричаме от това. Утре ще имаме кворум и заседанията ще продължат нормално“, отбеляза тя.

Депутатите приеха оставката на Кирилов като народен представител, като "за" прекратяване на пълномощията му гласуваха 127 народни представители, "против" - 3-ма , а 5-ма "се въздържаха".

Припомняме ви, че Данаил Кирилов бе избран за народен представител от 23-ти Многомандатен избирателен район София град на парламентарните избори през 2017 г. Впоследствие Кирилов бе избран за министър на правосъдието на 5 април 2019 г. и подаде оставка като такъв на 26 август 2020 г. След оттеглянето си от министерския пост той имаше право да се върне като народен представител в 44-тото Народно събрание.

източник: Епицентър

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Септември 2020 10:32
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

 • Сряда, 09 Септември 2020 10:32
  Хамид Хамид: Чакаме оставка от премиера, президента създава разединение!

  ДПC гoвoри зa 2 ocтaвки – нa прaвитeлcтвoтo и нa държaвния глaвa, зaяви в cутрeшния блoк нa "Нoвa тeлeвизия" дeпутaтът oт движeниeтo Хaмид Хaмид. Тoй дoбaви, чe ДПC нacтoявa и зa ocтaвкaтa нa прeдceдaтeля нa Нaрoднoтo cъбрaниe Цвeтa Кaрaянчeвa. „Тя нe e нa виcoтaтa нa тoзи пocт“, кaзa Хaмид Хaмид.

 • Сряда, 09 Септември 2020 10:32
  6 минути освиркват Караянчева, докато държи реч във Велико Търново

  Словото на ПКП бе заглушено от мощни викове „Оставка“

Оставете коментар