Понеделник, 26 Февруари 2018
Четвъртък, 03 Ноември 2016 10:15

Заловиха предполагаем терорист в Германия

27-годишен сириец е закопчан в квартирата си в Берлин

Германските власти са арестували предполагаем терорист в Берлин. Той е подозиран за връзки с чуждестранна терористична групировка. Това съобщи представител на полицията в Берлин.

Мъжът е сириец и е на 27 години. В Германия е от 2015 година. Задържан е в квартирата си в квартал "Шьонберг". Засега не се съобщават повече подробности.

Според последните данни на Федералното управление на криминалната полиция през настоящата година в центъра на вниманието на спецслужбите в Германия се намират около 450 ислямисти, които са потенциална терористична заплаха.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 10:15
  Мажд Алгафари: Oхранителни фирми у нас се занимават с обучение на терористи

  "В България има фирми, които се занимават с охранителна дейност и обучение на охранители. Под това прикритие те обучават и бойци от чужбина. Идват, обучават ги тук и след това заминават или за Европа, или за Арабския свят. И службите го знаят, но просто нищо не могат да направят, защото тези, които пребивават тук и се обучават, са редовни граждани", заяви пред БНР преводачът от арабски език Мажд Алгафари.

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 10:15
  Стожерите на третия пол - бездетни лидери в гръбнака на Европа

  Европа започва да губи все повече своя етнически облик. Бежанците и мигрантите, които германският канцлер Ангела Меркел вежливо покани, са само част от проблема на фона на все по-ниската раждаемост. Същевременно президенти и премиери в четири от най-важните икономически страни в Европейския съюз, които представляват гръбнака му, по никакъв начин не дават кой знае какъв добър пример на своите народи. Тъжен факт: Германия, Франция, Великобритания и Италия се управляват бездетни лидери. Същия пример на хората, които са ги избрали дават и в Швеция, и в Холандия. Черешката на тортата в това отношение е председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. В компанията му на бездетните са още германският канцлер Ангела Меркел, премиерите на Великобритания, Италия, Швеция и Холандия - Тереза Мей, Паоло Джентилони, Стефан Льовен и Марк Рюте. 

  По необясними причини В Европа не се обръща особено внимание на тази зловеща поредица от съвпадения. Може би и заради това всичко на Стария континент се струва нормално, а жителите му постепенно свикват с тенденцията да не се отглеждат деца. Този факт говори или за примирение на гражданите на ЕС, или че вече са жертви на "Стокхолмския синдром".

  Всичко това е необяснимо на пръв поглед. Всичко обаче до голяма степен има своята логика. Не мигрантите мигрират към Европа, а новите ѝ законни наематели, които превземат Стария континент. А старите наематели в Европа са в "епохата на оцеляването". Европа крещеше пред тълпите от мигранти, които започнаха да я превземат през 2015 г., но бързо се превърнаха в неудобна дискусия. Това беше неблагоприятно преди всичко за европейските политици. Според тях Европа трябва да завърши без шум и прах, без гражданска война в тихите улици на средновековните градове.

  И това е вътрешноевропейска война, защото традиционните ценности се споделят от една четвърт от населението. Повечето хора мислят по друг начин. И техните мисли се проявяват в изборите не само във Франция, където Марин льо Пен спечели огромна подкрепа на последните избори заради тезите си за запазване на населението на Европа. Политиците, както обикновено се смята, че са делегирани от хората да изпълняват настроенията и надеждите им. В същото време бездетните политици демонстрират точно обратното с постоянното съжаление към бежанци, които няма как да живеят в нашата цивилизация, която очевидно не е цивилизацията и на Меркел и компания. Точно поради тази причина едва ли подобни лидери могат да разберат колко важно е да се преразгледа Истанбулската конвенция и дали искаме да легализираме влошаването на раждаемостта в Европа и да подкрепяме тенденциите за кошмарното застаряване, вместо да се търсят начини да се стимулират и поощряват бъдещи майки и татковци.

  В дневния ред на прословутата "Истанбулска конвенция" се прокара и въпросът за третия пол. Очевидно това са и новите мерки, които се предприемат за пълното обезлюдяване на Европа от европейци и допускането на арабските конкистадори да довършат започнатото пред светещите погледи на европейските бездетни лидери, вторачени в третия си пол и безсмислени конвенции. За нашите ширини коментарите са излишни. Въпреки че премиетър ни Бойко Борисов има дете, дори и внуче, е съгласен с конвенцията и свири първа цигулка на Балканите под диригентската палка на своята богиня Меркел. 

 • Четвъртък, 03 Ноември 2016 10:15
  Министър на Тачър: Беше расистка, искаше да продължим апартейда в Южна Африка

  Бившият шеф на външното министерство във Великобритания Патрик Райт е водил свои записки, които уличават Маргарет Тачър в расизъм. Бившият британски премиер се е надявала, че Южна Африка ще стане държава, в която ще живеят само бели хора, съобщава The ​​Independent.

  Райт пише, че желязната лейди "мрази германците". "Тя анатемосваше всеки намек за обединението на Германия", пише в спомените си Райт. Той споделя, че Тачър е развивала теорията си по време на един от обядите им. Министър-председателят е искала да види Южна Африка в състоянието, в която страната е до 1910 г., когато има само бяла раса. Райт твърди, че министър-председателят е искала да продължи управлението на апртейд, успокоявайки първия си дипломат да не се грижи за "стратегическите интереси, които има Великобритания" в Африка.

Оставете коментар