Събота, 21 Април 2018
Понеделник, 12 Декември 2016 16:52

Радан Кънев върти изнервенo из Лозенец

Лидерът на ДСБ не може да си намери място за паркиране, видя Nbox

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обикаля изнервено из столичния квартал "Лозенец", видя Nbox. Депутатът от Реформаторския блок дълго време въртеше с автомобила си по малките улички, сякаш не можеше да си намери място.

Кънев изглеждаше изнервен, като най-вероятно наум е плюл по ремонтите на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Какво е известно, Радан Кънев неотдавна окончателно заяви, че ДСБ се отцепва от Реформаторския блок. Бившият министър на правосъдието Христо Иванов каза в предаването "Просто Диков" по BIT, че Кънев ще му е основен партньор в новата му партия.

NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Декември 2016 16:52
  Изникнаха любопитни факти за кмета на община Лозенец в София

  Пораждат се редица въпроси за кмета и хора, участващи във различни юридически лица и връзки по между им

 • Понеделник, 12 Декември 2016 16:52
  Радан Кънев: Няма хюмне и ибрикчия, които да са обиждали така България, както Волен Сидеров

  Човек, който може да каже, че в средата на XIX век не е имало българи, и така да плюе на цялото Ранно Възраждане, на Паисий, на Софроний, на Неофит Рилски, на Васил Априлов, на Иван Богоров, на Чинтулов, на Бозвели, на Иларион Макариополски, на цялата първа фаза на Църковните борби, че дори на Славейков и Раковски...

  Каквото и да се каже, е малко. Никога, никога българин не е обиждал така България, народа ни, нацията ни, наследството ни. Никое мекере, хюмне, предател и ибрикчия не го е правил. И затова Сидеров не заслужава тези думи. Много са му.

  Но той просто не е българин. Думите му са думи на човек, който е продал повече от рода си, продал е душата си.

  За друго ми е думата - мълчанието на "Обединените" "патриоти". На ГЕРБ. На Борисов. На Радев. На червените. На разните му там консерватори, божем наследници именно на ранните възрожденски родове. На останалите "патриоти", които скачат като ужилени на всяка дребна провокация и са винаги готови да разгромят разни "прозападни родоотстъпници"... Всички мълчите. Позорно мълчите. Защото ви е страх от господарите на Волен, или защото си чакате заплатата от тях?

  Мълчанието на агнетата...

  За вас, а не за народа си, един велик руснак е написал:

  "К чему стадам дары свободы? Их должно резать или стричь."

  Радан Кънев, Фейсбук

 • Понеделник, 12 Декември 2016 16:52
  Радан Кънев: Всичката Мара втасала, а премиерът решава проблемите на Шиши, който решил да става татко на лъвчета

  "Премиерът Бойко Борисов сам се постави в това положение всичко да зависи от него". Това каза пред БТВ Радан Кънев от ДСБ. „Депутатите да не са депутати, а да са машини са гласуване, които той командва, министрите да не са министри, а да са слуги, на които той заповядва. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши е решил да става татко на лъвчета против закона”, подчерта Кънев.

  По думите му това са елементарни, протоколни процеси в едно общество, които трябва да се решават на ниско институционално ниво. „Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмен на властта да е при него и после той да се оплаква, че хората протестират”, допълни Радан Кънев. Институционалният ред е разграден и всичко е съсредоточено в едни ръце и съответно всички протестират на едно място, каза още той. Според него най-нормалното в една демократична свободна държава е да има протести всеки ден.
  „Тази реакция на Борисов показва колко е рехава всъщност прочутата стабилност, цялата власт”, отбеляза Радан Кънев.

  „България е парламентарна република, в която парламентът няма власт в ръцете си, което е много тревожно. Това разклаща цялата стабилност на обществото, води до резултат, при който властта е видимо много стабилна, но никой друг не се чувства стабилен и сигурен”, категоричен беше той.

  „Ние катастрофирахме в сигурността на битово ниво. Властта даде възможност частният охранителен бизнес да влезе в населените места вместо полицията. Това е неимоверен скандал, после се чудят защо Германия категорично не ни пуска в Шенген. Няма в Шенген, няма в Европа частни охранители, които заместват полицията”, заяви Радан Кънев.

  Абсолютно разградена е вече българската авиация и изобщо се върви към разграждане на Българската армия, допълни той.

  За Истанбулската конвенция няма автентичен, културен и спокоен дебат, а вместо това има политически заклинания и анатеми, смята Кънев. „Защо слушаме популистите, а не жените”, попита той.

  „Дебатът в българското общество се водеше от чичовци от „Държавна сигурност”, леко пияни ченгета над средна възраст, всичките мъже с вид да си побийват жените, с извинение. Точно така изглеждат и така реагират”, подчерта Радан Кънев.

  На въпрос дали наистина има усещане за коруция, или това са само медийни внушения, Кънев отговори, като даде конкретен пример.

  „Над 120 милиона има България за три центъра за върхови постижения по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Една четвърт от тези пари са дадени за ремонт на банята в „Овча купел”. На нас ще ни се смеят гаргите от Банкок до Ванкувър. В цял свят хората се занимават с наука и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови постижения в науката, защото от тези 30 милиона 15 ще отидат за плочки”, посочи той. По думите му целта е парите да се откраднат. „Като са видели 100 милиона и са започнали да им текат лигите, така се управлява България”, заяви още Радан Кънев.

Оставете коментар