Неделя, 21 Януари 2018
Вторник, 20 Декември 2016 19:52

Руската "Вълчица от Уолтстрийт" е задържана за изнасяне от Русия на 9 млрд. рубли

Студентката "Плешки» на 22 години е успява да "събере" от незаконни банкови операции прилично състояние, което неуморно демонстрира на страниците си в социалните мрежи.

В Москва е обезвредена голяма престъпна група лъжебанкери, която срещу процент помагала на предприемачи да разпределят средства по сметки на фирми-еднодневки и да ги прехвърлят в офшорни сметки. Студентката Анастасия Циреншикова играла в нея ключова роля, съобщава Life.

По предварителни изчисления на разследването, за 3 години дейност, бандата от пет човека е изнесла от Русия не по-малко от 9 милиарда рубли. За услугите си заподозрените вземали от всеки клиент по 2.5%. По този начин от 3 милиарда престъпната група "спечелвала" около 230 милиона рубли.

Цифрата е твърде приблизителна, казва следователят, крайната сума може да се окаже много по-висока.

Студентката от руския икономически университет „Плеханов“ Анастасия Циреншикова била приятелка на лидера на бандата Михаил Гом, който преди това е работил в банка АКБ "Кредит-Москва".

Освен тях в групата били 25-годишният панамец Ортис А., а също и двама бизнесмени, чиито имена следствието засега не съобщава. Според материалите по делото, престъпната група занимаваща се с незаконна банкова дейност е била създадена и ръководена от бившия банков служител Гом.

Както отбелязва Life , студентката от престижния университет Анастасия водела луксозен начин на живот, като редовно показвала на страниците на социалните мрежи символите на богатството си – почивки в скъпи курорти и луксозни автомобили.

Прозвището "Вълчицата от Уолтстрийт" Анастасия получава заради успехите си в незаконния банков биснес и любовта й към едноименния филм. По време на разпита Анастасия разказала, че всичките си умения е придобила в университета. За съдействие на разследването тя може да бъде пусната под гаранция.

Стана ясно също, че другият подсъдим по делото, Михаила Гом, е поставен под домашен арест за два месеца от Тверският съд.

Съобщава се, че към момента са задържани всички членове на престъпната група. Срещу тях е образувано наказателното дело.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Кремъл: Путин е здрав, може да сложи мнозина в джоба си

  Руският президент Владимир Путин е в чудесна физическа форма, но Кремъл няма намерение официално да се отчита за здравословното състояние на държавния глава, заяви пред журналисти президентският прессекретар Дмитрий Песков, който коментира доклада на Белия дом за здравословното състояние на Доналд Тръмп.

  „Не ми е известно да се подготвят подобни формати. Нашето законодателство не предвижда задължително да се огласяват данни за здравето на президента”, каза той. „На свой ред мога да ви уверя, че президентът (Путин) е абсолютно здрав, може да сложи мнозина в джоба”, подчерта говорителят на Кремъл. припомняме, че откакто е държавен глава, Доналд Тръмп за пръв път се подложи на изследвания. на пук на опонентите му, които твърдят, че е луд, се оказа, че той няма психически отклонения. За сметка на това обаче лекарите са му препоръчали да отслабне и да влезе във форма.

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Руският президент Владимир Путин нарече Ким Чен-ун зрял политик, който трябва да пристъпи към преговори

  При освобождаването на Корейския полуостров от ядрено оръжие е необходимо да се изхожда от реалностите и да се пристъпи към преговори по този въпрос

  Руският президент Владимир Путин нарече лидера на Северна Корея Ким Чен-ун "напълно зрял политик", който чрез създаването на ядрено оръжие и ракети с далечен обсег решава стратегическата си цел, предаде БГНЕС.

  Същевременно Путин смята, че при освобождаването на Корейския полуостров от ядрено оръжие е необходимо да се изхожда от реалностите и да се пристъпи към преговори по този въпрос.

  "Той (Ким Чен-ун - бел. ред.) постигна своята стратегическа цел – той притежава ядрено оръжие, има ракета с обхват до 13 хиляди километра, която може да достигне всяка точка от земното кълбо, във всеки случай всяка точка от територията на вероятния му противник", каза Путин на среща с ръководството на националните печатни медии и информационни агенции.

  Според него сега севернокорейският лидер "е заинтересован да изглади, да успокои ситуацията". "Той е грамотен, вече напълно зрял политик", оцени ръководителят на руската държава Ким Чен-ун.

  Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че между него и севернокорейския лидер може да се установят добри отношения.

  В интервю за вестник The Wall Street Journal, публикувано в четвъртък, Тръмп казва: „Може да имам много добри отношения с Ким Чен-ун. Поддържам отношения с хората. Струва ми се, че сте изненадани“.

  Тръмп също така е попитан дали му се е случвало да говори със севернокорейския лидер. „Не искам да коментирам това. Не казвам дали съм го правил, или не. Просто не искам да коментирам“.

  По-рано министърът на външните работи на Норвегия Ине Ериксен Сорейде каза, че страната му е готова да вземе участие в разрешаването на кризата на Корейския полуостров, играейки ролята на посредник.

  Изявлението дойде след срещата си в четвъртък с държавния секретар на САЩ Реикс Тилърсън във Вашингтон.

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Руският патриарх Кирил предупреди за края на света

  Рускяит патриарх Кирил даде интервю пред канал "Русия" 1. В него той обясни защо светът вече върви по пътя на апокалипсиса и на края на света. Главата на Руската църква обвини и киното, и театъра за внушенията, които все повече натрапват в световен мащаб.

  Кирил вярва, че краят на света ще дойде, ако човешкото общество престане да бъде жизнеспособно, като позволи на злото да установи "пълна доминация".

  "В какъв случай е възможно да дойде и като цяло ще дойде краят на света? В случай, че човешкото общество престане да бъде жизнеспособно. Когато изчерпва ресурсът да съществува. В какъв случай може да се случи това? В случай, че идва общото господство на злото ", каза той.

  Патриархът добави, че "злото не е жизнеспособно" и "система, в която то надделява, не може да съществува". "И ако злото расте, ако измести доброто от човешкия живот, тогава ще дойде краят", посочи той.

  По думите на Кирил апокалипсисът вече е започнал, тъй като в световен мащаб силите между светлината и мрака се изравняват. "И тъй като днес вече дори не се намираме в началото на този процес, Църквата няма как да не предупреди за опасността, че вървим по опасен път", допълни руският патриарх. Още през ноември миналата година Кирил заговори за признаците на похода към края на света. Патриархът каза тогава, че "греховете се демонстрират по най-атрактивния начин чрез киното и театъра". Според него, "изкуство има за цел да култивира човешката личност, за да я обогати".

Оставете коментар