Сряда, 18 Юли 2018
Вторник, 20 Декември 2016 19:52

Руската "Вълчица от Уолтстрийт" е задържана за изнасяне от Русия на 9 млрд. рубли

Студентката "Плешки» на 22 години е успява да "събере" от незаконни банкови операции прилично състояние, което неуморно демонстрира на страниците си в социалните мрежи.

В Москва е обезвредена голяма престъпна група лъжебанкери, която срещу процент помагала на предприемачи да разпределят средства по сметки на фирми-еднодневки и да ги прехвърлят в офшорни сметки. Студентката Анастасия Циреншикова играла в нея ключова роля, съобщава Life.

По предварителни изчисления на разследването, за 3 години дейност, бандата от пет човека е изнесла от Русия не по-малко от 9 милиарда рубли. За услугите си заподозрените вземали от всеки клиент по 2.5%. По този начин от 3 милиарда престъпната група "спечелвала" около 230 милиона рубли.

Цифрата е твърде приблизителна, казва следователят, крайната сума може да се окаже много по-висока.

Студентката от руския икономически университет „Плеханов“ Анастасия Циреншикова била приятелка на лидера на бандата Михаил Гом, който преди това е работил в банка АКБ "Кредит-Москва".

Освен тях в групата били 25-годишният панамец Ортис А., а също и двама бизнесмени, чиито имена следствието засега не съобщава. Според материалите по делото, престъпната група занимаваща се с незаконна банкова дейност е била създадена и ръководена от бившия банков служител Гом.

Както отбелязва Life , студентката от престижния университет Анастасия водела луксозен начин на живот, като редовно показвала на страниците на социалните мрежи символите на богатството си – почивки в скъпи курорти и луксозни автомобили.

Прозвището "Вълчицата от Уолтстрийт" Анастасия получава заради успехите си в незаконния банков биснес и любовта й към едноименния филм. По време на разпита Анастасия разказала, че всичките си умения е придобила в университета. За съдействие на разследването тя може да бъде пусната под гаранция.

Стана ясно също, че другият подсъдим по делото, Михаила Гом, е поставен под домашен арест за два месеца от Тверският съд.

Съобщава се, че към момента са задържани всички членове на престъпната група. Срещу тях е образувано наказателното дело.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Тръмп се объркал, имало намеса на Русия на изборите в САЩ

  В опит да се защити от вълната от критики заради публичните си изяви по време на срещата с Владимир Путин президентът на Съединените щати Доналд Тръмп каза днес, че се е изразил погрешно на съвместна пресконференция в Хелзинки, предаде Ройтерс.

  Вчера той каза, че не вижда защо Русия би се намесвала в изборите в САЩ през 2016 г. Днес обаче пред репортери в Белия дом, той заяви, че е имал предвид обратното – че не вижда защо да не е била тя.

  „Казах думите „би била” вместо „не би била”, каза Тръмп пред репортери в Белия дом повече от 24 часа след проявата му редом с Путин. „Изречението трябваше да е: „Не виждам причина, поради която не би била Русия”, допълни той.

  Пред репортерите в Белия дом днес президентът заяви, че напълно вярва и подкрепя разузнавателните служби на САЩ и приема техните заключения за руската намеса. После той отбеляза, че руските действия не са повлияли на резултатите от вота и се зарече, че неговата администрация ще работи усилено, за да осигури защитата на частичните избори за Конгрес през ноември тази година.

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Русия обяви НАТО за безполезен военен блок

  Според Министерството на външните работи на Русия НАТО е "безполезен военен блок". Това написа. Обвинението е написано в профила на министерството в Twitter в отговор на обвиненията на Алианса, че по неговите граници с Русия се извършват провокативни действия.

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Социалистите питат Борисов: Заплаха ли е Русия за страната ни?

  Изпълнителното бюро на БСП се обръща към министър-председателя с въпрос дали споделя възгледите на заместника си в партията и ръководител на ПГ на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на позицията на Русия и Китай спрямо България.

  Припомняме на брифинг Цветан Цветанов оцени Русия и Китай като едни от "основните заплахи за мира и сигурността".

  От БСП оценяват това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България и приемат, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната Парламентарна група правителство. 

  Затова и от ИБ на БСП се обръщат към министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов със следните 2 въпроса:

  - Как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната си визита в Москва? Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за "основна заплаха за мира и сигурността"?

  - Как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа? Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна - "основна заплаха за мира и сигурността"?

  Настояваме българският министър-председател да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи категорично със съответните действия по отношение на втория човек в партията му.
  Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи.

Оставете коментар