Петък, 27 Април 2018
Вторник, 20 Декември 2016 19:52

Руската "Вълчица от Уолтстрийт" е задържана за изнасяне от Русия на 9 млрд. рубли

Студентката "Плешки» на 22 години е успява да "събере" от незаконни банкови операции прилично състояние, което неуморно демонстрира на страниците си в социалните мрежи.

В Москва е обезвредена голяма престъпна група лъжебанкери, която срещу процент помагала на предприемачи да разпределят средства по сметки на фирми-еднодневки и да ги прехвърлят в офшорни сметки. Студентката Анастасия Циреншикова играла в нея ключова роля, съобщава Life.

По предварителни изчисления на разследването, за 3 години дейност, бандата от пет човека е изнесла от Русия не по-малко от 9 милиарда рубли. За услугите си заподозрените вземали от всеки клиент по 2.5%. По този начин от 3 милиарда престъпната група "спечелвала" около 230 милиона рубли.

Цифрата е твърде приблизителна, казва следователят, крайната сума може да се окаже много по-висока.

Студентката от руския икономически университет „Плеханов“ Анастасия Циреншикова била приятелка на лидера на бандата Михаил Гом, който преди това е работил в банка АКБ "Кредит-Москва".

Освен тях в групата били 25-годишният панамец Ортис А., а също и двама бизнесмени, чиито имена следствието засега не съобщава. Според материалите по делото, престъпната група занимаваща се с незаконна банкова дейност е била създадена и ръководена от бившия банков служител Гом.

Както отбелязва Life , студентката от престижния университет Анастасия водела луксозен начин на живот, като редовно показвала на страниците на социалните мрежи символите на богатството си – почивки в скъпи курорти и луксозни автомобили.

Прозвището "Вълчицата от Уолтстрийт" Анастасия получава заради успехите си в незаконния банков биснес и любовта й към едноименния филм. По време на разпита Анастасия разказала, че всичките си умения е придобила в университета. За съдействие на разследването тя може да бъде пусната под гаранция.

Стана ясно също, че другият подсъдим по делото, Михаила Гом, е поставен под домашен арест за два месеца от Тверският съд.

Съобщава се, че към момента са задържани всички членове на престъпната група. Срещу тях е образувано наказателното дело.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  "Газпром" обяви: Ще строим и "Северен поток-3"

  Ако Европейският съюз потвърди своя интерес към руски природен газ и "Газпром" запази пазарния си дял от 60% на европейския пазар, то е възможно и построяването на нов газопровод- "Северен поток-3". Това каза вторият човек в "Газпром" Александър Медведев в интервю пред телевизия "Русия 24".

  "Пазарният ни дял от 60% на европейския пазар отразява нашата взаимна зависимост с европейските ни партньори. Смятаме да го запазим и в следващите години", каза още той. Медведев допълни, че при пускането в експлоатация до 2020 година на "Северен поток-2", "Турски поток" и "Силата на Сибир" общият износ на руски природен газ ще достигне 200 милиарда м3 годишно.

  " Две години подред доставяме на Европа рекордни количества. В момента също вървим по рекорден график на доставките. Но ще продължим да доставяме само ако ЕС заяви своите потребности, готови сме да подпишем и необходимите договори за това", каза още Медведев.

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Цветанов скастри патриотите: Сидеров не е изразител на външната политика, с Радев спорът ми не е личен

  Волен Сидеров не е изразител на външната политика на правителството. Не приемаме посещението му за нормално, разграничаваме се от позицията му. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на лидера на "Атака" в Крим. В следващите дни предстои заседание на коалиционния съвет, на който и този въпрос ще бъде поставен. Цветанов вече го е коментирал вчера на разговори с "Обединени патриоти" като е заявил, че това, което се е случило, не е здравословно за държавата и не е добре за управлението. От малкия коалиционен партньор са обяснили, че визитата на Сидеров и Явор Нотев е била в лично качество, двамата се срещнали с българската общност в Крим.

  Имаме коалиционно споразумение и управленска програма, съгласувана, одобрена и изпълняваме четиригодишния си управленски мандат, подобни детайли в тези споразумения няма, но в коалиционното споразумение и програмата има много ясни сигнали и послания за безалтернативност на евроатлантическата ортиентация, членството в ЕС и НАТО, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Отношенията си с президента Румен Радев Цветанов определи като принципно политически, а не лични. Нормален диалог с Румен Радев може да имаме по всяко време, когато е по теми, по които имаме единомислие, добави той.

 • Вторник, 20 Декември 2016 19:52
  Руският на Сидеров близък до познанията на Стоичков, лидерът на Атака бърка "само" падежи и окончания (Видео)

  Най-после излезе интервю на Волен Сидеров, който си празнува рождения ден в Крим, заедно със своите съпартийци Явор Нотев и Десислав Чуколов. От партийната телевизия "Алфа ТВ" не преставаха да отразяват новината и как лидерът на "Атака" е говорил пред 4 телевизии и 550 млн. души. Така и не успяхме да открием къде точно са отразили словата му, докато не излезе интервю пред сайта pravda.ru. В разговора патриотът отново затвърждава верността си към руския народ и дори заяви, че работи за проектите "Южен поток" и АЕЦ "Белене", които се закучиха. Интересен е фактът, че привърженикът на руската култура у нас говори с грешки на славянския език, а на моменти се доближава до познанията на Христо Стоичков. Футболната ни легенда също влезе в капана на "полиглотите" и в две интервюта побърка руснаци и англичани. Сидеров по същия начин бърка падежи и окончания. Очевидно лидерът на "Атака" няма много време да си опресни познанията по руски от грижите за детето и каузите, които брани в парламента. 

  Вижте как Волен Сидеров борави с руския език!

Оставете коментар