Понеделник, 28 Септември 2020

Вторник, 23 Май 2017 15:10

Насилието оставя белези у децата за цял живот

Във видеото се показват сцени на насилие върху деца, които се преобразуват от иначе щастливите татуировки по тялото на футболиста

Излезна новият доклад на UNICEF , според който насилието оставя трайни белези у децата. Заедно с това бе публикуван и силно въздействащ филм с участието на Дейвид Бекъм, който цели да демонстрира ужасната реалност, че тормоза, физически и психически, може да увреди децата за цял живот.

Във видеото се показват сцени на насилие върху деца, които се преобразуват от иначе щастливите татуировки по тялото на футболиста. По този начин се символизира белега, който много деца са принудени да носят в резултат от упражнявания върху тях тормоз. Според докладът на UNICEF децата стават жертви на насилие именно на местата, където те трябва да се чувстат обичани и защитени- у дома и в училище.

Трагичните последици от насилието засягат всички аспекти на живота на детето и могат да се предават от едно поколение на друго. Насилието срещу деца носи сериозни разходи за всички общества във всеки регион на света.

„Когато започнах моята работа с УНИЦЕФ, аз се ангажирах да направя всичко възможно, за да направим света по-безопасно място за децата, както и да говоря по проблеми, които оказват разрушително въздействие върху живота на децата. Един от тези въпроси е насилието. На всеки пет минути, някъде по света, едно дете умира от насилие. Милиони повече са застрашени от физическо, емоционално и сексуално насилие, което може да унищожи детството им завинаги. Миналата година посетих Камбоджа с УНИЦЕФ, където срещнах и слушах деца, които ми разказваха за ужасното насилие, което са преживели. Бях шокиран от това, което чух и видях как насилието може да остави дълбоки и трайни белези. Никое дете не трябва да преживява това. Но във всички краища на света, в техните домове, училища и на техните улици, децата страдат от насилие. Надявам се, че този нов проект ще привлече вниманието към този спешен въпрос и ще вдъхнови действие. Насилието срещу деца е грешно и заедно ние трябва да сложим край.“, заяви Бекъм.

Насилието оставя белези у децата за цял живот! Заедно трябва да сложим край на насилието срещу деца!

#ENDViolence

Медия

Оставете коментар