Вторник, 29 Септември 2020

Понеделник, 29 Май 2017 10:41

Анализатори: Да говорим, че коалиционното управление е лошо, е още рано

"Идеята, че в 21 век има тайни е нелепа. Разсекретяването ще потвърди това, което вече е известно", категорични бяха Кънчо Стойчев и Димитър Димитров по повод публичното желание за разсекретяване стенограмата за КТБ.

Борисов няма да плати голяма цена за коалицията, тъй като тя е най-логичната в момента. Още не е почнало управлението, а започна да се говори за провал. Насажда се мнението, че щом е коалиция значи е лошо, а това съвсем не е така. Около тази теза се обединиха социологът Кънчо Стойчев и политологът професор Димитър Димитров.

В студиото на България Он Еър те коментираха и с скандала с нацистките поздрави който се завъртя около „Обединени патриоти“. Те бяха единодушни, че няма да попречи на коалицията, но всеки политик трябва да внимава за публичния си облик.

"Тези поздрави, не са се случили сега. Това трябва да е обица на всеки какво може да излезе пред обществото, дори от профил в социална мрежа. Да събраха се няколко скандала наскоро. Но те няма да развалят коалицията между ГЕРБ и Патриотите", отбелязаха анализаторотие.

На въпрос какви са вижданията им за различните позиции, изразени от държавните мъже по отношение на модернизацията на армията ни, Димитров и Стойчев отново бяха единни, че логичното решение е да се закупи нова техника, а говоренето по темата ще продължи, както до сега.

"Въпросът ще продължи да се коментира. Проблемът е много сложен и не може да бъде решен с едно изказване. Лъкатушенето в политиката е постоянен проблем. Стратегическото мислене изисква закупуването на нова техника, за да можем да имаме адекватна отбрана в следващите 15-20 години. За българската армия колкото и пари да се изхарчат, няма да стигнат", обясниха те.

Акцентът на разговора бе искането, отправено към президента Румен Радев да разсекрети стенограмата с КТБ.

"Никаква грешка няма да е това, защото ние всички знаем за какво става въпрос. По-скоро ще се използва за политическа игра. Добре е да се знае. Ние вече сме далеч от кризата. Идеята, че в 21 век има тайни е нелепа. Разсекретяването ще потвърди това, което вече е известно", категорични бяха Стойчев и Димитров.

Оставете коментар