Вторник, 29 Септември 2020

Сряда, 09 Август 2017 10:06

Извънредно! Жандармерия и спецчасти окупираха Слънчев бряг заради бой между банди

Сблъсък е между тайфите на Божо Кравата и Иван Терзийски заради дискотека "Оксижен"

Пореден гангстерски екшън се развихри в Слънчев бряг пред очите на стотици туристи.

Специализирани полицейски части на ОД на МВР, бронирани машини на жандармерията и униформени полицаи с патрулни коли от РУП - Слънчев бряг блокираха района между ресторант "4 you", пише Флагман.бг.

Гледката е потресаваща за многобройните туристи.

Там миналата година на 8 юни се разигра престрелката между Митьо Очите и Божо Кравата, дискотека "Викинг" и дискотека "Оксижен".

"Екшънът почна още вчера, когато в дискотека "Оксижен" нахлу Иван Терзийски с 10 човека охрана и обяви, че той е единственият бос, на когото трябва да се отчитаме", съобщи очевидец от персонала на заведението пред Флагман. бг

До този момент зa хората, работещи от години в най-оборотното нощно заведение, капо ди тути капи е Божидар Георгиев Кузманов, по прякор Кравата. Снощи е била извикана полицията, но напрежението е продължило да расте и е имало ръкопашна схватка - около 21 часа.

Тогава са извикани и подкрепленията на полицията. Божо Кравата и Терзийски са като братя. Кузманов е кръстник на първото дете на Терзийски. И двамата участваха миналата година в престрелката в ресторант "4 you", когато там нахлу Димитър Желязков Очите, за да се саморазправя с конкурентната група.

Терзийски, според свидетели е трябвало да пусне фаталния куршум в главата на Очите от упор, но по чудо пистолетът му засякъл. Терзийски бе арестуван 10 дни след екшъна във "4 you" , веднага след следствения експеримент и няколко месеца престоя в ареста като член на организирана престъпна група, ръководена от Божо Кравата.

След сбиването в дискотека "Оксижен" тази вечер в ареста са откарани петима души. Това съобщи източник на Флагман.бг, който се намира в епицентъра на разразилата се война между близките братя по съдба Божо Кравата и Иван Терзийски.

Четирима от задържаните са от групата на Терзийски, един е от лагера на Кравата. На този етап, пропукването на голямото приятелство е станало само няколко дни след като Кравата бе пуснат от ареста на 19 юни и пристигна в Слънчев бряг.

Дискотека "Оксижен" отвори врати още в началото на май, въпреки че на няколко пъти община Несебър, чрез Отдела за незаконно строителство опита да събори обекта, тъй като от години части от него са незаконни.

"Иван дойде тук и със свои пари още от края на април започна да стяга нощното заведение за работа. Когато Божо пристигна заведението вече се беше наело, критичните моменти с опасността да бъде затворено, бяха преминали. Кравата започна да се държи, както до миналата година - като абсолютен бос, настоявайки той да разпределя печалбата", каза източника.

Терзийски опитвал да убеди най-близкия си човек, че не е редно той да прибира лъвския пай и че е време двамата да делят поне по равно.

Нощното заведението продължава да е едно от най-посещаваните в курорта и от 20 юни е фул. Днес Божо Кравата се обърнал с обидната реплика към кумеца си: "Ти при Митьо ли работиш вече !?", след което добавил, обръщайки се към своята охрана "карайте го в Аркус". Тези думи за Очите и близката до него охранителна фирма "Аркус", взривили обстановката, след което е започнало масовото сбиване на двете групи.

Няма откарани пострадали в болница.

Оставете коментар